MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Τομ Κρουζ για 6η φορά σε “Επικίνδυνη Αποστολή”

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας 30 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Από το 1996 που ο Τομ Κρουζ πρωτοφόρεσε τα ρούχα του πράκτορα της IMF (Impossible Mission Force) έχουν περάσει δύο δεκαετίες και βάλε αλλά εκείνος δεν το βάζει κάτω και καλά κάνει. Το «Επικίνδυνη αποστολή- Η πτώση» είναι από τα πιο θεαματικά φιλμ του πετυχημένου franchise και σίκουελ υπό μια έννοια του προηγούμενου έργου «Επικίνδυνη αποστολή- Μυστικό έθνος».

Πάντως η καλύτερη ταινία της εβδομάδας έρχεται από το όχι και τόσο κοντινό 2009 και αποτελεί την βιογραφία του Στίβεν Σόντεμπεργκ γύρω από το θρυλικό επαναστάτη του 20ου αιώνα Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Το «Τσε, ο Αργεντίνος» επιχειρεί να φωτίσει το ανθρώπινο πρόσωπο πίσω από τον εμβληματικό μύθο και τα καταφέρνει περίφημα έχοντας ως ισχυρό ατού την βραβευμένη στις Κάνες ερμηνεία του Μπενίτσιο ντελ Τόρο.

Για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα ένα μυθιστόρημα του βρετανού Ίαν Μακ Γιούαν μεταφέρεται στο σινεμά. Όπως και στον «Ανεκπλήρωτο γάμο» ο ίδιος ο συγγραφέας αναλαμβάνει τη σεναριακή προσαρμογή. Στο «Νόμος περί τέκνων», ένα δράμα χαρακτήρων όπου πρωταγωνιστούν η Έμα Τόμσον και ο Στάνλεϊ Τούτσι.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=iBH2Sfvoli0

Το ιταλικό «Κοίτα ποιος γύρισε» είναι μια πολιτική κωμωδία γύρω από το φάντασμα του φασισμού και του… Μουσολίνι, το μεξικάνικο «Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα» δείχνει με μελαγχολία το τέλος του παλιού κόσμου.

Μια ευχάριστη έκπληξη είναι το δυστοπικό «Upgrade» που πίσω από τη στυλιζαρισμένη ιστορία εκδίκησης που αφηγείται κρύβει ψαγμένα τεχνολογικά και ιδεολογικά καλούδια.

Το μενού της εβδομάδας ολοκληρώνεται με το γεωργιανό δράμα «Η εξομολόγηση της δασκάλας του πιάνου» και την αμερικανική κωμωδία «Ένα φανταστικό σπίτι», όπου ο Στιβ Κούγκαν και ο Πολ Ραντ είναι το παντρεμένο ζευγάρι που αναλαμβάνει μια ανεπιθύμητη υιοθεσία όταν εμφανίζεται στο κατώφλι του σπιτιού τους ο δεκάχρονος εγγονός του πρώτου.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b