MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Κάνε click στη στοργή κι έλα την «Κυριακή στο Πάρκο με σκύλο»

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Είστε από αυτούς που σταματάτε στον δρόμο για να κανακέψετε τους μικρούς τετράποδους περαστικούς της Αθήνας; Θα θέλατε να είχατε έναν από αυτούς στο σπίτι αλλά ακόμη δεν το έχετε πάρει απόφαση;

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Κάντε click στη στοργή και «Υιοθετήστε ένα αδέσποτο». Ο δήμος Αθηναίων, με αφορμή την 4η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, υπενθυμίζει το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και μας συστήνει 26 υποψήφιους νέους φίλους μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση «Κάνε click στη στοργή»  http://www.cityofathens.gr/stray_animals. Ένας από αυτούς μπορεί σύντομα να αποτελεί το νέο μέλος της οικογένειάς σας!

Η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι γρήγορη και απλή. Αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής του ενδιαφερομένου που γίνεται επί τόπου στην Υπηρεσία Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων. Όλα τα σκυλάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και διατίθενται για υιοθεσία εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας του δήμου Αθηναίων. Είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα. Το μόνο που απομένει είναι να βρουν αγάπη, φροντίδα και μία ζεστή αγκαλιά.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την υπεύθυνη υιοθεσία, σας περιμένουμε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στο Πάρκο Ριζάρη (Σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός»), από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, για μια βόλτα στο πάρκο με σκύλο… ή χωρίς! Η εκδήλωση «Κυριακή στο Πάρκο με σκύλο» που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων είναι αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, αδέσποτους και δεσποζόμενους. Εθελοντές φροντιστές, εκπαιδευτές και ειδικοί συμπεριφοράς θα είναι εκεί για να αναδείξουν τις προσωπικότητες των αδέσποτων ζώων που αναζητούν μια οικογένεια, να λύσουν τις απορίες μας σχετικά με την υπεύθυνη κηδεμονία, να μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε αν είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε σκύλο και να επιλέξουμε τον κατάλληλο. Όλοι μαζί θα έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε παιχνίδια, να μάθουμε πώς θα κρατάμε υγιή τα κατοικίδιά μας, προσφέροντάς τους τις πρώτες βοήθειες, εφόσον χρειαστεί, ενώ τα μικρά παιδιά θα μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλή κοντά τους. Και δεν ξεχνάμε: η βόλτα είναι βασικό δικαίωμα για τους σκύλους μας αλλά κάνει καλό και σε εμάς!

huds toke peanut butter flavoured dog bubbles yellow octopus 30796254858 2000x2000

Η αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων μέσα στο αστικό περιβάλλον, καθώς και η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, αποτελεί διαρκή μέριμνα του δήμου Αθηναίων. Ενδεικτικά, το 2017 το Τμήμα Αστικής Πανίδας περισυνέλεξε πεντακόσιους σαράντα (540) αδέσποτους σκύλους, από τους οποίους οι τετρακόσιοι τέσσερεις (404) δεν ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, οι διακόσιοι εβδομήντα οκτώ (278) στειρώθηκαν και  τριακόσιοι τριάντα οκτώ (338) περιθάλφθηκαν. Οι τριακόσιοι ενενήντα τέσσερεις (394) σκύλοι επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ εκατόν σαράντα δύο (142) βρήκαν, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια. Αντίστοιχα, περισυλλέχθηκαν διακόσιες δέκα (210) αδέσποτες γάτες, από τις οποίες οι εκατόν εξήντα οκτώ (168) δεν ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, οι  εκατόν πενήντα (150) στειρώθηκαν, ενώ εξήντα μία (61) περιθάλφθηκαν. Οι εκατόν ενενήντα οκτώ (198) γάτες επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ τέσσερις (4) βρήκαν, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια.

Ο δήμος Αθηναίων, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα ζώα, εντείνει τις δράσεις για τη φροντίδα τους, σε συνεργασία με τις αναγνωρισμένες φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Η βοήθειά όλων είναι πολύτιμη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να προσέλθετε στα γραφεία του Τμήματος Αστικής Πανίδας στο κέντρο της Αθήνας (Αιόλου 47, 1ος όροφος) τηλ επικοινωνίας 2103239201-202 και fax 2103310397, κατά τις εργάσιμες  ημέρες και ώρες, 09.00 έως 14.00.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων διατηρεί πάντα το δικαίωμα επικοινωνίας με τον ανάδοχο και ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας και τον τρόπο ζωής του υιοθετημένου ζώου.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Η «Απόσταση» του Τιάγκο Ροντρίγκες στη Στέγη, τα Καλογεράκια στον Σταυρό του Νότου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Athens Music Week 2026: Η μεγάλη συνάντηση της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει με 100+ δράσεις
Εκδηλώσεις
Summer mode ON στο ΚΠΙΣΝ – Συναυλίες, φεστιβάλ, προβολές, sleepovers και άλλα
Εκδηλώσεις
Ραντεβού ξανά στον Κήπο του Μεγάρου – Μουσική, προβολές, θέαμα για μικρούς και μεγάλους
Εκδηλώσεις
«Σταθμός Ω» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό, τραγούδια για το νερό στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη
Cine News
«Ιερά Οδός, 21 χλμ.»: Ανακάλυψε τα πολλά πρόσωπα της Ιερά Οδού μέσα από ξεναγήσεις, δράσεις, προβολές
Εικαστικά
Ελληνικός Κόσμος: Δωρεάν διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας
Εκδηλώσεις
Ο Μάριο Μπρουνέλλο παίζει Μπαχ στο Μέγαρο, ο Απόστολος Κίτσος στον Σταυρό του Νότου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η Ενημέρωση σε Μετάβαση: Μεγάλο διεθνές συνέδριο στο Πάντειο για την ελευθερία του Τύπου, την πολιτική λογοδοσία, την παραπληροφόρηση στην εποχή του AI
Εκδηλώσεις
Ο Dr. Gabor Maté στη Στέγη με συζήτηση, προβολή και εργαστήριο για το ψυχικό τραύμα
Εκδηλώσεις
Από συναυλίες μέχρι γλέντια: Όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα