MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 27/3 – 2/4

Η εβδομάδα από την Τρίτη 27 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 2 Απριλίου, είναι μια εβδομάδα γεμάτη από εκδηλώσεις, με κοινό γνώμονα την ανάδειξη του βιβλίου, που σας προσκαλούν να ανακαλύψετε λίγη περισσότερη από τη μαγεία της λογοτεχνίας…

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Τρίτη 27 Μαρτίου

  • Οι Εκδόσεις Ροπή και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση στο νέου βιβλίου του Παναγιώτη Πετράκη, «Να το πεις της νύχτας σου» την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Πετράκης, συγγραφέας βιβλίου Διονύσιος Αναπολιτάνος, Ομ. Καθηγητής της Φιλοσοφίας των Μαθηματικών και Λογικής Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Επ. Καθ. Εφαρμοσμένης Ηθικής Κέλη Δασκαλά, Διδάσκουσα Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής Ε.Α.Π Συντονιστής συζήτησης: Χρήστος Χρυσόπουλος, συγγραφέας.
  • Την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 19:30, οι εκδόσεις Ίκαρος και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου και των έργων του Γιάννη Ψυχοπαίδη, «Στον βυθό των ονείρων – Εικόνες από την Οκτάνα του Ανδρέα Εμπειρίκου». Ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης εμπνέεται από την Οκτάνα, ενός εκ των κορυφαίων έργων της ελληνικής λογοτεχνίας και παρουσιάζει έναν τόμο με 39 έργα ζωγραφικής και επιλεγμένα αποσπάσματα του έργου.
  • Την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 20.30 οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο «Γινάτι. Ο σοφός της λίμνης» του Γιάννη Καλπούζου. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Θεοδώρα Σιάρκου και Μιχάλης Μαρκάτης. Συμμετέχει το μουσικό σχήμα «Λαλητάδες».
  • Οι Εκδόσεις Ίνδικτος και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση συλλογής ποιημάτων και πεζών επιλογής του Νίκου Τζαβάρα «Λόγια της τρέλας» την Τρίτη 27 Μαρτίου, 20.30 στο Public Café Συντάγματος (5ος όροφος). Ο Νίκος Τζαβάρας είναι ψυχίατρος και ψυχαναλυτής, μέλος και διδάσκων της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.
  • Την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 19.00, στον Δεληολάνη (Συγγρού 100), ο Όμιλος για την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων παρουσιάζει το παραμύθι της Μαίρης Κολοβού «Η χαμένη κόρη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Μαρία Χανιώτου και Γιάννης Παρασκευόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Τιτίκα Ποθητή Μαρίνου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος Ιωάννης Μαρωνίτης.
816645

Τετάρτη 28 Μαρτίου

  • Την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 18.00, ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον φιλόσοφο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγγραφέα Παναγιώτη Νούτσο, στον κύκλο συζητήσεων «Από το Αμπέλι στο Θέατρο». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 20.30, ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονο με θέμα «Το δημογραφικό πρόβλημα και οι παράμετροι του (πληθυσμιακό, μεταναστευτικό και ασφαλιστικό)». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr. 
  • Tην Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στις 20.00, στο Θέσις 7 art cafe (Αγ. Φιλίππου 7 Μοναστηράκι) παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή της Ιωάννας Διαμαντοπούλου, «Στρατός ξυπόλητων λέξεων». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ποιητές Θανάσης Βαβλίδας και Γιάννης Δάγλας. Ποιήματα θα διαβάσει η συγγραφέας.
  • Οι Εκδόσεις Utopia και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στo αφιέρωμα στο συγγραφέα Nguyen Viet Thanh με αφορμή το βιβλίο του «Ο Συνοδοιπόρος» την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Ίκαρος- Μπαμπασάκης, μεταφραστής & Νίκος Ξένιος, καθηγητής-συγγραφέας «Ο Συνοδοιπόρος» είναι μια βαθιά και σκληρή Ιστορία που διερευνά την ταυτότητα και – τελικά – την ύπαρξη. Μια σπαρακτική ιστορία έρωτα και φιλίας. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τις ερωτήσεις του στον συγγραφέα μέσω της ζωντανής σύνδεσης που θα έχουμε μαζί του.
9789601676081 1000 1276702

Πέμπτη 29 Μαρτίου

  • Την Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 19.00 στα Public Συντάγματος, με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά της σημαντικής μελέτης της Ε. Ρουντινεσκό, «Ο Ζίγκμουντ Φρόυντ στην εποχή του και τη δική μας», ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον ψυχαναλυτή Αθανάσιο Αλεξανδρίδη για το ρόλο του Φρόυντ στη διαμόρφωση της ψυχαναλυτικής επιστήμης, την επικαιρότητα, αλλά και τις αντιφάσεις της σκέψης του, καθώς και τη σχέση του με τον αρχαίο ελληνικό και ιουδαϊκό πολιτισμό και τις τέχνες.
  • Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης με αφορμή το βιβλίο «Από πού κι ως πού όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, στις 21.00, στο Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος).
  • Την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 19.30 στο Bar Restorant “ORA” (Άστιγγος 13-15 Θησείο), o Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «Σκυτάλη» και οι εκδόσεις Εύμαρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Προύσαλη, «Παραμύθια λαϊκά ενάντια σε δύσκολους καιρούς – παραμύθια για να συλλογάσαι, να ελπίζεις, να πράττεις». 
35357

Παρασκευή 30 Μαρτίου

  • Την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 17.30 στον IANO της Σταδίου, οι εκδόσεις Μίνωας και ο IANOS σάς προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τη Δέσποινα Χατζή και το βιβλίο της «Σμαρώ – Από τον Βόσπορο στον Σηκουάνα». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
ianow

Σάββατο 31 Μαρτίου & Κυριακή 1 Απριλίου

  • Το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου, στις 12.00, ο IANOS με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και σε συνεργασία με 13 εκδοτικούς οίκους διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου. Το Φεστιβάλ είναι διήμερο, πραγματοποιείται στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και κατά τη διάρκεια του τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το βιβλίο, με τους δημιουργούς του αλλά και με τους εκδοτικούς οίκους. Θα ζήσουν την μαγεία που κρύβεται πίσω από τις σελίδες και θα δουν από κοντά τόσο τους ανθρώπους που δημιουργούν ιστορίες όσο κι εκείνους που τις «ζωγραφίζουν». Συμμετέχουν αλφαβητικά οι εκδόσεις: Άγκυρα, Διάπλαση, Δίαπλους, Ιanos, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτης, Μεταίχμιο, Μικρή Άρκτος, Μίνωας, Μιχάλης Σιδέρης, Νεφέλη, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός.
  • Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 12.00, τα Public Συντάγματος και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου-cd του Φοίβου Δεληβοριά, που εκδόθηκε από τη Μικρή Άρκτο με τίτλο «Πες μου τ΄όνομά σου». Μαζί του ο πολυοργανίστας Γιώργος Κατσάνος και η νεαρή ερμηνεύτρια Νεφέλη Φασουλή.
papoutsakis05

Δευτέρα 2 Απριλίου

  • Το περιοδικό ποίησης “Τα Ποιητικά” και οι εκδόσεις Γκοβόστη οργανώνουν και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τις ποιητικές συναντήσεις που ξεκίνησαν το φθινόπωροτου 2014, με αναγνώσεις ποιημάτων σύγχρονωννέων και νεότατων ποιητών. Στην πέμπτη συνάντηση του φετινού κύκλου, την Δευτέρα 2 Απριλίου στις 19.00, στο Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Γκοβόστη (Πλ. Ζωοδόχου Πηγής 73), καλεσμένη θα είναι η σύγχρονη Ελληνίδα ποιήτρια, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Η ποιήτρια θα συζητήσει με τον Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, ενώ ποιήματά της θα διαβαστούν από την Ελένη Ντούξη και την Ειρήνη Μαργαρίτη. 
  • Στο Θέατρο Βαφείον ((Αγ. Όρους 16 Βοτανικός) θα πραγματοποιηθεί στις 20.00, παρουσίαση των ποιητικών βιβλίων του δημοσιογράφου Ιωάννη Σ. Παπουτσάκη, «Στις ράγες της μνήμης» (εκδόσεις Βακχικόν 2018) και «Εξόριστα καλοκαίρια» (εκδόσεις Βακχικόν 2017), με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του πρώτου. Τα βιβλία θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος. Ποιήματα θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί Λευτέρης Ελευθεριάδης και Όλγα Μουργελά και η δημοσιογράφος Εύη Φιαμέγκου. Θα τραγουδήσουν οι Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Κρινιώ Νικολάου, Κατερίνα Ντίνου και Κατερίνα Βερβέρη.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b