MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
07
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Κυρία Επιθεώρηση, η νέα μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα, έρχεται τον Οκτώβριο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

«Η Κυρία Επιθεώρηση», ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με αυθεντικά κείμενα των σπουδαιότερων επιθεωρησιογράφων, που άφησαν εποχή στην ιστορία του Ελληνικού θεάτρου, έρχεται τον Οκτώβριο του 2018, αφιερωμένο στα 100 χρόνια επιθεώρησης.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

«Η Κυρία Επιθεώρηση», με αποσπάσματα και αναφορές σε παραστάσεις-σταθμούς τής εποχής που το είδος τής επιθεώρησης, γνώρισε την πλήρη άνθιση και ακμή του, έρχεται να συστήσει στους νεότερους και να θυμίσει στους πιο παλιούς, τον μοναδικό “αλά Ελληνικά” συνδυασμό της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας με το γκλάμορους θέαμα των Παρισινών καμπαρέ.

Αστραφτερά κοστούμια με κρινολίνα, φτερά, πούπουλα, μποά, φράκα και ημίψηλα καπέλα, μπαλέτα, ορχήστρες, μεγαλοπρεπείς σκάλες, φαντασμαγορικά σκηνικά, αυθεντικές μουσικές και τραγούδια και πλειάδα γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών του σημερινού μουσικού μας θεάτρου έρχονται να μας ταξιδέψουν αυτό το χειμώνα με την υπογραφή του Μάκη Δελαπόρτα στον κόσμο της «Κυρίας Επιθεώρησης», από τα «Παναθήναια» της Μαρίκας Κοτοπούλη και τους μεταγενέστερους ειδικούς του είδους όπως: Ρένα Βλαχοπούλου, Άννα Καλουτά, Σπεράντζα Βρανά, Ζωζώ Σαπουντάκη, Βασίλης Αυλωνίτης, Ορέστης Μακρής, Ρένα Ντορ, Σοφία Βέμπο και τόσους ακόμη, μέχρι και τους σταρ των νεότερων χρόνων.

Μέσα στον χώρο του θεάτρου οι θεατές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν μια έκθεση με αυθεντικά κοστούμια από σπουδαίες επιθεωρήσεις των «χρυσών» εκείνων χρόνων. 

Έρχεται το Φθινόπωρο, σε κεντρικό Αθηναϊκό θέατρο…

 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Η Αλήθεια Είναι: Ανοιχτή συζήτηση με τον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη στο ΠΛΥΦΑ
Cine News
Η «Ηλέκτρα» του Τάρλοου έγινε ταινία και ταξιδεύει στο εξωτερικό
Θεατρικά Νέα
Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026: Αυλαία με απονομή βραβείων και τιμητική διάκριση στον Θεόδωρο Τερζόπουλο
Θεατρικά Νέα
Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ: Επιπλέον ημερομηνίες για την παράσταση της Στεφανίας Γουλιώτη
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Cleansed»
Θεατρικά Νέα
Το «Kontakthof» της Pina Bausch επιστρέφει για 2η χρονιά στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
Così fan tutte: Το MET Live στο Μέγαρο με την λαμπερή όπερα του Μότσαρτ
Θεατρικά Νέα
Εθνικό Θέατρο: Όλα όσα φέρνει η νέα θεατρική σεζόν – Προπώληση με early bird εισιτήρια
Θεατρικά Νέα
ΕΒΕ: Νέος κύκλος σεμιναρίων για την ιστορία και την τέχνη του βιβλίου
Θεατρικά Νέα
Επί Κολωνώ: Νέος κύκλος για το σεμινάριο «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress» της Πέπης Μοσχοβάκου
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Τέχνης: Οι 5 δημιουργοί που διεκδικούν το πρώτο Βραβείο Νέου Σκηνοθέτη/Σκηνοθέτιδος
Θεατρικά Νέα
(Για ένα) όνειρο (καλοκαιρινής νύχτας): ‘Ενας σύγχρονος Σαίξπηρ από τον Θωμά Μοσχόπουλο στο Θέατρο Πόρτα