MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Οι υπερήρωες της Marvel ανεβαίνουν κατηγορία

Μετά από λίγες βδομάδες με ελάχιστα πραγματικά σπουδαία φιλμ, που είχε ως συνέπεια να απέχει ο θεατής από την αίθουσα, ήρθε η ώρα των…. «Εκδικητών».

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Το φιλμ «Εκδικητές: Ο πόλεμος της Αιωνιότητας» δεν είναι απλώς μια σπουδαία υπερηρωική περιπέτεια. Είναι κυρίως το ιδανικό κλείσιμο μιας ονειρικής δεκαετίας για τη Marvel, που ξεκίνησε με τον πρώτο «Iron man» το 2008 και ολοκληρώνεται κάπου εδώ, με τη βεβαιότητα ότι το ταξίδι θα συνεχίσει από άλλη βάση πλέον όπως «μαρτυρά» και το υπέροχα απρόσμενο φινάλε της ταινίας των αδελφών Ρούσο.

Από τα υπόλοιπα νέα φιλμ θα σταθούμε υποχρεωτικά στην «Οδύνη» του γάλλου Εμανουέλ Φινκιέλ που βασίζεται στην αυτοβιογραφική νουβέλα της Μαργκερίτ Ντιράς και διαθέτει μια δυνατή ερμηνεία από την αγνώριστη Μελανί Τιερί.

Στις ερμηνείες της εβδομάδας εντοπίζεται και άλλη μια γυναικεία παράσταση, αυτή της ιταλίδας Γιασμίν Τρίνκα στο «Fortunata, η ασυμβίβαστη» του Σέρτζιο Καστελίτο.

Το γαλλικό σινεμά εκπροσωπείται επίσης με άλλα τρία φιλμ: την αστυνομική περιπέτεια «Απάτη σε μαύρο φόντο» που είναι βασισμένη σε αυθεντικά περιστατικά, την κωμωδία «Η οικογένεια μου σε λατρεύει» και το animation «Ζουγκλοπαρέα».  

Ειδικού ενδιαφέροντος το ντοκιμαντέρ «Το απώτατο σημείο της ανθρωπότητας» έχει τη δυναμική για να αγγίξει ένα ετερόκλητο κοινό.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b