MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

H Καμεράτα ερμηνεύει έργα του Μότσαρτ στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, επιστρέφουν στα όργανα εποχής που τους έκαναν διάσημους σε όλο το κόσμο στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20.30, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ο κορυφαίος Έλληνας αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου διευθύνει και παίζει μαζί τους ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Μότσαρτ, με τρία αριστουργηματικά έργα που έχουν κοινό παρονομαστή την πιο αγνή τονικότητα, τη Ντο μείζονα.

Οι μουσικοί της Καμεράτα και οι εξαίρετοι σολίστ της θα ταξιδέψουν το κοινό στον μαγευτικό ηχητικό κόσμο του 18ου αιώνα μέσα από τους ήχους οργάνων όπως αυτών που είχε στη διάθεσή του ο Μότσαρτ, μια αυθεντική άρπα Érard και ένα φορτεπιάνο τύπου Walter, παρόμοιο με το ιστορικό όργανο του ίδιου του συνθέτη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το κονσέρτο για φλάουτο, άρπα και ορχήστρα σε Ντο μείζονα, Κ. 299/297c, το κονσέρτο για φορτεπιάνο No. 13 σε Ντο μείζονα, Κ. 415/387b και τη συμφωνία Νο. 36 σε Ντο μείζονα, Κ. 425 (Συμφωνία του Linz).

Η είσοδος είναι ελεύθερη μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο snfcc.org, η οποία θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου.

photo 2 petoy kpisn 2

Η ενότητα συναυλιών Cosmos, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Η «Απόσταση» του Τιάγκο Ροντρίγκες στη Στέγη, τα Καλογεράκια στον Σταυρό του Νότου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Athens Music Week 2026: Η μεγάλη συνάντηση της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει με 100+ δράσεις
Εκδηλώσεις
Summer mode ON στο ΚΠΙΣΝ – Συναυλίες, φεστιβάλ, προβολές, sleepovers και άλλα
Εκδηλώσεις
Ραντεβού ξανά στον Κήπο του Μεγάρου – Μουσική, προβολές, θέαμα για μικρούς και μεγάλους
Εκδηλώσεις
«Σταθμός Ω» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό, τραγούδια για το νερό στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη
Cine News
«Ιερά Οδός, 21 χλμ.»: Ανακάλυψε τα πολλά πρόσωπα της Ιερά Οδού μέσα από ξεναγήσεις, δράσεις, προβολές
Εικαστικά
Ελληνικός Κόσμος: Δωρεάν διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας
Εκδηλώσεις
Ο Μάριο Μπρουνέλλο παίζει Μπαχ στο Μέγαρο, ο Απόστολος Κίτσος στον Σταυρό του Νότου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η Ενημέρωση σε Μετάβαση: Μεγάλο διεθνές συνέδριο στο Πάντειο για την ελευθερία του Τύπου, την πολιτική λογοδοσία, την παραπληροφόρηση στην εποχή του AI
Εκδηλώσεις
Ο Dr. Gabor Maté στη Στέγη με συζήτηση, προβολή και εργαστήριο για το ψυχικό τραύμα
Εκδηλώσεις
Από συναυλίες μέχρι γλέντια: Όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα