MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Christmas Theater: παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους με άρωμα Χριστούγεννων

Τα φετινά Χριστούγεννα η Αθήνα υποδέχεται μια νέα θεατρική πρόταση. Στο κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου ετοιμάζεται το Christmas Theater, το πρώτο θεματικό εορταστικό θέατρο που θα φιλοξενήσει παραστάσεις, που φιλοδοξούν να μας ταξιδέψουν στις ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες όλου του κόσμου.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το μεγαλύτερο θέατρο της πόλης, θα είναι χωρητικότητας 3.000 θεατών και θα φιλοξενήσει παραστάσεις που φιλοδοξούν να μας ταξιδέψουν στις ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες όλου του κόσμου. Από την Πράγα και την Βιέννη μέχρι την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, φυσικά την Νέα Υόρκη αλλά και το Λας Βέγκας.

Με παραστάσεις, αλλά και με γεύσεις. Έξω από το Christmas Theater θα σας περιμένει ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό με ξύλινα σπιτάκια που θα προσφέρουν γεύσεις γλυκές και αλμυρές από όλο τον κόσμο, το πρώτο και μοναδικό στην Αθήνα, Christmas Street Food village.

Ετοιμάζεται και σας περιμένει από 23 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και 6 Ιανουαρίου 2019 στο Κλειστό Ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου, μια ανάσα από το κέντρο, στην Βεΐκου. 

Αναλυτικά στο Christmas Theater θα δούμε: 

Χριστούγεννα στη Μόσχα
Christmas Gala Μπαλέτου με 12 κορυφαίους σολίστ των θεάτρων Bolshoi και Mariinsky.

Εδώ και χρόνια τα μεγαλύτερα μπαλέτα όλου του κόσμου οργανώνουν το Christmas Gala, μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τα πιο λαμπρά αστέρια του κλασικού χορού. Στην Ρωσία, το σπουδαιότερο γίνεται στην Μόσχα, στο Κρεμλίνο και αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες και ομορφότερες γιορτές για τους λάτρεις του κλασικού μπαλέτου.

Μια τέτοια γιορτή θα ανοίξει το Christmas Theater της Αθήνας και μαζί με αυτήν θα ανοίξει και η αυλαία των φετινών γιορτών. Δώδεκα από τους καλύτερους χορευτές των θεάτρων Μπολσόι και Μαριίνσκι ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας αποδεικνύουν ότι το μπαλέτο είναι μια μεγάλη γιορτή! Σπουδαίοι κορυφαίοι χορευτές που αποτελούν την αφρόκρεμα της σπουδαίας Ρωσικής παράδοσης του κλασικού μπαλέτου θα μας παρουσιάσουν αποσπάσματα από διάσημες παραστάσεις όπως «Η Λίμνη των Κύκνων», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Δον Κιχώτης», «Κουρσάρος» κ.α. Ο Κάρολος Ντίκενς έλεγε: «Γεμίζω με το πνεύμα των Χριστουγέννων την ψυχή μου και προσπαθώ να κρατήσω αυτό το συναίσθημα όλο τον χρόνο..» 

Παραστάσεις: Σάββατο 24 Νοεμβρίου, 20.00 & Κυριακή 25 Νοεμβρίου, 20.00.
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία (Θεατρικά καθίσματα). VIP Ζώνη: Κανονικό 60€, Α Ζώνη: Κανονικό 50€, Β Ζώνη: Κανονικό 40€ / Κερκίδα (Καθίσματα Κερκίδας): Γ Ζώνη: Κανονικό 30€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 15€. Δ Ζώνη: Κανονικό 24€, Παιδικό– Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 12€. Ε Ζώνη: Κανονικό 18€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 9€
* Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια / Πληροφορίες: 211 77 01 700
** Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, viva.grchristmastheater.gr

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο Πεκίνο
Jackie Chan- Long Yun Kung Fu Troupe –  KUNG FU WARRIORS

Μετά από δεκάδες ταινίες που τον καθιέρωσαν σαν το μεγαλύτερο ίσως σταρ ταινιών πολεμικών τεχνών, ο Τσάκι Τσαν που έλαβε το 2016 το «τιμητικό» Oscar για τα “εξαιρετικά επιτεύγματά του” έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Δημιούργησε την δική του ομάδα με  πολεμιστές Κουνγκ Φου. Πρόκειται για την ομάδα Jackie Chan Long Yun Kung Fu Troupe που έχει δάσκαλο της τον μεγάλο μύθο του Κουνγκ Φου!

Ευφυής δάσκαλος αλλά και αφοσιωμένο παιδί του σινεμά, στα 64 του χρόνια σήμερα ο Τσάκι Τσαν δεν είναι μόνο ένας από τους πιο διάσημους Ασιάτες, αλλά και η ζωντανή απόδειξη για τη δύναμη της θέλησης καθώς έκανε την πρώτη του ταινία στην ηλικία των οκτώ, έχοντας ήδη ως τότε συμμετάσχει σε περίπου τριάντα ταινίες πολεμικών τεχνών!

Όπως αναφέρει για την παράσταση «Μετά από 58 χρόνια στο Κουνγκ Φου που είναι η ζωή μου, ήρθε η στιγμή να δώσω στη νέα γενιά την σκυτάλη και την αγάπη μου για αυτή την μοναδική εμπειρία που όποιος την ζήσει, δεν θα την ξεχάσει ποτέ…»

Το Κουνγκ Φου στα Κινέζικα δεν σημαίνει να παλεύεις. Σημαίνει να πετύχεις την τελειότητα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η παράσταση Kung Fu Warriors ακολουθεί τις αρχαίες παραδόσεις και φιλοσοφίες που δείχνουν το μεγαλείο του Κινεζικού λαού. Η θεωρία των πέντε στοιχείων (Νερό, Μέταλλο, Φωτιά, Γη, Ξύλο) δίνει την ζωή στο σύμπαν αλλά και σε κάθε πλάσμα που θεωρείται μια μικρογραφία του σύμπαντος. Στην Κίνα αποτελεί σήμερα τον ακρογωνιαίο λίθο για πάρα πολλούς, αν όχι για όλους τους τομείς: Την ιατρική, τις πολεμικές τέχνες, την στρατηγική, την πολιτική, την αρχιτεκτονική, την καλλιγραφία, την ζωγραφική, κ.ά.

Τα 5 στοιχεία ή κινήσεις βρίσκονται στην βάση όλων των πραγμάτων που συναπαρτίζουν τον κόσμο μας, άρα και εμάς. Αλλά κάθε στοιχείο έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια σε σχέση με τα άλλα και κάθε ένα συμπληρώνει τα υπόλοιπα ώστε να υπάρχει η ισορροπία στην δημιουργία. Η ιδιαίτερη ποιότητα κάθε στοιχείου και οι σχέσεις μεταξύ τους είναι που διατηρούν την τάξη.

Μέσα από αυτή την θεωρία οι πολεμιστές Κουνγκ φου του Τσάκι Τσαν θα μας παρουσιάσουν μια εντυπωσιακή παράσταση με εκπληκτικές εναέριες κινήσεις και όχι μόνο,  έτσι όπως τις έχει διδάξει στη νέα γενιά ο μύθος του Κουνγκ Φου. Την παράσταση συμπληρώνουν μοναδικές βιντεοπροβολές σε μια εντυπωσιακή κινηματογραφική ατμόσφαιρα που μόνο ο ίδιος μπορούσε να δημιουργήσει.

Παραστάσεις: Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, 20.00, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, 20.00, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 17.30.
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία και κερκίδα (Θεατρικά καθίσματα). VIP Ζώνη: Κανονικό 54€, Παιδικό: 27€. Α Ζώνη: Κανονικό 44€, Παιδικό: 22€. Β Ζώνη: Κανονικό 36€, Παιδικό: 18€. Κερκίδα (Καθίσματα κερκίδας): Γ Ζώνη: Κανονικό 26€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 13€. Δ Ζώνη: Κανονικό 18€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 9€. Ε Ζώνη: Κανονικό 10€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 5€.
* Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια / Πληροφορίες: 211 77 01 700

** Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, viva.grchristmastheater.gr

Τζαζ Χριστούγεννα στην Νέα Υόρκη

MADELEINE PEYROUX- Η τζαζ είναι η γλώσσα των συναισθημάτων μας!

Η Billie Holiday του σήμερα, μία από τις κορυφαίες σύγχρονες φωνές της jazz, η Madeleine Peyroux (Μαντλέν Πεϊρού), που σε όλες τίς μέχρι τώρα εμφανίσεις της στην Ελλάδα έχει εισπράξει αποθεωτική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στην Αθήνα για μια τζαζ χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Christmas Theater. Θα παρουσιάσει τραγούδια από το νέο της άλμπουμ, Anthem, αλλά και τα αγαπημένα τραγούδια από όλη την καλλιτεχνική της πορεία.

Η Madeleine Peyroux είναι από τις σύγχρονες γυναικείες φωνές που ακολουθούν το ύφος των μεγάλων κυριών της jazz της δεκαετίας του ’30. Μαγεύτηκε και ακολούθησε το ερμηνευτικό τους στυλ από πολύ μικρή. Γεννήθηκε στην Αμερική, περιπλανήθηκε στο Μπρούκλιν και στην Καλιφόρνια και στα 13 της μετακόμισε με τη μητέρα της στο Παρίσι. Στα 15 παράτησε το σχολείο για να ακολουθήσει μια μπάντα μουσικών του δρόμου στα στενά του Quartier Latin. Μαζί τους έμαθε «να αγαπά την αντήχηση της φωνής της στα σοκάκια του Παρισιού». Και «ψήθηκε» στα jazz και blues κομμάτια της Billie Holiday που τόσο αγαπούσε, ώστε η χροιά της φωνής της και η εκφορά των λέξεων να θυμίζουν το ίνδαλμά της.

Η Peyroux τραγούδησε τα τραγούδια της Lady Day, της Bessie Smith ή της Patsy Cline με τόσο πειστικό και εκφραστικό τρόπο, που σχεδόν τα έκανε δικά της. Στο «Careless love» ερμήνευσε Leonard Cohen, Bob Dylan, Hank Williams και Elliott Smith εντυπωσιάζοντας τους πάντες και δείχνοντας έτσι ότι η «παλιά» τζαζ και τα μπλουζ βρήκαν ένα ευρύτερο και νεότερο ακροατήριο. Λίγο αργότερα έδωσε το δικό της στίγμα και ως τραγουδοποιός αποδεικνύοντας σε όλους ότι η ενασχόλησή της με την μουσική δεν έχει να κάνει μόνο με την αγάπη της για το ρετρό.

Παραστάσεις: Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία (Θεατρικά καθίσματα). VIP Ζώνη: Κανονικό 58€. Α Ζώνη: Κανονικό 48€. Β Ζώνη: Κανονικό 40€. Κερκίδα (Καθίσματα Κερκίδας): Γ Ζώνη: Κανονικό 30€, Φοιτητικό – Ανέργων: 25€. Δ Ζώνη: Κανονικό 25€, Φοιτητικό – Ανέργων: 20€. Ε Ζώνη: Κανονικό 20€, Φοιτητικό – Ανέργων: 15€.

* Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια / Πληροφορίες: 211 77 01 700

** Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, viva.grchristmastheater.gr

Χριστούγεννα στην Πράγα

Ο ιδρυτής του Μαύρου Θεάτρου Jiri Srnec παρουσιάζει το αυθεντικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας.

58 χρόνια ζωής κλείνει φέτος το περίφημο Μαύρο Θέατρο της Πράγας, που ίδρυσε ο 86χρονος σήμερα Ζίρι Σρνετς. Η τσέχικη αυτή ομάδα με τους καλλιτέχνες της (ηθοποιοί, που είναι συγχρόνως κουκλοπαίκτες, μίμοι και χορευτές) έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει μια παράσταση με τα ωραιότερα παραμύθια έτσι όπως τα παρουσιάζει ο ιδρυτής του Μαύρου θεάτρου της Πράγας!

Η τέχνη του Μαύρου Θεάτρου, ενός από τους γνωστότερους παγκοσμίως εκπροσώπους της τσέχικης δραματικής τέχνης, στηρίζεται στο μαύρο που δε φαίνεται πάνω στο μαύρο. Οι ηθοποιοί – χειριστές των αντικειμένων, ντυμένοι στα μαύρα, παίζουν μπροστά από το μαύρο φόντο της σκηνής, αόρατοι για τους θεατές. Έτσι, τα πολύχρωμα αντικείμενα που χειρίζονται είναι σαν να αιωρούνται στον αέρα και ζουν τη δική τους ανεξάρτητη ζωή. Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι και ο ιδιαίτερος φωτισμός, ώστε να αναδεικνύονται τα χρώματα σε σκηνικά, αντικείμενα και ανθρώπινες φιγούρες και να «εξαφανίζονται» οι τεχνικοί και ηθοποιοί, που κουβαλούν τα αντικείμενα, πετυχαίνοντας την ψευδαίσθηση του «πετάγματος».

Η παράσταση που θα μας παρουσιάσει έχει τίτλο «Ανθολογία» και περιέχει σκηνές από τις καλύτερες παραστάσεις του: «Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», «Πήτερ Παν», Ιπτάμενο Ποδήλατο κ.α.

Παραστάσεις: 7 έως 9 Δεκεμβρίου: Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, 20.00. Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, 16.00 & 20.00. Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 12.00 & 16.00.
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία και κερκίδα (Θεατρικά καθίσματα). VIP Ζώνη: Κανονικό 54€, Παιδικό: 27€. Α Ζώνη: Κανονικό 44€, Παιδικό: 22€. Β Ζώνη: Κανονικό 36€, Παιδικό: 18€ Κερκίδα (Καθίσματα κερκίδας). Γ Ζώνη: Κανονικό 26€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 13€. Δ Ζώνη: Κανονικό 18€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 9€. Ε Ζώνη: Κανονικό 10€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 5€.

* Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια / Πληροφορίες: 211 77 01 700

** Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, viva.grchristmastheater.gr

Χριστούγεννα στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κάτω από την βροχή
Dancing in the rain

Πώς είναι να χορεύεις στην βροχή; Πως είναι να χορεύεις οπουδήποτε; Θα το μάθουμε με την παράσταση που έχει μαγέψει όλο τον κόσμο και έρχεται και στην Αθήνα. 11 άντρες σολίστες χορευτές μπαλέτου, αφήνουν τον κλασικό χορό, βγαίνουν στον δρόμο και πειραματίζονται σε χορογραφίες της νέας εποχής κάτω από την βροχή.

Διάσημα τραγούδια των Muse, κλασικές swing και rock ‘n roll επιτυχίες, υπέροχη μουσική από κινηματογραφικές ταινίες και άλλες μοναδικές σύγχρονες χορευτικές μουσικές γίνονται χορογραφίες στην βροχή και όχι μόνο.

Το Dancing in The Rain με αφετηρία την Αγία Πετρούπολη μας ταξιδεύει σε όλες τις βροχερές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο μέχρι το Ταλίν, το Ελσίνκι και την Ρίγα για να μας παρασύρει με την απεριόριστη δύναμη του χορού. Ενέργεια και κίνηση, χιούμορ, ρομαντισμός και αγάπη και ένας ωκεανός συναισθημάτων που ξεπηδάει μέσα από τον χορό, την μουσική, το νερό και τις εντυπωσιακές βιντεοπροβολές.

Ζήστε την εμπειρία του σύγχρονου χορού με funky jazz, tap dance, break dance, rn’b αλλά και άλλα είδη σύγχρονου χορού που χαρίζουν έμπνευση και ξεσηκώνουν.

Παραστάσεις: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία και κερκίδα (Θεατρικά καθίσματα). VIP Ζώνη: Κανονικό 54€. Α Ζώνη: Κανονικό 44€. Β Ζώνη: Κανονικό 36€. Κερκίδα (Καθίσματα κερκίδας): Γ Ζώνη: Κανονικό 26€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 13€. Δ Ζώνη: Κανονικό 18€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 9€. Ε Ζώνη: Κανονικό 10€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 5€.

* Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια / Πληροφορίες: 211 77 01 700

** Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, viva.grchristmastheater.gr

Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη

Pink Martini

Οι Pink Martini επιστρέφουν και αυτή την φορά ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα που εκτός από τα αγαπημένα μας τραγούδια θα έχει και διάσημα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια!  Οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού Pink Martini και ταυτόχρονα ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge- jazz σκηνής παγκοσμίως, με κοινό που τους ακολουθεί πιστά, θα είναι και πάλι κοντά μας και μάλιστα για πρώτη φορά την περίοδο των Χριστουγέννων!

Συνδυάζοντας στη μουσική τους ρετρό και τζαζ μοτίβα με ποπ ρυθμούς αλλά και στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες, οι Pink Martini δημιουργούν ένα αισθησιακό κράμα, που διατηρεί τη φρεσκάδα του και ταυτόχρονα ιντριγκάρει και μαγεύει το κοινό. Όπως δηλώνει ο ιδρυτής τους Τόμας Λόντερντέιλ, «είμαστε σαν μουσικοί αρχαιολόγοι που ανασύρουμε μελωδίες και ρυθμούς από διάφορα μέρη του κόσμου και δημιουργούμε ένα είδος μοντέρνας μουσικής».

Με την τραγουδίστριά τους Τσάινα Φορμπς, θα μας ταξιδέψουν μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών τους στη Γαλλία του Μεσοπολέμου, τη ρομαντική Ιταλία, τη φλογερή Ισπανία, τις Αυστριακές Άλπεις και από εκεί στη μυστηριώδη Αραβία, την Αβάνα του 30, τη μυστικιστική Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ν. Υόρκη.

«Μας αρέσει να έχουμε διαφορετικές ιστορίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου. Νομίζω πως ο κόσμος αγαπά την ποικιλία και την διαφορετικότητα αυτή στη μουσική μας, που την κάνει να μην έχει σύνορα», υπογραμμίζει ο Τόμας Λόντερντέιλ.

Παραστάσεις: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 21.00, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία (Θεατρικά καθίσματα). VIP Ζώνη: Κανονικό 68€. Α Ζώνη: Κανονικό 58€. Β Ζώνη: Κανονικό 48€. Κερκίδα (Καθίσματα Κερκίδας): Γ Ζώνη: Κανονικό 38€, Φοιτητικό – Ανέργων: 32€. Δ Ζώνη: Κανονικό 32€, Φοιτητικό – Ανέργων: 26€. Ε Ζώνη: Κανονικό 26€, Φοιτητικό – Ανέργων: 20€.

* Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια / Πληροφορίες: 211 77 01 700

** Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, viva.grchristmastheater.gr

Χριστούγεννα στην Αγία Πετρούπολη

Καρυοθραύστης  – ST. PETERSBURG BALLET THEATRE OF RUSSIA

Χριστούγεννα χωρίς Καρυοθραύστη δεν γίνεται. Η πιο χαρακτηριστική Χριστουγεννιάτικη παράσταση έρχεται και στο Christmas Theater. Και έρχεται από την πόλη που γέννησε αυτή την διάσημη παράσταση μπαλέτου που έγινε ταυτόσημη με τα Χριστούγεννα, την Αγία Πετρούπολη! Ζήστε την μαγεία των Χριστουγέννων με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Τον Καρυοθραύστη της Αγίας Πετρούπολης με ζωντανή ορχήστρα! Στην παράσταση συμμετέχουν και διάσημοι σολίστ των μπαλέτων Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης. Με τη συμμετοχή της 60μελούς ορχήστρας του θεάτρου. Συμμετέχουν σολίστ του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.

Παραστάσεις: Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 20.00. Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, 20.00. Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, 20.00. Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, 16.00 & 20.00. Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, 12.30 & 17.30. Τρίτη 25 Δεκεμβρίου, 20.00. Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, 16.00 & 20.00. Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, 20.00. Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, 20.00. Σάββατο 29 Δεκεμβρίου,16.00 & 20.00. Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 12.30 & 17.30.

Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία και κερκίδα (Θεατρικά καθίσματα). VIP Ζώνη: Κανονικό 54€. Παιδικό: 27€. Α Ζώνη: Κανονικό 44€, Παιδικό: 22€. Β Ζώνη: Κανονικό 36€, Παιδικό: 18€. Κερκίδα (Καθίσματα κερκίδας): Γ Ζώνη: Κανονικό 26€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 13€. Δ Ζώνη: Κανονικό 18€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 9€. Ε Ζώνη: Κανονικό 10€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 5€.

 * Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια / Πληροφορίες: 211 77 01 700

** Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, viva.grchristmastheater.gr

Πρωτοχρονιά στην Βιέννη
Βιενέζικα Βαλς με την ορχήστρα του σπουδαίου συνθέτη Φραντζ Λέχαρ της Βιέννης.

Μια σπουδαία και ιστορική ορχήστρα έρχεται αυτές τις γιορτές στην Αθήνα για τρεις υπέροχες Πρωτοχρονιάτικες συναυλίες. Είναι η ορχήστρα του σπουδαίου συνθέτη Φραντζ Λέχαρ, διάσημου για την ωραιότερη βιεννέζικη οπερέτα όλων των εποχών, την «Εύθυμη Χήρα».

Η ορχήστρα με συνοδεία σολίστ μουσικών αλλά και χορευτών από την Όπερα της Βιέννης θα μας παρουσιάσει τα καλύτερα Βιενέζικα βαλς όλων των εποχών και θα μας θυμίσει ότι η Βιέννη κάθε πρωτοχρονιά ζει στον ρυθμό του βαλς αλλά και της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας που όταν ξεκίνησε ήταν μια συναυλία στην οποία συμμετείχαν πολλές ορχήστρες.  Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Βιέννη ξεκινάει στα μέσα του 19ου αιώνα. Στην αρχή η πρωτοχρονιάτικη συναυλία δινόταν από διάφορες ορχήστρες και στο πρόγραμμα ερμηνεύονται έργα από μεγάλους Βιεννέζους συνθέτες. Από το 1928 ως το 1932 την πρωτοχρονιάτικη συναυλία διευθύνει ο Γιόχαν Στράους ο τρίτος, εγγονός της οικογένειας. Τότε ξεκινούν και οι πρώτες ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις. Οι αναμεταδόσεις που αργότερα έγιναν και τηλεοπτικές μετατράπηκαν σε παγκόσμιο γεγονός της Πρωτοχρονιάς. Οι μεγαλύτεροι μαέστροι του κόσμου διευθύνουν και τα εισιτήρια εξαντλούνται ένα χρόνο πριν, με το που ανοίγει η προπώληση.

Βαλς, πόλκες και μαζούρκες της οικογένειας Στράους και όχι μόνο είναι το χαρακτηριστικό αυτής της σπουδαίας γιορτής που μας ταξιδεύει πίσω στην μουσική του 19ου αιώνα.  Μια αντίστοιχη συναυλία ακριβώς όπως πρωτοπαρουσιάστηκε μόλις ξεκίνησε ο θεσμός, το 1838 και στην οποία συμμετείχαν διάφορες ορχήστρες, θα ζήσουμε αυτή την Πρωτοχρονιά στο Christmas Theater. Η αίθουσα του θεάτρου θα γεμίσει λουλούδια και πάνω στην σκηνή θα μας περιμένει η μοναδική ορχήστρα Franz Lehar υπό την διεύθυνση του διάσημου μαέστρου Ρέτο Παρολάρι που ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής ορχήστρας του Βασιλικού Θεάτρου του Άμστερνταμ.

Τον 18ο αιώνα το βαλς έγινε γνωστό στη Βιέννη και άρχισε να χορεύεται συστηματικά από τους Βιενέζους. Τότε ξεκίνησαν στη Βιέννη οι δημόσιες χοροεσπερίδες, όπου μπορούσε να συμμετέχει και ο απλός λαός. Οι χορευτές επιδίδονταν σε χορό που ονομαζόταν Walzer, απ’όπου προέρχεται η ονομασία βαλς….

Παραστάσεις: Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, 20.00. Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, 20.00. Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, 20.00. 

Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία και κερκίδα (Θεατρικά καθίσματα). VIP Ζώνη: Κανονικό 60€. Α Ζώνη: Κανονικό 50€. Β Ζώνη: Κανονικό 42€. Κερκίδα (Καθίσματα κερκίδας): Γ Ζώνη: Κανονικό 32€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 16€. Δ Ζώνη: Κανονικό 24€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 12€. Ε Ζώνη: Κανονικό 18€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 9€.

 * Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια / Πληροφορίες: 211 77 01 700

** Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, viva.grchristmastheater.gr

Χριστούγεννα στο Λας Βέγκας

Christmas Magic Festival

Ο συγγραφέας Κρίστοφερ Μουρ έχει πει πως «Τα παιδιά μπορούν να δουν την μαγεία γιατί την αναζητούν..» Αφήστε το παιδί που είναι μέσα σας να αναζητήσει και πάλι την μαγεία. Η νέα χρονιά φέρνει αστερόσκονη και μαγεία στο Christmas Theater. Η χρονιά θα ξεκινήσει με τους πιο εντυπωσιακούς μάγους του Λας Βέγκας, της πρωτεύουσας των μάγων. Όλοι τους έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν νούμερα που ακροβατούν ανάμεσα στο ρεαλισμό και στην ψευδαίσθηση. Ανακαλύψτε τα όρια του μύθου, της τέχνης, των ψευδαισθήσεων και της πραγματικότητας. Παρακολουθήστε απίστευτες στιγμές, που κόβουν την ανάσα. Μάγοι που «κλέβουν» το μυαλό και μιλούν στην ψυχή μας. Αιώρηση αντικειμένων, αντικείμενα που μεταμορφώνονται σε σκόνη μπροστά στα μάτια μας, άνθρωποι που πετάνε, μαγικοί καθρέφτες και άλλα πρωτότυπα και απίστευτα tricks κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής. 

Εφτά από τους καλύτερους σύγχρονους αλχημιστές της εποχής μας έρχονται στο Christmas Theater για να μας χαρίσουν μαγεία, χιούμορ αλλά και δυνατά συναισθήματα.

Στο Christmas Magic Festival μας περιμένουν:

  • Ο διάσημος μάγος Μαρκ Λοσάντερ που την αξία του αναγνώρισε και ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ όταν τον παρουσίασε σε σειρά ντοκιμαντέρ ως τον «δάσκαλο μάγο των αιωρήσεων». Ο Μάρκ Λοσάντερ με την τέχνη των αιωρήσεων πέτυχε την παγκόσμια αναγνώριση. Προκαλεί έκπληξη σε κάθε είδους κοινό σε όλο τον κόσμο με την δυνατότητα του να κάνει σχεδόν κάθε αντικείμενο να πετάει! Τα απλά αντικείμενα μετατρέπονται σε αληθινά θαύματα στα χέρια του. Έχει βραβευτεί σε μεγάλα φεστιβάλ μαγείας σε όλο τον κόσμο όπως το Merlin και έχει κερδίσει το σπουδαίο Milbourne Christopher Award, το βραβείο που έχει το όνομα του σημαντικότερου και ιστορικού προέδρου της Παγκόσμιας Ακαδημίας Μάγων.
  • Οι ιλούσιονιστς Κάιλυ και Μίστι Νάιτ που έρχονται κατευθείαν από το Magic Castle του Χόλυγουντ, το διασημότερο θέατρο που φιλοξενεί τους σημαντικότερους μάγους όλου του κόσμου. Οι Kyle & Mistie παρουσιάζουν μοναδικά νούμερα και επιτρέπουν στο κοινό τους να πλησιάσει, να εμπλακει και να γίνει μέρος της μαγικής τους παράστασης. Θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό καθώς εκτελούν εντυπωσιακές illusion στιγμές  με τολμηρό και μοντέρνο στυλ. 
  • Ο μάγος Στιούαρτ Μακ Ντόναλντ που θα παρουσιάσει το εντυπωσιακό νούμερο με τον μαγικό καθρέφτη του, ένα νούμερο που του έχει χαρίσει βραβεία στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς όλου του κόσμου, με κορυφαίο το βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού στο Λας Βέγκας.
  • Ο σύγχρονος διάσημος μάγος των cd’s Χουάν Σεο Χιούι που γεννήθηκε στην Κίνα αλλά ζει πλέον μόνιμα στο Λας Βέγκας στο οποίο μετακόμισε όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διάσημων μάγων, του μοναδικού διδύμου Siegfried and Roy. Ακολούθησαν αρκετά βραβεία πρωτοτυπίας καθώς έχει δημιουργήσει το δικό του εκπληκτικό νούμερο που θα παρουσιάσει και στο Christmas Theater. Ο Χουάν μετατρέπει ό,τι πιάνει στα χέρια του σε cd! Η παγκόσμια επιτυχία δεν άργησε να έρθει καθώς το 2009 κέρδισε το βραβείο Μάγος της χρονιάς σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς μαγείας του κόσμου, το World Championship of Magic.
  • Τους μοναδικούς μάγους Μάρκ και Πίνκι που μας έρχονται από το Λας Βέγκας αλλά γεννήθηκαν στην Μαλαισία. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που έχει κερδίσει το βραβείο Γκίνες για τις πιο πολλές αλλαγές ρούχων σε ένα λεπτό. Συγκεκριμένα η Πίνκι άλλαξε 20 διαφορετικά φορέματα σε 1 λεπτό! Εκτός από το βραβείο Γκίνες έχουν βραβευτεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς.
  • Ο διάσημος κωμικός μάγος Ντέιβιντ Μπαρλέτ. Είναι ο μάγος που μπορεί να είναι μόνος του στη σκηνή αλλά να νομίζεις ότι παίζει μπροστά σου ένας πολυάριθμος θίασος. Παρουσιάζει ένα κωμικό show γεμάτο ακροβατικά, ταχυδακτυλουργικά κόλπα, το μοναδικό νούμερο με τα πιάτα, με ένα αλυσοπρίονο αλλά και ένα πιάνο! Ξεκαρδιστικά σκετς που με χιούμορ μεταφέρουν μαγεία και σε κάνουν να απορείς με την τόση ενέργεια και θέληση ενός ανθρώπου «ορχήστρα».
  • Και ο δικός μας Γιώργος. Ένας Έλληνας που διαπρέπει σε όλα τα μεγάλα show μαγείας σε όλο τον κόσμο. Ανήκει στους πιο επιτυχημένους µάγους διεθνώς. Έχει εκτελέσει χιλιάδες παραστάσεις σε Λας Βέγκας, Παρίσι, Λονδίνο, Πεκίνο, Τόκυο και άλλες μητροπόλεις στα μεγαλύτερα θέατρα. Έχει ήδη τιμηθεί δύο φορές µε το βραβείο «Merlin Award», το Όσκαρ στον κόσμο των µάγων.

Παραστάσεις: Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, 20.00. Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, 16.00 & 20.00. Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, 12.00 & 16.00.
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία (Θεατρικά καθίσματα): VIP Ζώνη: Κανονικό 54€, Παιδικό: 27€. Α Ζώνη: Κανονικό 44€, Παιδικό: 22€. Β Ζώνη: Κανονικό 34€, Παιδικό: 17€. Κερκίδα (Καθίσματα Κερκίδας): Γ Ζώνη: Κανονικό 24€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 12€. Δ Ζώνη: Κανονικό 16€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 8€. Ε Ζώνη: Κανονικό 10€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 5€. 

 * Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια / Πληροφορίες: 211 77 01 700

** Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, viva.grchristmastheater.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b