MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Weekend Agenda 19 – 20/1: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το εμβληματικό έργο του σπουδαίου δημιουργού παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη. Σ’ αυτό το έργο: Κανένας δεν κοιμάται όσο θα ήθελε. Κανένας δεν αγαπά όσο χρειάζεται. Κανένας δεν αρπάζει καμία ευκαιρία. Κανένας δεν αγαπιέται όσο έχει ανάγκη. Όλοι θέλουν να νιώσουν περισσότερο. Όλοι είναι έτοιμοι για καυγά. Όλοι επαναλαμβάνονται. Κάποιοι πίνουν παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Κάποιοι έχουν τη δουλειά για φάρμακο. Κάποιοι ζουν τη ζωή τους σαν δράμα. Στο τέλος δεν αλλάζει τίποτα.

Παρασκευή 18/1, Σάββατο 19/1, Κυριακή 20/1, 21.00
12€, 8€ (φοιτητικό, άνω 65), 5€ (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ)

ΌΠΕΡΑ

«Σιμόν Μποκκανέγκρα» του Τζουζέππε Βέρντι στη Λυρική Σκηνή

Από τις 19 Ιανουαρίου και για έξι παραστάσεις, η εντυπωσιακή παραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου έρχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Ζωής Τσόκανου – Στάθη Σούλη και σκηνοθεσία Ελάιτζα Μοσίνσκυ. Με τον Σιμόν Μποκκανέγκρα ο Τζουζέππε Βέρντι έπλασε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ρόλους για φωνή βαρύτονου. Μέσα από το στόμα του ιστορικού δόγη της Γένοβας ο Βέρντι μπόρεσε να εκφράσει την πολιτική του σκέψη και τα ιδανικά του για μια Ιταλία ενωμένη, μακριά από αδελφοκτόνους πολέμους.

Σάββατο 19/1 στις 20.00 και Κυριακή 20/1 στις 18.30
€15, €20, €35, €40, €50, €55, €60, €90 Φοιτητικό, παιδικό: €15 Περιορισμένης ορατότητας: €10

ΧΟΡΟΣ

Erotikon Higher States, Part 3 στη Στέγη

Μια πολυμορφική παράσταση, του χορογράφου Κυριάκου Χατζηιωάννου, «ωδή» στον έρωτα ή σε ό,τι απέμεινε από αυτόν. Ισορροπώντας  μεταξύ θεωρίας και βιωμένου λόγου, ποιητικής γλώσσας και κίνησης, το Erotikon μας καλεί να αναστοχαστούμε τον έρωτα. Ο Κυριάκος Χατζηιωάννου θέτει γόνιμα και αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τη διαχρονικότητα του ερωτικού φαινομένου στο τρίτο μέρος της χορογραφικής σπουδής του, Erotikon / Higher States, part 3, που παρουσιάζεται από 18 έως 20 Ιανουαρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Παρασκευή 18/1, Σάββατο 19/1, Κυριακή 20/1, 21.00
Κανονικό: 7, 15 € | Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12 € | Παρέα 10+ άτομα: 11 € | Κάτοικος Γειτονιάς: 7 € | ΑμεΑ, Ανεργίας: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 10 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Prins Obi & The Dream Warriors Live στο Ρομάντσο

Οι Prins Obi & The Dream Warriors, μια freak-rock μπάντα με pop ευαισθησίες για ένα ταξίδι σε ψυχεδελικές κοιλάδες με αποσκευές το glam και το hard rock, κυκλοφόρησαν πρόσφατα το ομώνυμο LP τους. Τη βραδιά θα ανοίξει η μουσικοσυνθέτης, Δανάη Νίλσεν, με ένα synth-based σόλο πρότζεκτ.
Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 21.00

ΤΑΙΝΙΑ

Στην πύλη της αιωνιότητας

Ο Γουίλεμ Νταφόε ετοιμάζεται να σηκώσει το πρώτο όσκαρ στην καριέρα του υποδυόμενος τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Η ζωή και το έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ με έμφαση στα χρόνια που έζησε στην Αρλ της Γαλλίας, τότε που μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του, όπως η «Eναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και τη σειρά «Ηλιοτρόπια».

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b