MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το βιβλίο της ημέρας: Γιατί πρόδωσα την πατρίδα μου του Θεόδωρου Γρηγοριάδη

Το «Γιατί πρόδωσα την πατρίδα μου» του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, με είκοσι έξι ιστορίες αγάπης και απάρνησης, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκης.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Από το Παγγαίο, την Καβάλα, τον Έβρο µέχρι την Αθήνα, αλλά και τη Σαµψούντα, την Τυνησία, τη Συρία, το Βερολίνο και τη Στοκχόλµη, οι άνθρωποι διασχίζουν σύνορα, πολιτισµούς και προσωπικά όρια, βιώνουν ιστορικές αλλαγές, διεκδικούν διαφορετικές ταυτότητες, αναζητούν µια καινούργια αρχή ή και το άδοξο τέλος τους, ακροβατούν ανάµεσα στο πάθος για τη ζωή και στο βάρος µιας απώλειας.

Οικογενειακές ιστορίες, αδιέξοδες σχέσεις και παθιασµένοι έρωτες, µοναχικοί και αινιγµατικοί άνθρωποι, αποτραβηγµένοι και περιθωριακοί χαρακτήρες, µετανάστες και πρόσφυγες, πόρνες και τραβεστί, µικροαστοί και αγρότες, άνθρωποι της γειτονιάς αλλά και φερµένοι από τα όνειρα.

10174 1

Είκοσι έξι ανθρώπινες ιστορίες, δοσµένες µε χιούµορ και συγκίνηση, γραµµένες την τελευταία εικοσιπενταετία, καταγράφουν τις συµπεριφορές και τις αλλαγές σε σχέση µε την κοινωνία και την Ιστορία, συνθέτοντας µία πολύχρωµη τοιχογραφία µέσα στην οποία κάθε αναγνώστης µπορεί να αναγνωρίσει και τη δική του φωνή.      

             

Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1956 στο Παλαιοχώρι Παγγαίου Καβάλας. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, δίδαξε στη µέση εκπαίδευση και συνεργάστηκε µε τη Δηµόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνοντας λογοτεχνικά σεµινάρια. Έχει γράψει έντεκα µυθιστορήµατα, δύο συλλογές διηγηµάτων, µία νουβέλα και έναν σκηνικό µονόλογο. Το Παρτάλι µεταφράστηκε στα γαλλικά και παρουσιάστηκε ως θεατρικός µονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2011, η Δεύτερη γέννα ανέβηκε ως θεατρικός µονόλογος από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών το 2009 και ο Ξεχασµένος άγγελος των Φιλίππων παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Φιλίππων και Καβάλας το 2015. Το µυθιστόρηµα Αλούζα, χίλιοι και ένας εραστές µεταφράστηκε στα αραβικά και παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Κάιρο το 2017.  Η Ζωή µεθόρια τιµήθηκε µε το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Μυθιστορήµατος 2016. Την περίοδο 2016-17 παρουσίασε την εκποµπή βιβλίου δεκαέξι επεισοδίων «Ο λόγος της γραφής» στο Κανάλι της Βουλής. Είναι µέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

** Το monopoli.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκης σας κάνουν δώρο από ένα αντίτυπο του βιβλίου στη σελίδα του στο Facebook αλλά και στο Instagram

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b