MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 25 – 27/1: 9 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

Monopoli Team

Οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

To Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιανουαρίου η Ταινιοθήκη θα προβάλει για πρώτη φορά τις βραβευμένες ταινίες του 21ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 18ης Camera Zizanio, δίνοντας μια καλή ευκαιρία στους σινεφίλ όλων των ηλικιών να πάρουν μια μικρή γεύση του τι συμβαίνει κάθε χρόνο στο φεστιβάλ Ολυμπίας -πρότυπο πολιτιστικής αποκέντρωσης στην Ελλάδα, και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης στο είδος του, που ήδη μετρά δύο δεκαετίες ζωής .

Διαβάστε το πρόγραμμα εδώ. 

26 & 17/1, 16:00 – 23:59. Ενιαίο εισιτήριο: 5€ * Οι ταινίες της CameraZizanio προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο. 

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

CineDoc Kids 2019

Τον Ιανουάριο του 2019, το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids ανοίγει την αυλαία του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με προβολές στον κινηματογράφο Δαναό. Οι ταινίες του φεστιβάλ απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών σε διαφορετικά μέρη της γης, συνθέτοντας έτσι ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν το νεανικό κοινό. Τα παιδιά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο συμμετέχοντας ενεργά στην παρουσίαση και την αξιολόγηση των ταινιών. Οι προβολές συνοδεύονται από συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια, που προσφέρουν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου. Οι παράλληλες εκδηλώσεις που συνοδεύουν τις προβολές ενθαρρύνουν τόσο τις συλλογικές δράσεις όσο και τον διάλογο για τον ρόλο του κινηματογράφου και των media στη ζωή των παιδιών.

Σάββατο 26/1, 15:30, Κυριακή 27/1, 12:00. Ενήλικες: 6€, Παιδικό: 5€. Δαναός

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Στο εργαστήριο του Γ. Ζογγολόπουλου 

Στόχος του εργαστηρίου είναι να κατανοήσουμε το περιβάλλον εργασίας του γλύπτη και να μυηθούμε στην πολύπλοκη διαδικασία σύλληψης των ιδεών του. Πίσω από κάθε εμβληματικό του γλυπτό κρύβεται ένας αθέατος κόσμος δοκιμών, αναφορών και προπλασμάτων. Στο εργαστήριο θα δημιουργήσουμε τρισδιάστατα σχέ-δια-δοκίμια από το σύνολο του έργου του γλύπτη. Με τεχνικές χαρτοκοπτικής, μικρογλυπτικής, γυψόγαζες, την τεχνική διπλώματος origami, κολλάζ και assemblage, και με απεριόριστα και ετερογενή υλικά θα κατασκευάσουμε μοναδικά εικαστικά αντικείμενα με αναφορές στο γλυπτικό και ερευνητικό έργο του Γ. Ζογγολόπουλου.

Σάββατο 26/01, 17.30-18.30, 18.30-19.30, 19.30-20.30 

Για παιδιά 7 ετών και άνω, νέους και οικογένειες με ή χωρίς αναπηρία 
Έως 25 συμμετοχές ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας

Είσοδος ελεύθερη. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Kλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο: ελληνική παράδοση – από τους Ακρίτες ως σήμερα

Η Κλειώ, ένα κορίτσι ζωηρό και γεμάτο περιέργεια ταξιδεύει στον χωροχρόνο της μουσικής με τη βοήθεια ενός μαγικού βιβλίου. Μέσα από τη νέα περιπέτεια της μικρής Κλειώς, οι νεαροί φίλοι του Μεγάρου μαθαίνουν για τις ρίζες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, ήδη από την εποχή του Μεσαίωνα, και για γεγονότα που σημάδεψαν την Ιστορία μας, ενώ ακούν χαρακτηριστικά μουσικά αποσπάσματα και γνωρίζουν τα παραδοσιακά όργανα και τις τεχνικές τους.

Κυριακή 27/1, 11:30. Φοιτητές, παιδιά, νέοι, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών: 8€, Γενική είσοδος: 14€ 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στον πύργο του εργοστασίου

Στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, με θέα 360 μοιρών, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, έρχονται σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και πειραματίζονται με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης.

Θα φτιάξουν ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια μας και τέμπερες που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουν σε μικρά-μικρά κομμάτια… Θα αναρωτηθούν “Ζωγραφίζουμε μ’ αυτό;” διαλέγοντας μεταλλικά και ανακυκλώσιμα υλικά ενώ θα πάρουν τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές για να σχεδιάσουν τί βλέπουν… από ψηλά!

Κυριακή 27/1, 11:00 – 13:00. 4€/παιδί . Τεχνόπολις

5η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού

Η 5η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού είναι μία σειρά προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων με αφηγήσεις για παιδιά, η οποία θα υποδεχτεί το 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνα… μια πόλη παραμύθια 2019, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 18 έως 24 Μαρτίου 2019 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου).

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019| 12.00-13.00 
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” δήμου Αθηναίων
Δυο κουκιά κι ένα ρεβίθι και στ’ αυτί σου παραμύθι!
Αφήγηση για παιδιά άνω των 5 ετών από τον Δημήτρη Β. Προύσαλη
Μουσική: Φίλιππος Πλακιάς

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019| 12.00-13.00 
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” δήμου Αθηναίων
Ιστορίες του γλυκού νερού: Λαϊκά παραμύθια, μουσικές και τραγούδια από της λίμνης τα θολά νερά
Αφηγήσεις για παιδιά άνω των 6 ετών από την ομάδα “Παραμυθανθός” (Δημήτρης Μάλλης- Καλλιρρόη Μουλά)
Μουσική: Δημήτρης Μάλλης- Θωμάς Ζήσης

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη». Είσοδος ελεύθερη

“Θεατρικές αφηγήσεις από έναν… γκαζιέρη”

Τις Κυριακές στο ΒΜΦ, ένας γκαζιέρης περιμένει τους επισκέπτες μέσα στην καρδιά του εργοστασίου, στο κτίριο των Παλαιών Φούρνων. Ταξιδεύουμε μέσα στη χρονοκάψουλα, φτυαρίζουμε μαζί του το λιθάνθρακα, σημειώνουμε το ποινολόγιο, τον συντροφεύουμε την ώρα του κολατσιού του και γινόμαστε κομμάτι της ιστορίας ενός από τα πιο σημαντικά βιομηχανικά μνημεία της Αθήνας.

Κυριακή 27/1, 12:00 – 13:30. Eίσοδος: 1€. Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολις

“Ο μάγος και η παρέα του”

Ένα μιούζικαλ για μικρά και μεγάλα παιδιά με πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια γέλιο χορό τραγούδι και πολλά μαγικά κόλπα που θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους. Με τον Μάγο LUIGELO.

Κυριακή 27/1, 11:15. Είσοδος: 7€ – 12€. Θέατρο Μπρόντγουαιη

Comics: Εισαγωγή στα Comics και στο Character Design 

Ένα εργαστήριο για τους εφήβους που ονειρεύονται να δημιουργήσουν το δικό τους σύμπαν comics. Στην πρώτη συνάντηση, ανακαλύπτουν τι είναι τα comics, γιατί είναι ξεχωριστά και πώς χρησιμοποιείται αυτό το μέσο για να πούμε τις ιστορίες που θέλουμε. Στη δεύτερη συνάντηση, με βάση την βασική ανατομία και προοπτική, αρχίζει ο σχεδιασμός των χαρακτήρων μέσα από ασκήσεις και παραδείγματα.
Για εφήβους 12-17 ετών. Έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήριο

Σάββατο 26/01, 17.00 – 19.00. Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b