MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίθανο ρεκόρ για το “The Favourite” του Λάνθιμου στο box-office των ΗΠΑ!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής πως η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Τhe Favourite” είναι το νέο φαβορί στο box office για το 2018!

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Γιώργος Λάνθιμος και η νέα του ταινία βαδίζουν στον δρόμο προς τα Οscars, αλλά και στο “σπάσιμο” των ταμείων!

Το “Τhe Favourite” έχει προβληθεί μέχρι στιγμής σε μόλις 4 κινηματογράφους σε Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες και έχει καταφέρει να σημειώσει το απόλυτο ρεκόρ σε μέσο όρο εισπράξεων για το 2018 και το καλύτερο για indie (ανεξάρτητη) ταινία εδώ και μερικά χρόνια!

Συγκεκριμένα ο μέσος όρος των εισπράξεων υπολογίζεται στα 105.000 δολάρια σε κάθε έναν από από αυτούς τους 4 κινηματογράφους, πράγμα που καθιστά την ταινία ως την αμέσως καλύτερη μετά την εισπρακτική επιτυχία του “La La Land” με 176.221 δολάρια που είχε κάνει στο box office πριν από δύο χρόνια! Το “Call Me By Your Name” είχε κάνει 103.233 δολάρια το 2017.

the favourite olivia colman

Ηδη, η Fox Searchlight ετοιμάζεται να «απλώσει» τις προβολές το επόμενο τριήμερο σε 30 αίθουσες σε San Francisco, Dallas, Austin, Washington D.C., Boston, Chicago και Phoenix με την ελπιδα να καταφέρει έως τις 14 Δεκεμβρίου να γεμίσει 600 αίθουσες, ένα νούμερο εξωπραγματικό για τέτοιου είδους ταινίες. 

«Είναι πέρα από τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Frank Rodriguez, επικεφαλής διανομής της Fox Searchlight. «Υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός στη συνολική αγορά, αλλά τελικά πάντα υπάρχει χώρος για άλλου είδους ταινίες. Ευτυχώς που οι ιδιοκτήτες κατάλαβαν πόσο πολύ ήθελε ο σινεφίλ κόσμος να δει αυτή την ταινία…».

Αυτό δείχνει ένα από τα ισχυρότερα ανοίγματα στην ιστορία του Fox Searchlight, ακολουθώντας το “The Grand Budapest Hotel” του Wes Anderson, το οποίο συγκέντρωσε 202.000 δολάρια ανά κινηματογράφο το 2014 και το “Birdman”, την μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία Alejandro Inarritu που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και κατάφερε να συγκεντρώσει 106.000 δολάρια ανά τοποθεσία προβολής το ίδιο έτος.

favoutirrcinenows

Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στις αρχές του 18ου αιώνα, με την Αγγλία να βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Η ταινία ήταν προγραμματισμένη να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight, μια ημερομηνία καθόλου τυχαία επιλεγμένη, μιας και οι συντελεστές της ταινίας υπολογίζουν σε  μια πιθανή οσκαρική πορεία! 

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα σενάριο που δεν υπογράφει ούτε ο Λάνθιμος, ούτε ο Ευθύμης Φιλίππου (που μαζί έχουν κερδίσει Βραβείο Σεναρίου στις Κάννες για τον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού»), αλλά οι Deborah Davis και Tony McNamara.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
A radical Jew: Παγκόσμια πρεμιέρα για την περφόρμανς του Udi Aloni στην Αθήνα
Cine News
Όταν οι ιστορίες βρίσκουν φωνή: Προβολή ταινίας & συζήτηση με τους συμμετέχοντες του προγράμματος Voices in Motion
Cine News
Δύο μαύρα πουκάμισα: Ξεκίνησαν στην Κρήτη τα γυρίσματα για τη νέα σειρά του MEGA
Cine News
Το The Bear επιστρέφει για μια τελευταία φορά – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
Η Ύδρα στο επίκεντρο της τέχνης και του σινεμά με τη θερινή έκδοση του ArtCinema
Cine News
Ραντεβού στο Notting Hill ή στο… House of the Dragon; Τι αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Κάμπινγκ: Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα καρέ της νέας σειράς του MEGA
Cine News
4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το rough cut της νέας του ταινίας
Cine News
Η COSMOTE TV γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό αφιέρωμα
Cine News
«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»: Οι βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας ταξιδεύουν στα μουσεία του ΠΙΟΠ
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Cine News
Βραβεία Ίρις 2026: Σάρωσε το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Όλοι οι νικητές