MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένα μεγάλο – σινεφίλ – καλοκαίρι: ένα preview από τις ταινίες που θα δούμε στα θερινά σινεμά

Το καλοκαίρι μπήκε δυνατά με μπλοκμπαστεριές, θρίλερ, κωμωδίες, ζέστες και… Μουντιάλ. Προκειμένου να μη χάσετε τον μπούσουλα μέσα σε όλα αυτά, σας παρουσιάζουμε το μέχρι στιγμής (ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές) προγραμματισμό των εταιρειών κινηματογραφικών διανομής ανά κατηγορίες ώστε να φτιάξετε τον δικό σας οδηγό σινε-επιβίωσης…

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Μεγάλα ονόματα


Το σίκουελ του «Mamma mia» που βγαίνει στις αίθουσες στις 19 Ιουλίου με υπότιτλο «Here we go again» είναι φυσικά το πιο αναμενόμενο φιλμ της σεζόν, με τη μουσική των ABBA στην πρώτη γραμμή και την ιστορία να τοποθετείται μια δεκαετία μετά από τα γεγονότα του πρώτου φιλμ, όπου η έγκυος Σόφι (Αμάντα Σέιφριντ) διευθύνει το μικρό εξοχικό-ξενοδοχείο της μητέρας της Ντόνα (Μέριλ Στριπ).

Ισάξιου ενδιαφέροντος και το «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Δον Κιχώτη» (23/8) του Τέρι Γκίλιαμ που ολοκληρώνει μια εντυπωσιακή 25ετή διαδρομή γυρισμάτων γεμάτων απρόοπτα, κακουχίες, θανάτους και πρωτοφανείς ατυχίες.

Οι γυναίκες θα αποζημιωθούν με την διασκεδαστικότατη «Συμμορία των 8» (από τις 21/6) όπου η αδελφή του Ντάνι Όσεαν (Σάντρα Μπούλοκ) επιστρατεύει κάποιες καπάτσες απατεώνισσες για να πραγματοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο ληστείας.

Βιογραφίες

Από την επόμενη βδομάδα οι οθόνες θα αναστενάξουν με την σχετικά άγνωστη ερωτική ιστορία του κολομβιανού βαρώνου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και της δημοσιογράφου Βιρχίνια Βαγιέχο. Η ταινία του Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα «Αγαπώντας τον Πάμπλο» με τους Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βαγιέχο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

+%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85+-+LifeArt+Festival

Στις 5 Ιουλίου οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θεατές θα ζήσουν μέρες της εφηβείας τους όταν στα 80ς οι αγώνες τένις μεταξύ του ψυχρού σουηδού Μπιορν Μποργκ και του οξύθυμου και γκρινιάρη αμερικανού Τζον Μακ Ενρό μονοπωλούσαν τα φλας της δημοσιότητας. Τους δύο πρωταθλητές στο «Όλα για τη δόξα» του Γιάνους Μετζ υποδύονται ο σουηδός Σβέριρ Γκούντνασον και ο Σάια ΛαΜπεφ. Φυσικά αντιλαμβάνεστε ποιος υποδύεται ποιον.

Γαλλικές κωμωδίες

Η μερίδα του λέοντος στις ταινίες του καλοκαιριού πηγαίνουν στις γαλλικές κωμωδίες. Ερωτικές, αισθηματικές, κοινωνικές, οικογενειακές. Οι γάλλοι είναι μαστόρια στο είδος με γαμήλιες τελετές που καταλήγουν σε φιάσκο («Έτσι είναι η ζωή» από τις 5/7 από τους δημιουργούς των «Άθικτων» που επιστρέφουν με μια ταινία που προτάθηκε για 10 βραβεία Σεζάρ).

+%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85+-+C%27est+la+Vie%21

Oικογενειακά μυστικά που βγαίνουν στην επιφάνεια και προκαλούν χάος («Ο ήρωας επιστρέφει» – 28/6), ερωτικά κουαρτέτα με απέραντα μπλεξίματα (οι Ντανιέλ Οτέιγ και Ζεράρ Ντεπαρντιέ πρωταγωνιστούν στο «Ερωτευμένος με τη γυναίκα μου» που βγαίνει στα σινεμά στις 16/8), ακόμη και ιστορικά ευτράπελα («Ο καρδιοκατακτητής» του Λοράν Τιράρ με τους Μελανί Λοράν και Ζαν Ντιζαρντέν που βγαίνει στις αίθουσες στις 28/6 διαδραματίζεται στην εποχή της ναπολεόντειας κυριαρχίας ) ή ερωτικές… απατεωνιές (ένας επαγγελματίας ψεύτης υποδύεται τον ανάπηρο για να αποπλανήσει μια όμορφη γυναίκα στο «Θα ‘ρθω κοντά σου σιγά-σιγά») ενώ και στα σίκουελ έχουν τον τρόπο τους αφού το «La ch’tite famille» (από τις 2/8) που μεταφράστηκε έξυπνα ως «Η… οικουγένεια» είναι η συνέχεια της προ δεκαετίας επιτυχίας του Ντάνι Μπουν «Είναι τρελοί αυτοί οι βόρειοι» που σατίριζε την επαρχιώτικη προφορά κάποιων γάλλων του βορρά.

Blockbusters

Τα μεγάλα όπλα της αμερικανικής βιομηχανίας με πρωταγωνιστές σούπερ ήρωες έχουν βγει ήδη στις αίθουσες («Εκδικητές, ο πόλεμος της αιωνιότητας», «Solo, a Star Wars story», «Jurassic World, Το βασίλειο έπεσε», «Deadpool 2», «Οι απίθανοι 2») αλλά πάντα υπάρχει χώρος για ακόμη μερικούς από δαύτους. Ο «Ant-Man και η σφήκα» με την ποιοτική σφραγίδα της Marvel βγαίνει στις 5/7, ενώ η τελευταία περιπέτεια του υπερκατάσκοπου Ιθαν Χαντ (πάντα ο αειθαλής Τομ Κρουζ στο ρόλο που πρωτοέπαιξε το μακρινό 1996) έχει τίτλο «Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση» και βγαίνει στις αίθουσες στις 30/8.

Θρίλερ

Η «Διαδοχή» σκίζει στις αίθουσες ενώ οι λάτρεις του μεταφυσικού τρόμου έχουν λόγο να χαμογελούν καθώς ακόμη μερικές ταινίες υπόσχονται… ανατριχίλες. Τις περισσότερες μπορεί να προκαλέσει το ριμέικ της «Σουσπίρια» του Λούκα Γκουαντανίνο (μάλλον τον Αύγουστο θα βγει στις αίθουσες) και ο εφιαλτικός «Slender man», όπου μια σκοτεινή ψιλόλιγνη φιγούρα στοιχειώνει τα όνειρα των παιδιών (από 23/8 στις αίθουσες), ενώ δυνατές συγκινήσεις με σπλάτερ αισθητική θα προκύψουν από το κορεάτικο «Το εξπρές των ζωντανών νεκρών» (2 Αυγούστου).

Τέλος, το κοινό του αστυνομικού μυστηρίου θα εμπιστευτεί με κλειστά μάτια το «Δέκα ύποπτοι για φόνο» ( στις 28 Ιουνίου στις αίθουσες) με τους Γκλεν Κλόουζ, Τέρενς Σταμπ και Κριστίνα Χέντρικς που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Άγκατα Κρίστι ‘Αράχνες στη σοφίτα».

Animation

Φυσικά το «Ξενοδοχείο για τέρατα» που έφτασε στην τρίτη κωμική περιπέτεια του και βγαίνει στις αίθουσες στις 12 Ιουλίου με τον τίτλο «Ωρα για διακοπές» θα κεντρίσει εξίσου το ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους, ενώ το ρωσικό «Sheep and wolves» (23/8) φέρνει κοντά το φαντασμαγορικό θέαμα με κάποιες λαϊκές παραδόσεις.

Επίσης ο ανατρεπτικός «Μαγεμένος πρίγκιπας» αναρωτιέται τι θα γινόταν αν η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και η Ωραία Κοιμωμένη ανακάλυπταν ότι είναι αρραβωνιασμένες με τον ίδιο πρίγκιπα;

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b