MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

H Καμεράτα ερμηνεύει έργα του Μότσαρτ στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

Οι μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, επιστρέφουν στα όργανα εποχής που τους έκαναν διάσημους σε όλο το κόσμο στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20.30, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ο κορυφαίος Έλληνας αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου διευθύνει και παίζει μαζί τους ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Μότσαρτ, με τρία αριστουργηματικά έργα που έχουν κοινό παρονομαστή την πιο αγνή τονικότητα, τη Ντο μείζονα.

Οι μουσικοί της Καμεράτα και οι εξαίρετοι σολίστ της θα ταξιδέψουν το κοινό στον μαγευτικό ηχητικό κόσμο του 18ου αιώνα μέσα από τους ήχους οργάνων όπως αυτών που είχε στη διάθεσή του ο Μότσαρτ, μια αυθεντική άρπα Érard και ένα φορτεπιάνο τύπου Walter, παρόμοιο με το ιστορικό όργανο του ίδιου του συνθέτη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το κονσέρτο για φλάουτο, άρπα και ορχήστρα σε Ντο μείζονα, Κ. 299/297c, το κονσέρτο για φορτεπιάνο No. 13 σε Ντο μείζονα, Κ. 415/387b και τη συμφωνία Νο. 36 σε Ντο μείζονα, Κ. 425 (Συμφωνία του Linz).

Η είσοδος είναι ελεύθερη μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο snfcc.org, η οποία θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου.

photo 2 petoy kpisn 2

Η ενότητα συναυλιών Cosmos, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b