MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού vol.4 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Έχετε ακούσει ηλεκτρική κιθάρα σε ρεσιτάλ σύγχρονης μουσικής; Ακουστική κιθάρα με 4 επιπλέον χορδές;

Monopoli Team

Σόλο όμποε να συνοδεύεται από ήχους κρυστάλλινων ποτηριών ή μια άρπα; Έχετε δει παρτιτούρες μόνο με λέξεις, που θα μπορούσαν να παιχτούν από οποιονδήποτε;

Μετά τη συναυλία για όμποε και άρπα της 23ης Ιανουαρίου, σειρά έχουν η ακουστική, η δεκάχορδη και η ηλεκτρική κιθάρα. Η δεύτερη αυτή συναυλία χωρίζεται σε δύο μέρη: στο πρώτο θα ακουστούν έργα για ακουστική και δεκάχορδη κιθάρα από τον Νίκο Ζάρκο, ο οποίος θα συμπράξει επίσης με τον βαρύτονο Αρκάδιο Ρακόπουλο και τον κρουστό Μαρίνο Τρανουδάκη, ενώ στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν έργα για ηλεκτρική κιθάρα από τον Mislav Režić, ο οποίος συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά του και ένα νέο έργο της συνθέτριας Σοφίας Αβραμίδου, που γράφτηκε μετά από ανάθεση της Στέγης.

Τελευταίο έργο της συναυλίας είναι το ρυθμικό Electric Counterpoint (1987) του SteveReich, σε τρία μέρη. Ο συνθέτης εμπνεύστηκε το έργο από την αφρικανική μουσική και τα επαναλαμβανόμενα ρυθμικά της μοτίβα. Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελούν οι λούπες που δημιουργούνται από τις προηχογραφημένες μελωδικές γραμμές από τον ίδιο κιθαρίστα, οι οποίες ακούγονται ταυτόχρονα μέχρι και σε 12 διαφορετικά επίπεδα.

Συντελεστές

Υπεύθυνη πρότζεκτ: Λορέντα Ράμου, Υπεύθυνος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου: Γεώργιος Μιχαήλ Κλήμης

Πρόγραμμα:

1ο μέρος

Φωτεινή Σαλμουκά: Sillage: A fantasy for sologuitar, για κιθάρα (2014)

MauriceOhana: CadranLuraine, για δεκάχορδη κιθάρα (1981-1982)

GeorgeCrumb: The Ghosts of Alhambra, για βαρύτονο, κιθάρα και κρουστά (2010)

2ο μέρος

Σοφία Αβραμίδου: TilenCanti, για ηλεκτρική κιθάρα (2018)

FaustoRomitelli: Trash TV Trance, γιαηλεκτρικήκιθάρα (2002)

Steve Reich: Electric Counterpoint, γιαηλεκτρικήκιθάρακαιμαγνητοταινία (1987)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: 31 Ιανουαρίου 2019 | 20:30

Χώρος: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αίθουσα Τελετών Παντείου Πανεπιστημίου (Ισόγειο Παλαιού Κτιρίου, κόκκινο κτίριο), Λεωφόρος Συγγρού 136, Καλλιθέα

Όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου (Ισόγειο Παλαιού Κτιρίου). Η είσοδος στον χώρο του Παντείου γίνεται από την οδό Φραγκούδη (είσοδος και για ΑμΕΑ).

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας μία ώρα πριν από κάθε συναυλία και παραλαβή των δελτίων από την είσοδο της αίθουσας τελετών του Πανεπιστημίου.

Επόμενες εκδηλώσεις: 3η συναυλία: 6 Φεβρουαρίου 2019

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b