MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

In A Gadda Da Vida – Επτά Ημέρες Δημιουργίας στο Βios

Οι επτά ημέρες της δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπου, ανεβαίνουν στο Bios.Basement από τις 27 Απριλίου 2018 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

O πιο γνωστός κοσμογονικός μύθος, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε μία σκηνική σύνθεση που παρουσιάζει τα επτά στάδια της δημιουργίας του κόσμου σε αντιστοιχία με τα στάδια δημιουργίας ενός καλλιτεχνικού έργου.

Μύθος και πραγματικότητα συνδιαμορφώνονται μέσα σε ένα σύγχρονο τελετουργικό δρώμενο που αφηγείται την πορεία αναγέννησης του ανθρώπου, από το χάος στην δημιουργικότητα και από την ένωση στην ουτοπία.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσιάμης και η χορογράφος Ελένη Χατζηγεωργίου συνδυάζουν μεθόδους και πρακτικές από το θέατρο και το χορό και μαζί με την video designer Ερατώ Τζαβάρα και τους συνεργάτες τους, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον που μας συνδέει με το μυθικό χρόνο και ταυτόχρονα μας εισάγει σε ένα χώρο όπου φανερώνονται οι πολλαπλές διαστάσεις του φαινομένου της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

in a gadda da vida 1

Αντί σκηνοθετικού σημειώματος

«Στην αρχαία θρησκευτική αντίληψη η συμβολική επιστροφή στο πρωταρχικό χάος είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε καινούρια δημιουργία. Στον αρχαίο κόσμο η κοσμογονία συνήθως απαγγελλόταν σε λειτουργικό περιβάλλον, κυρίως κατά την διάρκεια ακραίων περιστάσεων, όταν οι άνθρωποι ένιωθαν μετέωροι μπροστά στο άγνωστο ή στην αρχή κάποιου καινούριου εγχειρήματος. Ο σκοπός της δεν ήταν πληροφοριακός αλλά κυρίως θεραπευτικός. Οι άνθρωποι άκουγαν την απαγγελία ενός κοσμογονικού μύθου όταν αντιμετώπιζαν μια επερχόμενη καταστροφή, όταν ήθελαν να δώσουν τέλος σε μια σύγκρουση ή να θεραπεύσουν τον άρρωστό τους. Η βασική ιδέα ήταν η εκμετάλλευση της διαχρονικής ενέργειας που υποστήριζε την ανθρώπινη ύπαρξη. Ο μύθος και τα συνοδευτικά τελετουργικά ήταν μια υπενθύμιση ότι η επιβίωση και η δημιουργικότητα απαιτούσαν επίμονο αγώνα». (Κάρεν Αρμστρονγκ-Σύντομη ιστορία του μύθου, μτφ.Λ.Καρατζάς, εκδ.Ωκεανίδα)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσιάμης

Σκηνικά: Δάφνη Αηδόνη
Κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη
Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Χορογραφία: Ελένη Χατζηγεωργίου

Παίζουν: Ελένη Χατζηγεωργίου, Δημήτρης Τσιάμης

Διάρκεια: 80’ χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ (ενιαίο)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 27 Απριλίου έως 10 Ιουνίου 2018 (εκτός από 1, 2 & 3 Ιουνίου)
Σενάριο: Δημήτρης Τσιάμης
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/bios/in-a-gadda-da-vida/
Παραστάσεις: Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Δημήτρης Μπαμπίλης
Πληροφορίες Χώρου: (εκτός από 1, 2 & 3 Ιουνίου)
Φωτογραφίες: Νίκος Τσάπογλου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b