MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το βλέμμα του σίριαλ κίλερ Λαρς φον Τρίερ

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 11-17 Οκτωβρίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Περιπτωσάρα ο Δανός. Κάθε ταινία του ένα μικρό σκάνδαλο. Έτσι κι εδώ. Επέστρεψε μετά από 7 χρόνια τιμωρίας στις Κάνες κι έκανε άνω κάτω την Κρουαζέτ με το «Σπίτι που έχτισε ο Τζακ» και ήρωα ένα ψυχοπαθή δολοφόνο. Μια πολύ προσωπική ταινία με τη διαφορά πως ο Λαρς δεν δολοφονεί αλλά κάνει ταινίες και μέσα σε αυτές ξεπαστρεύει κόσμο και κοσμάκη με όπλο του τον μισανθρωπισμό του. Η ταινία σοκάρει, προκαλεί, θυμώνει το θεατή αλλά ταυτόχρονα διατυπώνει θεμελιώδη ερωτήματα για την ανθρώπινη φύση, προβληματίζει με τον αδιαπραγμάτευτο λόγο της, φιλοσοφεί με επιχειρήματα για τη Ζωή και την Τέχνη. Μια ταινία-εμπειρία.

Αναγκαστικά όλα τα υπόλοιπα φιλμ βρίσκονται στη σκιά του δανού. Η βιογραφία της «Colette» με την Κίρα Νάιτλι έχει αξία και ξεφεύγει από τα τετριμμένα εστιάζοντας κυρίως στα πρώτα χρόνια της καριέρας της και στους ομοφυλοφιλικούς έρωτες της.

Το δανέζικο δράμα με «Διαβατήριο τη γοητεία» καταπιάνεται με το μεταναστευτικό ζήτημα από μια διαφορετική οπτική γωνία, ενώ στο κεφάλαιο αυτό έχει άποψη και ενδιαφέρον το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Ευρώπη το όνειρο».

Αστυνομικό θρίλερ παλιάς γαλλικής κοπής το «Αδελφικοί εχθροί» είναι φτιαγμένο από το σκηνοθέτη του «Πέρα από τους ανθρώπους», ενώ το προϊστορικό «Alpha» περιγράφει μια δυνατή ιστορία επιβίωσης με φόντο τη φιλία ενός ανθρώπου με ένα άγριο λύκο.

Τέλος από την Αργεντινή μας έρχεται ένα υπαρξιακό πολιτικό θρίλερ με υπόγεια ένταση («Η μεγάλη νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις»), ενώ ο «Σκοτεινός διάδρομος» είναι ένα γοτθικό θρίλερ με την Ούμα Θέρμαν που δεν περνά απαρατήρητο.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b