MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαδρομές ιστορίας στον Εθνικό Κήπο

Ευκαιρία να ανακαλύψετε κι εσείς τον παράδεισο του Όθωνα και της Αμαλίας, μαζί με την ομάδα της ActionPlus, μέσα από τις διαδρομές ιστορίας στον Εθνικό Κήπο.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Στην αρχαιότητα ήταν ο ιδιωτικός κήπος του Θεόφραστου, διαδόχου του Αριστοτέλη. Στα νεότερα χρόνια μετατράπηκε στον παράδεισο του Όθωνα και της Αμαλίας. Σήμερα είναι ο Εθνικός μας Κήπος, ένας τόπος δροσιάς και ηρεμίας στο χάος της μεγαλούπολης. Κάθε λίγο, ένας μαρμαρωμένος ήρωας ή ευεργέτης παρατηρεί σιωπηλά τον περαστικό. Κάθε τόσο και ένα κομμάτι αρχαιότητας, που αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου, δίνει αφορμή για συζήτηση πάνω στην ιστορία της πόλης μας. Σπάνια φυτά φερμένα από κάθε γωνιά της γης, κρήνες, ο μικρός ζωολογικός κήπος, κτίσματα και αντικείμενα μιας άλλης εποχής συνθέτουν την εικόνα του Εθνικού μας Κήπου και το μωσαϊκό της ιστορίας της Αθήνας μας.

Σημείο συνάντησης: Στην είσοδο του Εθνικού Κήπου, επί της Λεωφόρου Βασιλ. Αμαλίας, μισή ώρα πρίν την έναρξη της ξενάγησης. Έναρξη στις 17:00 ακριβώς. Η ξενάγηση διαρκεί 2 περίπου ώρες.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b