MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τα παιδιά είναι ευτυχία, αναρωτιέται η Σαρλίζ Θέρον;

Πολλά ενδιαφέροντα φιλμ περιλαμβάνει η τρέχουσα κινηματογραφική βδομάδα, με το «Tully» να αποκτά την ευρηματική ελληνική επεξήγηση-συμπλήρωμα «Τα παιδιά είναι ευτυχία» (στοχεύοντας προφανώς σε ένα δυναμικό targer group: τις απελπισμένες μητέρες) και να έχει ως κράχτη, μια από τις πιο δημοφιλείς σταρ της εποχής.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Μια αγνώριστη (με 15 κιλά plus) Σαρλίζ Θέρον υποδύεται την απογοητευμένη μητέρα τριών παιδιών που αναγκάζεται να προσφύγει στη λύση της νταντάς για να βρει ξανά τον χαμένο εαυτό της. Το φιλμ πασχίζει να γίνει διασκεδαστικό αλλά δεν τα καταφέρνει απόλυτα παρά την γενναία ερμηνεία της νοτιοαφρικανής σταρ. Είναι καυστικό, ενίοτε ανατρεπτικό και εφευρετικό αλλά ως εκεί.

Αντίθετα, η κινηματογραφική τόλμη που επιστρατεύει ένας νέος ούγγρος σκηνοθέτης, ο Φέρεντς Τόροκ στο ασπρόμαυρο ιστορικό δράμα «1945» δεν περνάει απαρατήρητη και ολοκληρώνεται υποδειγματικά.

Όπως και το σαφώς πιο ανάλαφρο θεματικά – αλλά όχι και τεχνικά όπου αγγίζει το τέλειο- θαλασσινό θρίλερ «Μετά την καταιγίδα» που περιγράφει ένα αυθεντικό γεγονός.

Η ανθρώπινη σκληρότητα δείχνει το πρόσωπο της στην καλογυρισμένη γαλλική αστυνομική περιπέτεια «Η ληστεία», ενώ η δεύτερη γαλλική ταινία της βδομάδας είναι το «Ο γιατρός βλάπτει σοβαρά την υγεία», ένα αφελές ριμέικ μιας κλασικής ταινίας του 1951 με τον Ομάρ Σι στο ρόλο ενός απατεώνα γιατρού.

Το «24 ώρες προθεσμία» με τον Ίθαν Χοκ δεν πείθει για την ανάγκη ύπαρξης του, ενώ η επανέκδοση της εβδομάδας είναι μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες των Ίλινγκ στούντιο, το απίθανο «Ladykillers» παραγωγής 1955 με τους Πίτερ Σέλερς και Άλεκ Γκίνες.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b