MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μεγάλη βδομάδα, μεγάλες ταινίες

Μπορεί να μην είναι απόλυτα ενταγμένες στο πνεύμα των ημερών οι νέες ταινίες, αλλά τούτη η κινηματογραφική βδομάδα που ξεκινάει από τη Μεγάλη Πέμπτη με το θεσπέσιο θρίλερ τρόμου «Ένα ήσυχο μέρος» – και τις υπόλοιπες ταινίες να «ανοίγουν» την Κυριακή του Πάσχα- είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες των τελευταίων μηνών.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Στο πρωτότυπο φιλμ τρόμου «Ένα ήσυχο μέρος» η Έμιλι Μπλαντ και ο Τζον Κραζίνσκι κάνουν ότι μπορούν για να προστατεύσουν την οικογένεια τους από κάποια τρομακτικά πλάσματα αγνώστου ταυτότητας.

Ισης αξίας είναι και η μουσική βιογραφία «Barbara» του Ματιέ Αμαλρίκ που τιμήθηκε στις Κάνες.

Εικόνες από την Ελλάδα της κρίσης θυμίζει το βουλγαρικό «Ιστορίες μιας νύχτας» ενώ σοκάρει με τη σκληρή αλήθεια της η ρωσική δημιουργία «Οι δικοί μου άνθρωποι» (επίσης βραβευμένης στις Κάνες) που είναι βασισμένη σε ένα αυθεντικό περιστατικό από τα 90ς.

Το αμερικανικό σινεμά προσφέρει την αποφόρτιση των ημερών με τη γουστόζικη κωμική περιπέτεια «Game night» ενώ το πιο κοντινό στο κλίμα των γιορτών φιλμ είναι το γερμανικό κινούμενο σχέδιο με τίτλο «Οι φύλακες του Χρυσού Αυγού».

Προσοχή στο πρόγραμμα των αιθουσών αυτές τις μέρες καθώς πολλοί αιθουσάρχες επιλέγουν να κατεβάσουν ρολά την Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης. Καλού-κακού κάντε ένα τηλεφώνημα πριν αποφασίσετε να επισκεφτείτε κάποιο σινεμά.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b