MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο μύθος του «Star Wars» (και του Χαν Σόλο) είναι ακόμη εδώ

Από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς κινηματογραφικούς ήρωες στην ιστορία του Χόλιγουντ, ο Χαν Σόλο, ήταν οπωσδήποτε ένας βασικός λόγος για την παντοκρατορία του «Star Wars».

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

To “Solo- A Star Wars Story” είναι το δεύτερο spin off της διάσημης σειράς που μας συστήνει τις προσωπικές ιστορίες των βασικών ηρώων, πριν γίνουν οι ατρόμητοι πολεμιστές που γνωρίσαμε στην αρχική ταινία του 1977 και θα κερδίσει σίγουρα την αποδοχή των φανατικών οπαδών καθώς διατηρεί ζωντανό το πνεύμα εκείνων των εμβληματικών φιλμ της πρώτης τριλογίας του Τζορτζ Λούκας.

Η έκπληξη της βδομάδας πάντως είναι η πειραγμένη κομεντί “Ξυπόλητοι στο Παρίσι” που δεν μοιάζει με τίποτα από ότι έχετε δει μέχρι σήμερα γύρω από το ρομαντισμό της Πόλης του Φωτός. Αν θέλαμε να αποτυπώσουμε τη μαγεία της με κινηματογραφικούς όρους θα λέγαμε πως είναι σαν την “Αμελί” αλλά μέσα από την εκκεντρική ματιά του Ζακ Τατί.

Συμπαθητικό και το τρυφερό road movie “Ταξίδι αναψυχής” που ποντάρει στην παρουσία των Ντόναλντ Σάδερλαντ και Έλεν Μίρεν.

Aπογοητευτικά είναι τα πορίσματα για δύο φιλμ που περιμέναμε πως και πως. Η “Νίνα” με τη Ζόε Σαλντάνα να υποδύεται τη Νίνα Σιμόν είναι μια εντελώς αχρείαστη βιογραφία, ενώ το υπερφιλόδοξο νουάρ “Τερματικός σταθμός” με τη Μάργκο Ρόμπι κυριολεκτικά τερματίζει κάθε έννοια λογικής.

Αναμενόμενα κλισέ και φασαριόζικο το “Taxi 5“, το χρυσορυχείο του Λικ Μπεσόν, που έχει πάψει εδώ και καιρό να δηλώνει σκηνοθέτης αφού αρέσκεται στο ρόλο του εμπόρου.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b