MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: «Mamma mia» και το πάρτι συνεχίζεται!

Σε μια από τις πιο «μαζεμένες» κινηματογραφικές βδομάδες με μόλις 3 νέες και δύο παλιές ταινίες στο μενού, το σίκουελ του «Mamma mia» είναι αντάξιο της προ δεκαετίας ταινία, που τότε είχε σκηνοθετήσει η Φιλίντα Λόιντ, πατώντας στο ομότιτλο θεατρικό μιούζικαλ και τις ερμηνευτικές ικανότητες – καθώς και την υπέροχη φωνή- της Μέριλ Στριπ.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Το «Mamma Mia! Here We Go Again» που σκηνοθετεί ο Ολ Πάρκερ διαθέτει όλο το πληθωρικό πακέτο μιας εξ ορισμού ψυχαγωγικής και ακομπλεξάριστης ταινίας που μιλάει για τη χαρά της ζωής μέσα από το τραγούδι, το χορό (συνοδεία των επιτυχιών των ABBA φυσικά), τη φιλία, τον έρωτα και την αντισυμβατική οικογένεια των τριών μπαμπάδων! Ακόμη και χωρίς την πρωταγωνιστική παρουσία της Στριπ (εμφανίζεται ελάχιστα), ακόμη και με ψεύτικο (φτιαγμένο στην Κροατία) ελληνικό…kalokairi!

Καθώς το «Mamma Mia! Here We Go Again» αναμένεται να σαρώσει, έχουμε περιέργεια να δούμε τι θα κάνουν οι φιλότιμες παρουσίες των υπόλοιπων καλών ταινιών. Το «Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν» της Ιζαμπέλ Κοϊξέ έρχεται με τις δάφνες του νικητή στα ισπανικά Γκόγια κι αφηγείται το μοναχικό αγώνα της αποφασισμένης βιβλιοπώλισσας Έμιλι Μόρτιμερ να νικήσει το σκοταδισμό της επαρχιώτικης Αγγλίας του 1959.

Στη βαλκανική μαύρη κωμωδία «Μυστικό συστατικό» ένα κέικ από μαριχουάνα κάνει θαύματα, ο «20ος αιώνας» είναι το θαυμάσιο ντεμπούτο από το 1989 της ουγγαρέζας Ίλντικο Ενιέτι («Ψυχή και σώμα») που τιμήθηκε με Χρυσή Κάμερα στις Κάνες.

Ο εμβληματικός «Ταχυδρόμος» του Μάικλ Ράντφορντ είναι συνδεδεμένος με την τραγική ιστορία του πρωταγωνιστή του Μάσιμο Τροίζι που είχε άδοξο τέλος στα 41 του χρόνια.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b