MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο γόης του “Μad Men” πάει στη “Βηρυτό”

Παιχνίδια πολιτικά, κατασκοπικές παγίδες, ρομαντικά ειδύλλια αλλά και μια πόλη που πασχίζει να βρει την παλιά της αίγλη.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Αυτή είναι η «Βηρυτός» του Μπραντ Άντερσον, σε σενάριο Τόνι Γκιλρόι (τριλογία Τζέισον Μπορν αλλά και «Μάικλ Κλέιτον»), ένα κατασκοπικό θρίλερ παλιάς κοπής που θυμίζει το νατουραλιστικό σύμπαν του Τζον λε Καρέ με τον σταρ του «Mad men» Τζον Χαμ και τη Ρόζαμουντ Πάικ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ενδιαφέρουσα και η οπτική του Τζον Κάραν στην «Ενοχή του Κένεντι» που αφηγείται ένα αυθεντικό περιστατικό το οποίο στέρησε από τον τελευταίο αδελφό των Κένεντι το χρίσμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Θρίλερ με άποψη αλλά και νοσηρή γραφή το «Κουκλόσπιτο του τρόμου», φιλότιμες οι προθέσεις του Χρίστου Γεωργίου να αφηγηθεί μια οικογενειακή αντιπαράθεση με φόντο την ελληνική κρίση στο «Happy birthday» όπου ο Δημήτρης Ήμελλος υποδύεται τον ματατζή που βλέπει την έφηβη κόρη του (Νεφέλη Κουρή) να πετάει μολότοφ σε μια πορεία.

Η κωμωδία της εβδομάδας «Κοκομπλόκο» μιλάει για κόρες που θέλουν να χάσουν την παρθενιά τους στο χορό αποφοίτησης και τα εγκεφαλικά που παθαίνουν οι γονείς όταν το ανακαλύπτουν, ο Βενσάν Κασέλ φοράει τα ρούχα της Σχολής Καλών Τεχνών και μεταμορφώνεται σε «Πωλ Γκωγκέν» και το παιδικό φιλμ «Ένας σκίουρος σούπερ ήρωας 2» είναι το σίκουελ του προ τετραετίας πετυχημένου εμπορικά animation.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b