MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 25 – 27/1: οι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας.

Monopoli Team

Η Έντα Γκάμπλερ στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η νέα όπερα δωματίου Έντα Γκάμπλερ του διακεκριμένου συνθέτη και πιανίστα Γιώργου Δούση σε λιμπρέτο βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Χένρικ Ίψεν, το οποίο υπογράφει η Έρι Κύργια, παρουσιάζεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 25 Ιανουαρίου και για έξι μόνο παραστάσεις έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2019.

25, 26, 27 Ιανουαρίου, 20:30. €15, €20, Φοιτητικό, παιδικό: €10

Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ

Ρέκβιεμ του Μότσαρτ από την πολυβραβευμένη Χορωδία και το Σύνολο Μπαλτάζαρ-Νώυμαν

Mε ένα αριστούργημα της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής, το συγκλονιστικό Ρέκβιεμ του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, επιστρέφουν, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης,  η πολυβραβευμένη Χορωδία και το Σύνολο Μπαλτάζαρ – Νώυμαν, υπό τον διάσημο μαέστρο και ιδρυτή τους Τόμας Χένγκελμπροκ. Στο πρόγραμμά τους και η MissaSuperba του γερμανού μπαρόκ συνθέτη Johann Caspar Kerll [Γιόχαν Κάσπαρ Κερλ]. Τα σολιστικά μέρη ερμηνεύουν τέσσερις μονωδοί, η σοπράνο Katja Stuber, η άλτο Marion Eckstein, ο τενόρος Jan Petryka και ο μπάσος Reinhard May. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη και ακαδημαϊκού δάσκαλου Θόδωρου Αντωνίου. 

Παρασκευή 25/1, 20.30

11€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 16€, 26€, 34€, 42€, 52€, 60€

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κουμ Κουάτ, των Γ. Καλαβριανού & Μ. Κοσκινά 

Ο Γιάννης Καλαβριανός σκηνοθετεί για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, μία κωμωδία, το κείμενο της οποίας υπογράφει με τη Μαρία Κοσκινά. Δύο ηθοποιοί, ο Γιώργος Γλάστρας και η Μαρία Κοσκινά υποδύονται όλους τους χαρακτήρες, πραγματοποιώντας επί σκηνής αστραπιαίες ολικές μεταμορφώσεις σε μία φάρσα απολύτως χορογραφημένου ρυθμού και ιδιάζουσας κατασκευής, για μία εποχή που υπήρξε εξίσου αστεία όσο και επικίνδυνη.

 Παρασκευή 25/1 21:15, Σάββατο 26/1 18:30, Κυριακή 27/1 21:30

Παρασκευή: Κανονικό 15€, Μειωμένο 12€/Σάββατο-Κυριακή: Κανονικό 18€, Μειωμένο 15€

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Έκθεση του Soloúp: Ο Συλλέκτης, έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο

Η έκθεση παρουσιάζει πρωτότυπο υλικό του νέου graphic novel του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloúp). Μια επανερμηνεία της «Κοκκινοσκουφίτσας», που ξαναδιαβάζει το παραμύθι των αδελφών Γκριμ στη δεύτερη εκδοχή του, βάζοντας τον κακό Λύκο να «συνομιλεί» με δυο φιγούρες βασισμένες στα σχέδια του John Tenniel από την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll: το «λαγό» και τον «καπελά». Storyboards, προσχέδια, σκίτσα σε μολύβι, ασπρόμαυρες κι έγχρωμες σελίδες κόμικς, εικαστικά και κατασκευές ζωντανεύουν τις έξι διηγήσεις του βιβλίου, οδηγώντας τους επισκέπτες σε μια νέα οπτική προσέγγιση.

Παρασκευή 25/1 & Σάββατο 26/1, 10:00 – 22:00. Eίσοδος: 5 ευρώ

Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς

Χοντρός και Λιγνός

Το 1953, με την ένδοξη εποχή τους ως βασιλιάδες της κωμωδίας στο Χόλιγουντ να ανήκει στο παρελθόν, οι Σταν και Oλι περιοδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία σε μία τελευταία  απόπειρα να δώσουν νέα πνοή στην καριέρα τους. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στο φιλμ είναι η μεταμόρφωση των Ράιλι- Κούγκαν που είναι φτυστοί ο Χοντρός κι ο Λιγνός!

Διαβάστε κριτική για την ταινία και δείτε σε ποιες αίθουσες παίζεται.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b