MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ληστείες, κωμωδίες και ώρα για διακοπές για κάποια…τερατάκια!

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 12 – 18 Ιουλίου με μια ματιά.

Μια Αμερικάνικη Ληστεία
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Στην καλύτερη ταινίας της βδομάδας «Αμερικανική ληστεία» το θέμα είναι μεν δανεισμένο από ένα πραγματικό – αν και εξωφρενικό- γεγονός αλλά οι ρεαλιστικοί χαρακτήρες και τα ταπεινά τους κίνητρα είναι εκείνα που προσθέτουν το αλατοπίπερο στην ιστορία.

Αντίθετα στο ανάλογης θεματικής «SOS, έρχονται οι βρετανοί» με τους Ούμα Θέρμαν και Τιμ Ροθ το κωμικό σχέδιο πάει κατά διαόλου.

Οι διακοπές των βασικών ηρώων (ο Ντρακ και η φαμίλια του) στο animation «Ξενοδοχείο για τέρατα 3: Ώρα για διακοπές» δεν είναι και τόσο πετυχημένες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες για να μπουν νέα μέλη στην οικογένεια των τεράτων, ενώ οι κωμικές απόπειρες δύο ισπανικών («Άμπρακατάμπρα», «Κηδεία είναι θα περάσει») και μιας ιταλικής («Βάλε τη γιαγιά στο ψυγείο») έχουν καλές και κακές στιγμές.

Πετυχημένο το μπλοκμπάστερ «Ουρανοξύστης» πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την πρωτοκαθεδρία του Ντουέιν Τζόνσον στις θεαματικές περιπέτειες καταστροφής, κάτι που δεν μπορούμε να ισχυριστούμε για την περίπτωση του Σιλβέστερ Σταλόνε που συνεχίζει να ταλαιπωρεί εαυτούς και πιστούς φαν σε ανοσιουργήματα όπως το «Σχέδιο απόδρασης 2: Αδης».

Στην επανέκδοση της βδομάδας ο Χίτσκοκ της αμερικανικής περιόδου δείχνει το μέλλον του σινεμά με μερικές καταπληκτικές εικόνες καταστροφής στο γυρισμένο το 1940 κατασκοπικό θρίλερ «Ξένος ανταποκριτής».

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b