MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι ταινίες της εβδομάδας: Κομπίνες με κορίτσια για φίλημα

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η «Συμμορία των 8» είναι μια τυπική heist movie που συνεχίζει τη δράση του Ντάνι Οσεαν (ρόλος που τίμησαν με το παραπάνω στο μακρινό παρελθόν (1960) ο Φρανκ Σινάτρα και στο πιο πρόσφατο ο Τζορτζ Κλούνι) δίνοντας στην σκυτάλη στην αδελφή του Ντέμπι Οσεαν την οποία υποδύεται η Σάντρα Μπούλοκ. Σούπερ καστ, ερωτικές ίντριγκες, κωμικές ανατροπές και στόρι που σίγουρα έχεις ξαναδεί αλλά εδώ έχει άλλη χάρη λόγω της παρουσίας κάποιων κοριτσιών με σπάνια χαρίσματα που φέρνουν εκτός από την ανανέωση και μια φρεσκάδα που χρειαζόταν οπωσδήποτε η διάσημη σειρά ταινιών του Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Ο πολύς λαός θα σπεύσει φυσικά στις γυναικείες κομπίνες των «8» αλλά τα πραγματικά σπουδαία φιλμ της εβδομάδας είναι άλλα.

Το ισπανικό «Ένα αξέχαστο καλοκαίρι» της πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτιδος Κάρλα Σιμόν φέρνει κομμάτια ατόφιας συγκίνησης και τρυφερότητας στα μέτρα μιας ειλικρινούς αυτοβιογραφικής ιστορίας.

H γερμανοισραηλινή «Κρυφή συνταγή» εντυπωσιάζει όχι μόνο με την πολυπλοκότητα του δράματος ή την συναισθηματική γενναιοδωρία της αλλά, κυρίως, με την γευστική υπέρβαση της: τα γλυκά που πλάθει ο ζαχαροπλάστης ήρωας είναι βέβαιο πως θα σας ανοίξει την όρεξη για πολλές…αμαρτίες!

Από κοντά και σε απόσταση αναπνοής το «Αγαπώντας τον Πάμπλο» του ισπανού Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα ποντάρει στην εξωφρενική – αλλά απόλυτα αληθινή- ιστορία του Πάμπλο Εσκομπάρ μέσω της μαρτυρίας μιας ερωμένης του και φυσικά στο διάσημο δίδυμο των Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ.

Τέλος μια συμπαθητική αλλά περιορισμένου ενδιαφέροντος αισθηματική δραμεντί είναι οι «Ιστορίες αγάπης που δεν ανήκουν σε αυτό τον κόσμο» της ιταλίδας Φραντσέσκα Κομεντσίνι, δημιουργού της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «Gomorrah».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=104&v=Uw28RgtzGKU

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b