MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τρομοκράτες του αέρα, του νερού και της καρδιάς

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 16 – 22/8 με μια ματιά.

Οι πειρατές της Σομαλίας
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Δύο ταινίες που μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των σινεφίλ για αυτή τη βδομάδα. Το «7 μέρες στο Έντεμπε» του Χοσέ Παντίλα με τους Ντάνιελ Μπριλ και Ρόζαμουντ Πάικ αφορά στο πραγματικό γεγονός της αεροπειρατείας σκάφους της Air France που συνέβη το καλοκαίρι του 1976 και το «Πειρατές της Σομαλίας» περιγράφει την αληθινή ιστορία των φημισμένων θαλάσσιων πειρατών όπως τη βίωσε και την κατέγραψε στα κείμενα του ο καναδός συγγραφέας και δημοσιογράφος Τζέι Μπάχαντουρ. Πρόκειται για δύο φιλμ που αναπαριστούν την ιστορική πραγματικότητα με ικανοποιητικούς αφηγηματικούς όρους αλλά χωρίς να ρισκάρουν ουσιαστικά για μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Το φιλμ της εβδομάδας όμως δεν είναι μια νέα ταινία αλλά μας έρχεται από το κοντινό παρελθόν. Ο λόγος για το «Λαβύρινθο του Πάνα». Η επανέκδοση της σκοτεινής, παραμυθένιας πολιτικής αλληγορίας του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αξίζει να τη δει κανείς ξανά και ξανά.

Από κοντά και η δεύτερη επανέκδοση, το αναρχικό, πολιτικό love story της Λίνα Βερτμίλερ με τίτλο «Ιστορία έρωτα και αναρχίας» με έναν απολαυστικά γήινο Τζιανκάρλο Τζιανίνι να σχεδιάζει τη δολοφονία του Μουσολίνι αλλά να τον προλαβαίνει ο έρωτας σε μπουρδέλο της Ρώμης!

Άλλα τέσσερα φιλμ υπάρχουν στο μενού με σαφή μαζικό προσανατολισμό. Το αμερικανικό «Mile 22» που έχει τον Μαρκ Γουόλμπεργκ ως επιτελικό μέλος της CIA να βαράει, να πυροβολεί και να τρέχει ασταμάτητα, τις γαλλικές κωμωδίες «Ερωτευμένος με τη γυναίκα μου» και «Κυρία από τύχη» να υπόσχονται αρκετό γέλιο και το ατυχές αισθηματικό μελό «Μην φέρνεις λουλούδια» να δίνει αρχικά την εντύπωση πως φτιάχτηκε για σπουδαία ερωτικά πράγματα (με το ζευγάρι Εξαρχόπουλος- Σέναρντς να μαγεύει) αλλά στη συνέχεια να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος!

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b