MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Top-5 παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος μας προτείνουν 5 νέες εκδόσεις για παιδιά που αξίζει να προσέξουμε!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Αρσέν και Φαντομά – Το μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια

101623l

Συγγραφέας: Αθανασιάδης Κυριάκος & Τσιλιγγερίδου Κίκα
Εικονογράφηση: Καπατσούλια Ναταλία

Σελίδες: 96

Αφού έλυσαν με επιτυχία Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου, οι διάσημοι ιδιωτικοί ντετέκτιβ Αρσέν και Φαντομά επιστρέφουν με μια νέα περιπέτεια.

Αυτή τη φορά ο Αρσέν, ο γνωστός σκύλος ράτσας παγκ με το κοφτερό σαν του Σέρλοκ Χολμς μυαλό, και η Φαντομά, η γοητευτική γάτα Περσίας που ξέρει πολλά περισσότερα από όσα αφήνει να εννοηθούν, έρχονται αντιμέτωποι με έναν παράνομο και εντελώς κλέφτη αρουραίο που τους οδηγεί μέσα σε ένα ανατριχιαστικό στοιχειωμένο σπίτι. Μέσα εκεί ζει ένα σούπερ φάντασμα, και τα θρυλικά αδέλφια πελαγώνουν – και παγώνουν. Ναι, είναι οι καλύτεροι στη δουλειά τους, ο φόβος και ο τρόμος όλων των μοχθηρών, αλλά δεν είναι κυνηγοί φαντασμάτων. Ή μήπως ο Αρσέν είναι και δεν το ξέρει;

Στο μεταξύ, όλα τα τυράκια του μπακάλικου έχουν εξαφανιστεί, και ο Βερνάρδος, ο σκύλος του μαγαζιού, είναι απελπισμένος. Ποιος μοχθηρός έκλεψε τόσα τυράκια; Και γιατί; Θα τα φάει όλα μόνος του; Ο Αρσέν πρέπει και πάλι να εξιχνιάσει πολλές υποθέσεις μαζί! Σκέψου, Αρσέν! Βάλε τα δυνατά σου!

Το αχτύπητο ζευγάρι με τους φανατικούς θαυμαστές (η σελίδα τους στο Facebook μετρά πάνω από 10.000 ακολούθους) καλείται να λύσει ένα νέο μυστήριο σε μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και ανατροπές που επιμελήθηκαν οι γονείς του Αρσέν και της Φαντομά, η δημοσιογράφος Κίκα Τσιλιγγερίδου και ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης. Στο πλευρό των διάσημων ντετέκτιβ επιστρέφει και η πολυβραβευμένη εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια, η οποία χάρη στα μοναδικά της σκίτσα της ενισχύει το σασπένς και την πλοκή στο Μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια.

Στα κύματα της Έλλης

101648l

Συγγραφέας: Παπαθεοδούλου Αντώνης
Εικονογράφηση: Σαμαρτζή Ίρις

Σελίδες: 40

Τι θα μας αφηγηθούν τα κύματα της Έλλης; Θα μπορούσε να είναι μια ιστορία για ένα κορίτσι, την Έλλη. Για τα συναισθήματά της που όλο αλλάζουν και τα βιώνει όπως κάθε παιδί υπερβολικά, για τα ταλέντα και τις δυσκολίες της, για τα πάνω και τα κάτω της, για όσα τη θυμώνουν και όσα την ενθουσιάζουν. Όμως όχι. Δεν είναι. Είναι απλώς ένα βιβλίο για ναυτικές περιπέτειες και θαλασσινά ταξίδια!

Με την ονειρική της εικονογράφηση που παίζει με τις διαστάσεις, το κολάζ και την ξυλομπογιά, η Ίρις Σαμαρτζή δημιουργεί τον ιδανικό κόσμο για τις λέξεις που διάλεξε ο Αντώνης Παπαθεοδούλου να ρέουν και να σχηματίζουν «ένα πέλαγος αόρατο μα απέραντο, φτιαγμένο για ταξίδια μακρινά, μεγάλες περιπέτειες, σπουδαίες ανακαλύψεις».

Ιστορίες με τη Λιλίκα

101644l

Συγγραφέας: Delahaye Gilbert
Εικονογράφηση: Marlier Μarcel

Σελίδες: 72

Η Λιλίκα είναι μία κλασική παιδική ηρωίδα, γνωστή και αγαπημένη από πολλές γενιές αναγνωστών! Η νοσταλγική εικονογράφηση σε συνδυασμό με τις ιστορίες της που είναι οικείες στα παιδιά, χαρίζουν στο βιβλίο μια μοναδική διαχρονικότητα. Όπως αναφέρει και το σημείωμα του εκδότη στο βιβλίο, «η νοσταλγική αυτή έκδοση θα συγκινήσει τους σημερινούς γονείς, που έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στα δικά τους παιδιά τις περιπέτειες της μικρής Λιλίκας».

Ο τρίτος τόμος, με σκληρό εξώφυλλο, περιλαμβάνει τρεις νέες ιστορίες (η Λιλίκα στο πάρκο, η Λιλίκα στο βουνό, η Λιλίκα στο σχολείο) και εκτός από ιδανική επιλογή για δώρο, είναι μία εξαιρετική αφορμή για συζήτηση της παιδικής ηλικίας των ενηλίκων με τα σημερινά παιδιά.

Κυριάκος ο Σαγόνιας

101626l

Συγγραφέας: Jarvis

Σελίδες: 40

Μετά τον ξεχασιάρη ελέφαντα Φρεντ, πρωταγωνιστή του βιβλίου Τώρα το ΘΥΜΗΘΗΚΑ!, ο αντισυμβατικός και ξεκαρδιστικός συγγραφέας και εικονογράφος Jarvis επιστρέφει με ένα εικονογραφημένο βιβλίο και ήρωα έναν κροκόδειλο: τον Κυριάκο τον Σαγόνια.

Απόγονος μιας γενιάς κροκοδείλων που φρόντιζαν πάντοτε να γίνονται ο φόβος και ο τρόμος για τα άλλα ζώα, ο Κυριάκος συνεχίζει τη μακρά οικογενειακή παράδοση και έτσι κάθε πρωί μπαίνει στα μουλωχτά στη ζούγκλα για να μοιράσει τις τρομάρες του φωνάζοντας: «Είμαι ο τεράστιος, ο Κυριάκος ο τρομακτικός. Τρέμετε τα ΚΑΛΟΑΚΟΝΙΣΜΕΝΑ μου ΔΟΝΤΙΑ!» Όταν το έργο του έχει ολοκληρωθεί, ο Κυριάκος αποσύρεται στον βάλτο του και εκεί οι αναγνώστες ανακαλύπτουν πως κρύβει ένα μεγάλο, μα όχι και τόσο τρομακτικό, μυστικό…

Τι θα γίνει όταν ο Κύρος ο Κάστορας αποκαλύψει κατά λάθος το μυστικό του; Μήπως ο Κυριάκος ανακαλύψει πως υπάρχουν κι άλλες συναρπαστικές προοπτικές πέρα από το να συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση; Προοπτικές που φέρνουν νέες εμπειρίες – αλλά και νέους φίλους;

Το Κυριάκος ο Σαγόνιας είναι μια αστεία ιστορία για τη μαγεία του να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και τις πραγματικές σου επιθυμίες, για την αξία της φιλίας και της ομαδικότητας. Τα ολοζώντανα χρώματα που χρησιμοποιεί ο Jarvis σε συνδυασμό με την υφή ξυλομπογιάς που προτιμά στις εικονογραφήσεις του, δημιουργούν το πιο χαρούμενο και ζεστό περιβάλλον για την εξιστόρηση.

Από μέσα μου…

101588l

Συγγραφέας: Παπαϊωάννου Θοδωρής
Εικονογράφηση: Γεωργαντάς Κωνσταντίνος
Σελίδες: 32

Πρωταγωνίστρια του Από μέσα μου… είναι μια αδέσποτη γάτα που ξαφνικά βρίσκεται εκτός σκουπιδοτενεκέ πάνω που ήταν έτοιμη να απολαύσει το γεύμα της: μακαρόνια με σάλτσα και μια κονσέρβα. «Πάει το γεύμα μου» παραπονέθηκε… από μέσα της! Η παρέα των παιδιών που την ανακαλύπτουν της δίνουν το όνομα Τίγρη που καθόλου δεν της αρέσει, αλλά και αυτό το παράπονο το κρατάει μέσα της. Σύντομα τη μεταφέρουν σε ένα σπίτι και εκεί είναι όλα καινούργια! Τουλάχιστον, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για την πείνα, τη δίψα και το κρύο.

Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό κάτι ωθεί την Τίγρη να γρατζουνάει τα έπιπλα, να κρέμεται από το φωτιστικό και να ξηλώνει μάλλινες μπλούζες και κάλτσες. Τι είναι αυτό; Πρώτα θα πρέπει να βγει από μέσα της και μετά θα το μάθουν οι αναγνώστες!

Το Από μέσα μου… είναι ένα βιβλίο που θίγει μέσα από μια έξυπνη ιστορία το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και τη σημασία της υιοθεσίας τους. Παράλληλα, πρόκειται για μία συμβολική ιστορία που θα φανερώσει στους μικρούς αναγνώστες πόσο σημαντικό είναι να βρίσκει διέξοδο η εσωτερική τους φωνή, γιατί μόνο τότε θα κατορθώσουν να επικοινωνούν και να εκπληρώνουν τις ανάγκες τους. Η Τίγρης περιδιαβαίνει και χοροπηδάει στις πολύχρωμες και μοντέρνες σελίδες που έχει εικονογραφήσει ο Κωνσταντίνος Γεωργαντάς.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b