MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 25 – 30 Ιουνίου

Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 25 – 30/6.

«Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας» στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος
author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΘΕΑΤΡΟ

«Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας» στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος

Ο κωμικός μονόλογος “Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας”, με αφορμή ένα μικρό χιουμοριστικό άρθρο του 19ου αιώνα στην καθαρεύουσα, εξελίσσεται και αναπτύσσεται μέχρι τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης ιστορίας. Μια ρέγγα, η αιχμαλωσία της, το ταξίδι από τη Νορβηγία και η άφιξή της στο λιμάνι του Πειραιά στα τέλη του 19ου αιώνα, την περίοδο του “Δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαρίλαου Τρικούπη.

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος “Άνοιγμα στην Πόλη – Αθήνα” – Πρόγραμμα ATLAS.

Τετάρτη 27 &  Πέμπτη 28/6, 20.00

Agoraki Karnachoriti Panagou Geros Eros SITE 01

“Γέρος – έρως” στο Λιμάνι Πειραιά – Πύλη Ε1

Το Λιμάνι του Πειραιά γίνεται σκηνικό για μία παράσταση – διαδήλωση για τον έρωτα και τον αποχωρισμό, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά τριών νεαρών ηθοποιών, στο πλαίσιο της ενότητας «Άνοιγμα στην πόλη του Πειραιά» από το Φεστιβάλ Αθηνών.

Τετάρτη 27/6, 19.00 

isalos

«Ίσαλος γραμμή: μια ωδή στη φθίση​» στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Η Άρτεμις Γρύμπλα, με δράση στο θέατρο και τον αυτοσχεδιασμό, και η κινησιολόγος και σκηνοθέτρια κίνησης Άλκηστις Πολυχρόνη σκηνοθετούν μια μελέτη για την ανθρώπινη φθορά, με πρώτη ύλη προσευχές από όλο τον κόσμο και από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις. Η «Ίσαλος γραμμή» ξεκινά θραυσματικά, με μικρές ατομικές προσευχές και σχεδόν ασύνδετους ήχους, που κορυφώνονται σε μια παρτιτούρα από μουσικές και τραγούδια. Το ιδιαίτερο πολυφωνικό σχήμα αποτελείται από πέντε ηθοποιούς, έναν μουσικό και τη χορωδία ΚΑΠΗ Νίκαιας – Ρέντη και συνθέτει ένα δρώμενο για τα τετελεσμένα και γι’ αυτά που έπονται.

Μουσική σύνθεση: Gary Salomon
Σκηνοθεσία: Άλκηστις Πολυχρόνη, Άρτεμις Γρύμπλα 
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος “Άνοιγμα στην Πόλη – Αθήνα” – Πρόγραμμα ATLAS.

Παρασκευή 29 & Σάββατο 30/6, 21.00

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Απόψε διασκεδάζουμε» με τα Μουσικά Ηχοχρώματα στο Κηποθέατρο Παπάγου

Μια βραδιά που συναντάται ο ρομαντισμός με την ευαισθησία, η διασκέδαση με το κέφι, η συγκίνηση με το γέλιο και η ζωντάνια με ωραίες μελωδίες που αποδίδουν η μικτή χορωδία “Μουσικά Ηχοχρώματα” και οι διακεκριμένοι σολίστες Μάρθα Δρόσου, Δέσποινα Τσολάκη, Κυριακούλα Τσαγγαράτου, Ευτέρπη Κατσαμάτσα, Πάνος Λαμπρίδης, Μάκης Αλεξιάδης, Τάσος Κουσουλέντης.

Τρίτη 26/6, 20.30 

normal DrapDPGR26

Οι ποιητές τραγουδούν στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Η Μουσική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου-Περάματος “Ν. Πλουμπίδης” μας καλεί στη συναυλία της στις 27 Ιουνιου. Με 10 χρόνια παρουσίας στα μουσικά δρώμενα παράγει πολιτιστικό έργο στην περιοχή με μόνο κέρδος το μεράκι της και την αγάπη των φίλων της. Φέτος θα απολαύσουμε γνωστά και λιγότερο γνωστά ποιήματα που ήρθαν στα αυτιά μας μέσω της μουσικής. Ποιήματα θα απαγγείλουν μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου εκπαιδευτικών “Οι αξεδιάλυτοι”

Συμμετέχει η χορωδία “Μουσικό σεργιάνι” του Εξωρ. Πολ. Συλλογου Αγ. Μηνά.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα”.

Τετάρτη 27/6, 21.00

mix xatzigiannis ston eisaggelea gia 3 adikimata.w hr

Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Άλσος Βεϊκου

Έναρξη του Θερινού Φεστιβάλ Δήμου Γαλατσίου 2018 με συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, στις 21:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2018 “Παρέα με τ’ αστέρια”.

Πέμπτη 28/6, 21.00

Full moon fiesta: Το λοΒboat δένει στην Τεχνόπολη

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, η Full moon fiesta, η μεγαλύτερη καλοκαιρινή γιορτή της πόλης, έρχεται ξανά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, για 3η συνεχόμενη χρονιά, και φέρνει μαζί της ένα αναπάντεχο μουσικό ταξίδι κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι. 

Ιδέα/Kείμενα/Σκηνοθεσιά: Πάνος Σουρούνης 
Μουσική Επιμέλεια: Πάνος Σουρούνης, The Jaguar Bombs 
Στις ηχογραφημένες ανακοινώσεις οι: Θανάσης Αλευράς, Πάνος Μουζουράκης Special guests TBA

Πέμπτη 28/6, 20.30

satti7 1

Η Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs και την Παυλίνα Βουλγαράκη στο Θέατρο Βράχων

Η Μαρίνα Σάττι, η νεαρή τραγουδοποιός, μετά τις επιτυχίες “Κούπες” και “Μάντισσα”, παρουσιάζει τη νέα της μουσική παράσταση στο 1ο Φεστιβάλ Ισότητας της Γενική Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Μαζί με τη Μαρίνα Σάττι, τέσσερις fonέs, με συνοδεία κρουστών, ένα δυνατό μείγμα ήχων αλλά και χορογραφίες εμπνευσμένες από διαφορετικές κουλτούρες, θα δημιουργήσουν ένα σύγχρονο μουσικό “πανηγύρι”.

Από την άλλη η Παυλίνα Βουλγαράκη με τραγούδια από τους δύο προσωπικούς της δίσκους, “Λαβύρινθοι” και “Μωβ Καληνύχτες”, με καλοκαιρινή, ξένοιαστη διάθεση, αλλά και με ένα πνεύμα ανατροπής να χαρακτηρίζει τις διασκευές που παρουσιάζει, έρχεται να πλαισιώσει μουσικά το πρώτο βράδυ του 1ου Φεστιβάλ Ισότητας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” 2018.

Παρασκευή 29/6, 21.30 

fasterthanlight site

ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ

Faster than light: Ένα ταξίδι στο περιθώριο της συνείδησης στη Στέγη

Ο Kentaro Kumanomido και ο Thomas Anthony Owen, καλλιτέχνες της πλατφόρμας EMAP/EMARE, έρχονται στη Στέγη για να μας παρασύρουν σε ένα πολυμεσικό ταξίδι στο περιθώριο της συνείδησης. Το faster than light (Ταχύτερα από το φως) είναι ένα intermedia (διαμεσικό) πρότζεκτ που εστιάζει στις διασταυρώσεις της τεχνολογίας, της ταυτότητας, της συνείδησης, του τραύματος και της επιβίωσης. Οι καλλιτέχνες εκεί θα ανασυνθέτουν τα κομμάτια κατακερματισμένου κώδικα από ένα μυθικό λειτουργικό σύστημα του οποίου το όνομα έχει ξεχαστεί εδώ και καιρό. Θα μαγειρεύουν με περίεργα υλικά για να ανασύρουμε, μέσω της μυρωδιάς, τη μνήμη της μνήμης μας. Και ο ψίθυρος του ανέμου θα σφυρίζει κάτι που μοιάζει με τη λέξη «ελευθερία».

Τετάρτη 27 & Πέμπτη 28/6, 18.30

ΑΓΩΝΑΣ

Φιλανθρωπικός αγώνας στο Γήπεδο Τραχώνων

26/6, 18.30

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην Παιδόπολη – Άγιος Ανδρέας Αλίμου.

Στον ξεχωριστό αυτό αγώνα ποδοσφαίρου, έχουν καλεστεί για την αναμέτρηση οι: Mάρκος Σεφερλής, Νίκος Μακρόπουλος, Νίκος Κουρκούλης, Γιάννης Καπετάνιος, Θοδωρής Ρωμανίδης, Στέλιος Χανταμπάκης, Κώστας Φραγκολιάς, BO, Κώστας Καραφώτης, Γρηγόρης Αρναούτογλου, Χρήστος Φερεντίνος, Σταμάτης Γονίδης, Χρήστος Χολίδης, Γιώργος Γιαννιάς, Κώστας Σόμμερ, Αλέκος Ζαζόπουλος, Γιώργος Τσαλίκης, Τριαντάφυλλος, Πάνος Καλίδης, Γιώργος Μανίκας και Σάκης Αρσενίου, Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Τσιάρτας, Γρηγόρης Γεωργάτος, Daniel Batista Lima, Juan Ramon Rocha, Κριστόφ Βαζέχα, Στέλιος Μανωλάς, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Σινίσα Γκόγκιτς, Μίμης Δομάζος, Δημήτρης Ναλιτζής, Θωμάς Μαύρος, Νίκος Βαμβακούλας και Δημήτρης Σαραβάκος.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b