MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 πράγματα για να σε κρατήσουν μέσα τον Οκτώβριο…

… και που μπορείς να τα δεις στην οθόνη σου.

author-image Μαρία Μαρκουλή

Μια καλή παρέα, μια καλή ταινία, ένα καλό βιβλίο, μια φοβερή σειρά (εντάξει, κι ένα κρύωμα) είναι λόγοι για να σε κρατήσουν σπίτι.

Εμείς μετρήσαμε δέκα_επί της οθόνης. Για να μείνεις εντός. Ή αν εχεις κανονίσει εκδρομή να τους πάρεις μαζί σου και να τους απολαύσεις εκεί. Όπου πας. Δέκα πράγματα- και μετράμε:

Ένα: Τα θρίλερ.

Είναι ο μήνας με τις κολοκύθες, με τα φαντάσματα, με τον Μάικ Μάγιερς και τα στοιχειωμένα σπίτια (που είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις) και αν το Halloween επιστρέφει καινούργιο στη μεγάλη οθόνη, ο τρόμος δεν μένει μόνο εκεί. Ησυχία. ΗΣΥΧΙΑ, λέμε. Tο Α Quiet Place θα επιβάλει την σιωπή. Η ταινία του Τζον Κραζίνσκι με την Έμιλι Μπλαντ έκανε αίσθηση από την πρεμιέρα της στο Sundance Festival φέτος, σαν ένα θρίλερ διαφορετικό, όπου έτσι και βγάλεις κιχ, σε πήραν είδηση και την έχεις βάψει. Γενικά στα θρίλερ τελευταία το επίπεδο ανεβαίνει, ιδέες πέφτουν ιδέες και ο θεατής μένει «δεμένος» στην οθόνη. Silence λοιπόν (21 /10 πρεμιέρα, COSMOTE CINEMA 1ΗD).

 

Δύο: Κόκκινο κρασί και ψυχολογικό θρίλερ.

Του Φρανσουά Οζόν, το L’ Amant Double που έχει σασπένς και σινεφιλικές αναφορές (Πολάνκσι, Κρόνενμπερκ…) και το προσωπικό στιλ του δημιουργού του. Τα βλέπεις διπλά; Έτσι είναι; Ή έτσι φαίνεται; Θα θυμηθείς και το Dead Ringers του 88; Θα το θυμηθείς και αυτό. (Εκανε πρεμιέρα στις 7/10 στο COSMOTE CINEMA 2HD αλλά θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες να το δουμε μέσα στο μήνα).

 

Τρία: Ας σερβίρουμε τώρα ζεστή κολοκυθόσουπα.

Πιστεύεις στα πλάσματα της φαντασίας; Όλοι (μπορεί) να είμαστε κατά κάποιο τρόπο. Αλλά έτσι και ήσουν από εκείνους που εβλεπαν φανατικά True Blood, η σειρά είναι στα μέτρα σου ακριβώς: Midnight, Texas – ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος και μπορείς να τον παρακολουθείς αμέσως λίγες ώρες μετά την Αμερική. Το νου σου όμως -φαντάσματα, βαμπίρ και αλλόκοτες υπάρξεις περιφέρονται εκεί στο Νότο με κακούς και μοχθηρούς σκοπούς. Μείνε μέσα, κλείσε τις κουρτίνες. Πα-ρα-κο-λού-θη-σε. (Πρεμιέρα 27/10 στις  22.00 COSMOTE CINEMA 4HD)

 

Τέσσερα: Εχεις φίλους στο σπίτι. Έχεις ταινία στην οθόνη. 

Τι καλύτερο από Οσκαρική επιλογή; Darkest Hour – O Γκάρι Όλντμαν στο ρόλο του Γουίνστον Τσόρτσιλ. Απίστευτος! (αλλά έτσι είναι ο Όλντμαν! Που έχει παίξει και τον Δράκουλα ok;) Ωραία ταινία! (28/10 στις 21.00, COSMOTE CINEMA 2HD) 

 

Πέντε: Εναλλακτική ωραία ταινία: Τhe Florida Project.

Mε τον Γουίλιαμ Νταφό και εκείνη την φοβερή πιτσιρίκα που παίζει τόσο φυσικά σα να ζει στ΄αλήθεια εκεί στη Φλώριντα. Ρεαλιστικό σινεμά και την ίδια στιγμή ποιητικό. Μήπως λίγες είναι καλές ταινίες που σου έχουν ξεφύγει; (31/10 στις21.00, COSMOTE CINEMA 2HD) 

 

Έξι: Το ζητάει και ο καιρός, ο φθινοπωρινός Οκτώβρης.

Η δράση να μεταφέρεται στην κουζίνα. Και ως γνωστόν, μαγειρεύοντας έρχεται η όρεξη. Σπεσιαλιτέ με γλυκόξυνη σάλτσα, κράνμπερις και καλαμπόκι. Νοστιμιές του σεφ ή γρήγορο/μα όχι πρόχειρο/ γεύμα στο σπίτι. Το ζητάει η εποχή. Το σερβίρει και η οθόνη. Γιατί όπως λένε επίσης: βλέποντας έρχεται η όρεξη. Όποιος δεν πείνασε από σκηνές σε diner, όποιος δεν λιγουρεύτηκε τις μακαρονάδες του Σκορτσέζε, όποιος δεν χειροκρότησε τη σκηνή του burger στον Ταραντίνο, ας βγει, ας πάει αλλού. Γιατί εδώ έχουμε αφιέρωμα: «Οι πιο νόστιμες ταινίες στις … ιστορίες γεύσης» στο COSMOTE CINEMA 2HDΑπό το Trip to Spain (9/10), στον ευρηματικό Chef (16/10), από στο Trip to Italy (23/10) στο Big Night (30/10)- διότι, ναι, είμαστε φαν της ιταλικής κουζίνας (και της λάτιν, έχω να συμπληρώσω).

 

Επτά: Τα ωραία του Οκτώβρη είναι ότι η θάλασσα είναι ακόμη ζεστή και κάποιοι συνεχίζουν μπάνια και ότι ο καιρός κρυώνει και κάποιοι στρώνουν χαλιά.

Κάτι σαν μαγικά δηλαδή. Διότι συμβαίνουν και τέτοια πράγματα και η σειρά Charmed έρχεται να δείξει πώς. Τρεις αδελφές όταν πεθαίνει η μητέρα τους ανακαλύπτουν ότι έχουν μαγικές δυνάμεις. Η σειρά Charmed που θα ξεκινήσει στις 15 /10 -λιγες ώρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της- στο COSMOTE CINEMA 4HD και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.00 είναι ριμέικ της δημοφιλούς σειράς Charmed που είχε αρχίσει να παίζεται στα 90ς. Με μια μαγική παραγωγή και επίκαιρες καταστάσεις, τα τηλεοπτικά ξόρκια των κοριτσιών επιστρέφουν.

 

Οκτώ: Διαβάζεις, μαθαίνεις, ακούς_βλέπεις τον κόσμο διαφορετικά.

Η Ιστορία μιλάει. Και σε αφορά. Το αφιέρωμα του Οκτωβρίου στο COSMOTE HISTORY– που είναι: «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος». Με ντοκιμαντέρ και υλικό σπάνιο και ξεχωριστό. Το Χρονικό Μιας Καταστροφής, για την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής στην Θεσσαλονίκη και το έγκλημα στον Χορτιάτη το ’44 (14/10). Ιερός Λόχος, Η Ιστορία ενός θρύλου, επιζώντες ιερολοχίτες και στρατιωτικοί αφηγούνται την ιστορία στις 21/10. Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς για τις θηριωδίες των Γερμανών στο χωριό Κακόπετρος της Κρήτης (28/10). Τα δυο τελευταία συμπαραγωγές της CΟSMOTE TV

 

Εννιά: Πρέπει κάπου να πας, αλλά δεν θα πας.

Έχεις ραντεβού, αλλά θα το αλλάξεις. Σε έχουν καλέσει, αλλά θα βρεις δικαιολογία να το σκάσεις. Γιατί δεν τρελάθηκες να χάσεις UEFA Champions League & Europa League– καθώς μπήκαμε στις φάσεις των ομίλων- και να απολαύσεις τις μάχες Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Champions League Uefa Europa League

 

Δέκα: Last but not least, πρόταση για να μείνεις μέσα, να δεις, να στοχαστείς, να συζητήσεις.

Το Τελευταίο Σημείωμα είναι η ταινία του Παντελή Βούλγαρη που με κεντρικό πρόσωπο το Ναπολέοντα Σουκατζίδη ξετυλίγει την τραγική ιστορία των 200 Ελλήνων αγωνιστών που εκτελέστηκαν την 1η Μαίου του 1944 στην Καισαριανή από τους Γερμανούς κατακτητές. Την προβάλλει το COSMOTE HISTORY (είναι και συμπαραγωγή της COSMOTE TV). Και μην την χάσεις. (27/10 στις 21.00)

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b