MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: ούκ εν τω πολλώ το ευ

Μετά από τη γιορτινή κατάνυξη μπαίνουμε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς όσον αφορά την ποιότητα των νέων ταινιών αλλά όχι και την ποσότητα καθώς επτά νέες ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες. Δύσκολα όμως μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια από αυτές.

Υπόσχεση της αυγής
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η «Υπόσχεση της αυγής» είναι η πιο προσιτή και φιλική για το πλατύ κοινό, τιμήθηκε με βραβείο στο πρόσφατο γαλλόφωνο φεστιβάλ της Αθήνας ενώ αφορά στην πραγματική ιστορία ενός σημαντικού συγγραφέα του Ρομέν Γκαρί.

Γούστο έχει και η μαύρη κωμωδία με στοιχεία θρίλερ «Κυρία Χάιντ» όπου η Ιζαμπέλ Ιπέρ δίνει άλλο ένα ρεσιτάλ ερμηνείας σε μια εμπνευσμένη διασκευή της κλασικής ιστορίας του Στίβενσον «Δρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ».

 

Με πλούσια φεστιβαλική καριέρα έρχεται η «Προσβολή» αλλά προσωπικά μας άφησε παγερά αδιάφορους, ενώ η κινηματογραφική μεταφορά του βελγικού κόμικ «Γκαστόν ο γκαφατζής» δεν έχει ουσιαστική αξία.

Πιο συνεπές όσον αφορά το target group που απευθύνεται είναι το νεανικό ιδιότυπο love story που δημιουργείται κάτω από τον «Ήλιο του μεσονυχτίου», ενώ μια τρύπα στο νερό για τα δύο φιλμ δράσης της βδομάδας το εφετζίδικο «Rampage- Το απόλυτο χάος» και την κατασκοπική «Συνωμοσία», αμφότερα με διάσημους σταρ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=nxhs6MlY-E0

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b