MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
27
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΘΟΠΟΙΟΥ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΑΤΡΟΥ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  πειραματικό

  Απολογίες 4 & 5, του Ευθύμη Φιλίππου στην Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος»

  Η Αργυρώ Χιώτη και η χορευτική ομάδα VASISTAS παρουσιάζουν τις Απολογίες 4 & 5, του Ευθύμη Φιλίππου στην Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος».

  Monopoli Team

  Η Αργυρώ Χιώτη με την ομάδα της, τους VASISTAS, επαναφέρουν τις Απολογίες 4 & 5 του Ευθύμη Φιλίππου για δύο παραστάσεις, 6 & 9 Μαρτίου, στην Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος», στο κέντρο της Αθήνας.

  Ένα βιογραφικό σκηνικό ποίημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Μια άτυπη δίκη.

  «Ο άντρας πλησιάζει τον εξεταστή και υποκλίνεται μπροστά του σηκώνοντας το δεξί του χέρι: Αν το κολύμπι μ’ ευχαριστεί, να μην βουτήξω ξανά σε γαλάζια καθαρά νερά. Αν μου αρέσουν οι περίπατοι στα πάρκα, τα δέντρα να πέφτουν και να μου κλείνουν τον δρόμο καθώς περπατώ. Θα είμαι ειλικρινής. Αν δεν είμαι ειλικρινής, δεν είμαι άξιος να είμαι εδώ μπροστά σας απόψε.»

  Το έργο του Ευθύμη Φιλίππου, ειδικά γραμμένο για την ομάδα VASISTAS, με λόγο συμπυκνωμένο και λυρικό σαν σκηνικό ποίημα, επιχειρεί μια περιπλάνηση στην εσωτερική γεωγραφία δύο προσώπων.

  Ένας δικαστής, απροσδιόριστη ηγετική φιγούρα με στοιχεία σχολικού εξεταστή – αστυνομικού ανακριτή – ψυχαναλυτή, και δύο εξεταζόμενοι. Μία γυναίκα και ένας άνδρας στο μέσο περίπου της ζωής τους, οικειοθελώς εξεταζόμενοι, ανατρέχουν στις απειροελάχιστες λεπτομέρειες που συνέθεσαν καθοριστικά τη ζωή τους με διακύβευμα την ένταξη ή τον αποκλεισμό, σε μια περιπέτεια που μοιάζει να υπερβαίνει το χρόνο και το χώρο. Η βίαιη σύγκρουση της ανάγκης του ανθρώπου για ουσιαστική ύπαρξη και συνύπαρξη.

  Παρών καθ’ όλη τη διάρκεια, σημείο αναφοράς και συνδιαλλαγής, ένας πενταμελής χορός ενόρκων που παρατηρεί και παρεμβαίνει τραγουδώντας ασταμάτητα ένα πολυφωνικό τραγούδι. Σαν σύγχρονος τραγικός χορός παραμένει ενεργός μάρτυρας και τελικός κριτής της δίκης. Σαν δονούμενο σώμα, σαν μια άλλη πολιτεία, αποκαλύπτει την εύθραυστη εσωτερικότητα των προσώπων, που καταθέτουν την αλήθεια τους σχεδόν ψιθυρίζοντας.

  Ο χορός ενόρκων – γυναικών δημιουργήθηκε με επιρροές από το έργο της εικαστικού Χριστίνας Κάλμπαρη, της Aleksandra Waliszewska και του πολυφωνικού συνόλου A Filetta.

  *Με αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους/with English and French subtitles

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Ευθύμης Φιλίππου
  Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

  Σκηνικά: Μπάμπης Χιώτης
  Κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη, Ιφιγένεια Νταουντάκη
  Μουσική: HenriKergomar
  Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
  Χορογραφία: VASISTAS

  Παίζουν: Εύη Σαουλίδου, Ευθύμη Θέου, Φιντέλ Ταλαμπούκα, Χορός: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ματίνα Περγιουδάκη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Ελένη Βεργέτη, Αργυρώ Χιώτη

  Διάρκεια: 70 λεπτά
  Τιμές Εισιτηρίων: 12€ ολόκληρο, 8€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, +65, ΑμεΑ)
  Διάρκεια Παραστάσεων: 6 & 9 Μαρτίου 2019 στις 21:00
  Πληροφορίες: Κρατήσεις: 6944965863
  Παραστάσεις: Τετάρτη 6 & Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 στις 21:00
  Φωτογραφίες: Isa schneider
  Βοηθός Σκηνοθετη: Αντώνης Αντωνόπουλος
  Πληροφορίες Χώρου: Εισιτήρια πωλούνται τις ημέρες των παραστάσεων στο ταμείο της Αγγλικανικής Εκκλησίας «Άγιος Παύλος» από τις 19:30 και μέχρι την έναρξη της παράστασης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Διαγωνισμός για πολλά … OSCAR: κέρδισε μαγευτικά τριήμερα σε ονειρεμένους ξενώνες!