MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 7 – 9/9: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΘΕΑΤΡΟ

“Σαν παιδιού φαντασία” του Δημήτρη Πιέτρη

Δύο αδέρφια, ο Οδυσσέας και η Αριάδνη, σαν μεγάλωσαν κράτησαν μέσα τους την φαντασία και την αγάπη! Πάντα νικούσαν μια άσχημη ανάμνηση με μια χαρούμενη και ό,τι δεν ήταν καλό στον κόσμο αυτόν, το έστελναν στην φανταστική τους χώρα, την Βουργουνδούπολη, όπου εκεί όλα γινόντουσαν όμορφα. Μια κλεψύδρα, μια πυξίδα και ένα πουγκί με χρώματα είναι τα εφόδια που τους έδωσαν οι τρεις μοίρες, για το ταξίδι τους στον δικό τους προορισμό. Ένα χρυσό πόμολο ανοίγει τις πέντε μαγικές πόρτες. Η πόρτα της καρδιάς ανοίγει μαζί με τους θεατές. Η πόρτα της φαντασίας ζωντανεύει με ένα παραμύθι νέο κάθε φορά που οι ήρωες δημιουργούν με τα παιδιά.

Kείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Τζοάννα Βρακά, Γιαννέλος Βασίλης, Δημήτρης Πιέτρης
Στο ρόλο της αφηγήτριας η Βίκυ Τσιανίκα, από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Τιμές; Είσοδος: 8€ γενική είσοδος, δωρεάν ΑμΕΑ

Πότε; 7/9, 21.00

Που; Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

201801142014163879

“Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” 

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του Ιουλίου Βερν. Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1873 και από τότε μεγάλωσε και μεγαλώνει γενιές και γενιές θα “ζωντανέψει” στη σκηνή σε σκηνοθεσία-παράσταση αλλά και ερμηνεία του Χάρη Ρώμα. Τα εντυπωσιακά κοστούμια και χορευτικά αποτυπώνουν τη μαγεία και των πέντε ηπείρων που θα παρακολουθήσουμε δίνοντας μας τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μαγικές χώρες και άλλους λαούς.

Στo πλαίσιo του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2018. 

Τιμές; 9 ευρώ 

Πότε; 7/9, 21.00

Που; Θέατρο Πέτρας

akids2017

“Χένσελ και Γκρέτελ”

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεράιδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ…

Κείμενο, σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά, κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά): Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Αλέξανδρος Μαράκης – Μπούρκας, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, ‘Ελενα Μιχαλάκη, Νικόλας Παπακωνσταντίνου

Στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ Βριλησσίων 2018.

Τιμές; Γενική είσοδος 10€

Πότε; 7/9, 21.00

Που; Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

h neraida tou feggariou 700x467

“Η νεράιδα του φεγγαριού”

Μια νύχτα με πανσέληνο η όμορφη νεράιδα του φεγγαριού κοίταξε κάτω στη γη και είδε το φτωχό γέρο-Τακιτόρι να είναι απογοητευμένος από τη ζωή του. Τον λυπήθηκε και του έστειλε όνειρα τόσο γλυκά που ο γέρος ξαναβρήκε τη χαρά και την αισιοδοξία του. Αλλά ο μεγάλος Άρχοντας του Φεγγαριού θύμωσε με τη νεράιδα και την καταδίκασε να ξαναγεννηθεί σαν άνθρωπος. Στην καινούργια της ζωή η μικρή Φεγγαρένια θα αντιμετωπίσει τις πίκρες και τις δυσκολίες των ανθρώπων, την πλεονεξία του πλούσιου εμπόρου, την ανοησία του πρίγκηπα, αλλά και την αγάπη του γερο-Τακιτόρι και του γενναίου Σαμουράι Οκινόι. Ο ατρόμητος Σαμουράι για χάρη της θα νικήσει τον ανθρωποφάγο της πράσινης κοιλάδας, το μάγο της αναβροχιάς και τον τρομερό δράκο Τέγκου και ύστερα από πολλές περιπέτειες θα φέρει στην αγαπημένη του Φεγγαρένια τα τρία δώρα που φέρνουν την πραγματική ευτυχία. Ποια είναι αυτά;

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Πρωταγωνιστούν: Σάρα Εσκενάζη, Κώστας Λάσκος, Βασίλης Καμίτσης, Σαββίνα Πετρίδου, Θωμάς Κοτζαμάνης, Γιάννης Απέργης, Τάσος Τσώνης, Βασίλης Παπαστάθης

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

Πότε; 8/9, 20.30

Που; Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

School Education Transformation Paving Way for Better Higher Education

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Education Festival 2018

Αν βασανίζεσαι ακόμα από ανησυχίες, όπως “γιατί ήρθα σε αυτή τη ζωή;” ή “τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;”, ίσως βρεις μέρος της αλήθειας στο Education Festival 2018, αφιερωμένο στη βιωματική εκπαίδευση, που διοργανώνει για άλλη μία χρονιά το Skywalker.gr. Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της αξίας της βιωματικής μάθησης στη δυναμική της ευζωίας και της επιβίωσης, καθώς και η παρουσίαση των εναλλακτικών προτάσεων στην εκπαίδευση από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Τα προγράμματα των εκθετών που θα παρευρεθούν στο τριήμερο “Education Festival 2018”, θα παρουσιαστούν με διαδραστικό τρόπο για την αποτελεσματικότερη αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. 

Από το φεστιβάλ δεν θα λείπουν δράσεις στην αίθουσα αλλά και στον δρόμο, καθώς και ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν “μέσα και έξω από τον φράκτη” για την ανάδειξη επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Στο κλείσιμο του φεστιβάλ, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, θα λάβει χώρα η τελετή απονομής των Τιμητικών Διακρίσεων και Βραβείων. 

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος

Πότε; 7, 8, 9/9, 10:00 – 20:00

Που; Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων “Μελίνα”

ContentSegment 14608428W800 H R0 P0 S1 V1Jpg

19ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου 

Το 19ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών, που έχει σαν στόχο την προβολή και διατήρηση της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης του Καραγκιόζη, θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μουσείου, (Οδός Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων – Κοκκινιά Αμαρουσίου). Το πρόγραμμα των Σπαθαρείων, φέτος, εκτός από τις παραστάσεις εκλεκτών καλλιτεχνών του ελληνικού θεάτρου σκιών, περιλαμβάνει και μία μουσικοθεατρική παράσταση αρμονικά δεμένη με τα καμώματα του αγαπημένου μας Καραγκιόζη, τον οποίο ερμηνεύει ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, μαθητής του Δάσκαλου στην έμψυχη εκδοχή του λαϊκού ήρωα. 

Παρασκευή 7/9 – ώρα 20:00 
Παράσταση θεάτρου σκιών από τους Κώστα και Μπάμπη Μακρή με τίτλο: “Η γέννηση του Κολλητηριού” 

Σάββατο 8/9 – ώρα 20:00 
Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Γιάννη Νταγιάκομε τίτλο: “Ο Καραγκιόζης και τα επτά θηρία” 

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος

Που; Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών

kidssept2018

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Βραδινή Ξενάγηση 

Το βασικό μέλημα του Κέντρου Επισκεπτών είναι η διάχυση αστρονομικών γνώσεων προς το ευρύ κοινό και ειδικά στους νέους και η πληροφόρηση του κοινού για τα νέα επιτεύγματα και ανακαλύψεις της Αστρονομίας. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και με νυχτερινές παρατηρήσεις με το 62 εκ. διοπτρικό τηλεσκόπιο Newall στην Πεντέλη και με το 1.2μ κατοπτρικό τηλεσκόπιο του Αστρονομικού Σταθμού Κρυονερίου. Επιπλέον, το Κέντρο παράγει βίντεο ταινίες με αστρονομικό περιεχόμενο, οι οποίες και παρουσιάζονται στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων. 

Τιμές; 5€, για μαθητές 2.5€

Πότε; 8/9, 21.00

Που; Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

kidosept

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Summer Points T-shirts 

Με έμπνευση από εικόνες του κινήματος του Πουαντιγισμού με κύρια χαρακτηριστικά τα ζωντανά χρώματα και τις μικρές και επαναλαμβανόμενες εμφανείς πινελιές, λευκά t-shirts μεταμορφώνονται σε αντικείμενα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας. Οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας ειδικά χρώματα για υφάσματα, θα επιλέξουν να σχεδιάσουν, συνθέσουν και ζωγραφίσουν εικόνες από τοπία και στιγμές του καλοκαιριού. 

Για παιδιά 7 ετών και άνω, νέους και οικογένειες, άτομα με ή χωρίς αναπηρία (έως 25 συμμετοχές ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας).

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος

Πότε; 8/9, 18:00 – 21:00

Που;  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

5b7a62f81bc6c45a3e671942a1149751

Πεζοπορική βόλτα στο ελατόδασος της Πάρνηθας

Ξεκινώντας από το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα κάνετε μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για να γνωρίσετε το βουνό, να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και υγεία. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές, ενώ θα κινηθείτε μέσα από μονοπάτια, σε διαδρομές που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά από 8 ετών και πάνω.

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 10:00′ 
Ώρα εκκίνησης πεζοπορικής βόλτας από το Φλαμπούρι 10:30′ 
Διάρκεια πεζοπορικής βόλτας ~3:00′ ώρες. 

Βασικός εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό-αδιάβροχο, φαρμακείο. 

Sankara festival oitis

SHOW ΜΑΓΕΙΑΣ

Sankara the Illusionist

Ο Sankara, μαζί με τους συνεργάτες του υπόσχονται ένα show Μαγείας, αποκαλύψεων και κορυφώσεων, ικανό να καταπλήξει θεατές κάθε ηλικίας.

Στo πλαίσιo των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2018 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Τιμές; 10€ (ταμείο) / 8€ (προπώληση) 

Πότε; 9/9, 21.00

Που; Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b