MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Ivo Van Hove με την Comédie Française για πρώτη φορά στην Επίδαυρο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το καλοκαίρι του 2019, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με την Comédie Française. Οι δύο ιστορικοί οργανισμοί καλούν τον σπουδαίο βέλγο σκηνοθέτη Ivo van Hove να σκηνοθετήσει τις τραγωδίες Ηλέκτρα και Ορέστης του Ευριπίδη, με ηθοποιούς της Comédie Française, σε μία ενιαία παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου τον Ιούλιο.

ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος με τον Διευθυντή της Comédie Française, Eric Ruf
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

O Ivo van Hove ενθουσίασε το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών 2018 πριν από λίγες ημέρες, με την παράσταση Μετά την πρόβα – Περσόνα, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Με την Comédie Française έχει ξανασυνεργαστεί για τους Καταραμένους του Λουκίνο Βισκόντι το 2016-17. Το καλοκαίρι τους 2019, θα είναι ένα ιστορικό γεγονός για τον γαλλικό θίασο, που θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Πώς βλέπει όμως ο ίδιος ο Ίβο βαν Χόβε τις τραγωδίες αυτές; Όπως δηλώνει, γι’ αυτόν η Ηλέκτρα και ο Ορέστης είναι δύο παιδιά που δεν γνώρισαν τον πατέρα τους, αφού αυτός έλειπε στον πόλεμο της Τροίας, και γι αυτό έχει γίνει ήρωας στα μάτια τους. Με την παράσταση επανέρχεται στο θέμα των οικογενειακών σχέσεων, που τον απασχολεί στο έργο του, παρουσιάζοντας έναν κόσμο φοβερά σκληρό επί σκηνής. «Η οικογένεια είναι ο “δεσμός” της κοινωνίας και υπό αυτή την έννοια γίνεται πηγή πολλών προβλημάτων. Η οικογένεια των Ατρειδών έχει επηρεαστεί από τον πόλεμο της Τροίας που διήρκησε πάνω από 10 χρόνια. Παρατηρούμε έναν αντεστραμμένο καθρέφτη, που μας επιστρέφει το αρνητικό είδωλο των πραγματικών μας παρορμήσεων».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ιφιγένεια η εν Αυλίδι, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Ο Τάκης Ζαχαράτος μεταμορφώνεται σε «Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο Πτι Παλαί
Θεατρικά Νέα
Sleeping Fires: Ο Κουρό Τανίνο για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Μια αισθητηριακή εμπειρία στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
SNF Nostos 2026: Λίγα ακόμα εισιτήρια διαθέσιμα για τον Εχθρό του Λαού με τον Willem Dafoe
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Ο Ανδρέας Στάικος και η Εμμανουέλα Κοντογιώργου παραδίδουν μαθήματα προετοιμασίας για δραματικές σχολές
Θεατρικά Νέα
Μένγκελε, του Θανάση Τριαρίδη για δεύτερη χρονιά στο ΠΛΥΦΑ
Θεατρικά Νέα
Εκάβη: Ο Στάθης Λιβαθινός φωτίζει τον Ευριπίδη μέσα από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Μανώλης Χιώτης: Φωτογραφίες από την εντυπωσιακή πρεμιέρα της παράστασης
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο Πρόβα αποχαιρετά τον ηθοποιό Σωτήρη Τσόγκα
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας