MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εγκλωβισμένος σε ένα αεροδρόμιο (;)

Ο λόγος για τον Hassan Al – Kontar, πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος βρίσκεται “εγκλωβισμένος”, για πάνω από 100 μέρες, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Ο Hassan Al – Kontar ζούσε και εργαζόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι και το 2011, οπότε και ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία και τον κάλεσαν στο στρατό. Αρνούμενος να στρατευθεί, άρχισε να καταζητείται από την κυβέρνηση της Συρίας, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλησαν να τον απελάσουν. Μετά από δική του αντίσταση, τον έστειλαν στη Μαλαισία και, ύστερα από 3 μήνες παραμονής, προσπάθησε να διαφύγει σε κάποια χώρα που επιτρέπει την είσοδο, χωρίς βίζα.

Η πρώτη χώρα στην οποία προσπάθησε να διαφύγει ήταν η Καμπότζη. Ωστόσο, του αρνήθηκαν την παραμονή και έτσι, τον έστειλαν πίσω στη Μαλαισία. Η δεύτερή του προσπάθεια ήταν το Εκουαδόρ και αυτό γιατί, στην περίπτωση των Σύρων προσφύγων, δεν απαιτεί βίζα. Ωστόσο, ούτε εκεί κατάφερε να πάει, γιατί η Turkish Airlines, η αεροπορική εταιρία με την οποία θα ταξίδευε του απαγόρευσε να επιβιβαστεί.

hassan al kontar 01

Hassan Al – Kontar

Έτσι, έχοντας χαλάσει, πλέον, όλα τα διαθέσιμα χρήματά του, ζει στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Εκεί, η AirAsia του παρέχει τρία γεύματα την ημέρα, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιεί τα social media, προκειμένου να καταγράψει τη ζωή του στο αεροδρόμιο.

Τον Απρίλιο το AVAAZ ξεκίνησε καμπάνια, προκειμένου να γίνει δεκτός στις Η.Π.Α.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b