MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Με άρωμα Γυναίκας

Οι ταινίες της εβδομάδας 15-21 Νοεμβρίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Με πολλές περγαμηνές από τις Κάνες έρχεται το «Κορίτσι» του 27χρονου Βέλγου Λούκας Τοντ (είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του) που περιγράφει την αγωνιώδη προσπάθεια ενός 15χρονου αγοριού να αλλάξει φύλο και να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια μπαλέτου. Όσο όμως η ορμονοθεραπεία αργεί να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα και οι πρόβες χορού εντατικοποιούνται ο/η Λάρα έρχεται πιο κοντά σε μια αδιέξοδη και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Σκληρό θέμα, τολμηρή εσωτερικής έντασης κινηματογράφηση και μια δύσκολη ερμηνεία από τον νεαρό Βίκτορ Πόλστερ που κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα».

Υπό προϋποθέσεις η ιστορία της «Μαίρης Σέλλεϋ» θα ήταν το γεγονός της βδομάδας αφού εκτός του συναρπαστικού θέματος (τα γεγονότα που οδήγησαν τη γνωστή συγγραφέα γοτθικού τρόμου στη δημιουργία του «Φρανκενστάιν») στο σκηνικό εισέρχεται και η ερωτική ιστορία της ηρωίδας με τον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ, όμως η αφήγηση της σκηνοθέτιδος από την Σαουδική Αραβία Χάιφαα αλ-Μανσούρ ελάχιστες φορές ξεφεύγει από τα κλισέ της συμβατικής βιογραφίας.

Άλλη μια «γυναικεία» ταινία, φτιαγμένη όμως από άντρα είναι η αισθηματική δραμεντί «Οι κληρονόμοι» από την Παραγουάη που σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός λεσβιακού έρωτα. Οι 2 πρωταγωνίστριες είναι γύρω στα 60 και μοιράζονται μια αξιοπρεπή ζωή όταν τα οικονομικά προβλήματα τις «χωρίζουν». Η μια μπαίνει στη φυλακή κι η άλλη αρχίζει να δουλεύει ως σοφέρ και κάπως έτσι ξετυλίγεται μια συναισθηματική περιπέτεια που παρά τις γραφικότητες της διαθέτει ειλικρίνεια και ωριμότητα.

Η μεγάλη μερίδα του κοινού θα στραφεί πάντως σε δύο εμπορικά χαρτιά. Κι αν στα «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» που αποτελεί τη συνέχεια του «Φανταστικά ζώα» που μας είχε πρωτοσυστήσει προ διετίας η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στη νέα (μετά Χάρι Πότερ εποχή) σειρά μαγείας της τα σωστά ξόρκια υπάρχουν.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο για την κωμωδία της εβδομάδας, καθώς δύσκολα μπορούμε να εντοπίσουμε με κάτι θετικό στην κάκιστη ελληνική ταινία «Αιγαίο SOS».

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b