MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Γενοκτονία του Παύλου Κουρτίδη στο Θέατρο ΠΚ

Η χορευτική παράσταση του Παύλου Κουρτίδη, «Γενοκτονία», με 18 χορευτές επι σκηνής, ανεβαίνει από 10 Νοεμβρίου 2018 στο Θέατρο ΠΚ.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η παράσταση χορού του Παύλου Κουρτίδη, «Γενοκτονία», αποτελεί μία εναλλακτική ματιά της τραγικής ιστορίας, μέσα από την δυναμική της ανθρώπινης κίνησης.

Ο σύγχρονος χορός για πρώτη φορά θα αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του δράματος. Βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα του Πόντου η «Γενοκτονία» έρχεται να πει μία σκληρή αλήθεια μέσα από τα σώματα των ζώντων για όλες τις Γενοκτονίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ένας ύμνος των απογόνων όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν της πιο βάρβαρης απόπειρας εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία βαθιά αφύπνιση και μία φωνή που θα ακουστεί παντού. 

 gen2

Στιγμιότυπα και σκηνές έντονου χορευτικού διαλόγου αλλά και δυναμικά συμβολικές παρεμβάσεις επί σκηνής αλληλεπιδρούν με εναλλαγές κορύφωσης της έντασης στην χορογραφική δραματοποίηση.

Η «Γενοκτονία», είναι μια παράσταση χορού, μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες.

gen4

«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία μέσα από τις στιγμές που χαράξανε ολόκληρες ζωές. Αυτή τη φορά η σκηνή ποτίζεται με πόνο. 18 χορευτές και μουσικοί ζωντανά στη σκηνή του θεάτρου ΠΚ δεν θα χορέψουμε τη Γενοκτονία, θα τιμήσουμε τους νεκρούς γιατί δεν έφυγαν ποτέ.» Π. Κουρτίδης

Σημείωμα Παύλου Κουρτίδη 

Αυτή τη φορά η σκηνή ποτίζεται με πόνο. 18 χορευτές και μουσικοί δεν θα χορέψουμε απλά τη Γενοκτονία, θα τιμήσουμε τους νεκρούς γιατί δεν έφυγαν ποτέ.

 

Η γενοκτονία υπάρχει στα αυτιά μου από μικρό παιδί, έπρεπε να περάσουν χρόνια αλλά πλέον νιώθω χρέος μου ως χορογράφος να κάνω αυτό το βήμα. Η «Γενοκτονία» για εμένα προσωπικά είναι η αποτύπωση της πρόσφατης ιστορίας μας μέσα από τα μάτια αυτών που την βίωσαν με τον πιο σκληρό τρόπο: τις γυναίκες και τα παιδιά που ήταν ο κύριος στόχος αλλά και τα πιο αθώα θύματα της μαζικής εξόντωσης του Ποντιακού λαού. Φιλοδοξώ ότι ο κόσμος θα δει τα γεγονότα από μία διαφορετική οπτική προσανατολισμένη στην αξία της ανθρώπινης ζωής και ότι μέσα από την σκληρότητα, τον θάνατο και την απώλεια θα γεννηθεί μία βροντερή φωνή η οποία θα ακουστεί παντού και θα ταξιδέψει σε ανατολή και δύση.

 

Αυτή η παράσταση – ύμνος στην ανθρωπότητα μας αφορά όλους. Να δει ο κόσμος την σκληρή αλήθεια πίσω από τα γεγονότα που συγκλόνισαν παγκόσμια, αλλά δεν αναγνωρίστηκαν παγκόσμια. Όχι μόνο για τον Ποντιακό Ελληνισμό αλλά και για όλους τους γενοκτονημένους λαούς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Παύλος Κουρτίδης

Μουσική Διεύθυνση: Lia Hide
Μουσική: Χρήστος Σύγγελος (νέι)
Φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης

Παίζουν: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Χρίστος Καφετζής, Έλενα Τσικαλά-Βαφέα, Ζελίκα Μουζάκη, Θέμις Χατζή, Φωτεινή Πασσά, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Χριστίνα Μπίτου, Ελένη Δόικα, Ιουλία Δρακονταειδή, Σίλβια Ζύμα, Σάμπι Κλέτσι, Μαρία-Ματίλντα Κουρτίδου, Γιώργος Κούμπος

Τιμές Εισιτηρίων: 10€, 13€, 15€
Φωτογραφίες: Ίρια Σπηλιοπούλου, Μελίνα Ζαχαράκη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ