MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Επιστροφή στο συγκρατημένο, ειρωνικό και κατάμαυρο γέλιο

Τα Όσκαρ μονοπώλησαν τη ζωή μας τις τελευταίες βδομάδες και καθώς οι βασικές ταινίες ήταν είτε αισθηματικά δράματα με πολλές παραλλαγές είτε κοινωνικά δράματα δοσμένα πάνω στην αέναη μάχη του Καλού και του Κακού, οι Έλληνες διανομείς σωστά διέγνωσαν κι άλλαξαν τροπάριο.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Οι πολλές νέες ταινίες (9 συνολικά) δεν έχουν βέβαια και την αντίστοιχη ποιότητα αλλά τουλάχιστον προσφέρουν μια ποικιλία «για όλα τα γούστα» των σινεφίλ.

Ξεχωρίζει σαφώς το «Foxtrot» από το Ισραήλ, με το σκηνοθέτη Σάμουελ Μάοζ να έχει κάνει μια τολμηρή κινηματογραφική παράσταση όπου το οικογενειακό μελόδραμα συναντά τη μουσικοχορευτική ιδιαιτερότητα με βασικό όχημα ένα λυτρωτικό αν και κατάμαυρο χιούμορ.

Το χιούμορ χαρακτηρίζει και το απρόβλεπτα εκκεντρικό «Mom and Dad» που θα σας κάνει να δείτε τους γονείς σας – ή τα παιδιά σας, εξαρτάται σε πιο στρατόπεδο βάζετε τους εαυτούς σας- με άλλο μάτι.

Θετικές οι δύο ελληνικές ταινίες της βδομάδας: το «Αγκάθι» είναι μια εικαστικά άρτια αλλά και επιδέξια μέσα στο μινιμαλισμό της ερωτική ιστορία, ενώ το χαβαλετζίδικο «Do it Yourself» έχει σκηνοθετικές αρετές που θυμίζουν το σινεμά τουΤαραντίνο.

{youyube}https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=_Mdu7RTmKsY 

Δύο βετεράνοι επιστρέφουν στη δράση με κακές επιδόσεις πάντως. Ο Μπρους ΓουίλιςDeath Wish») και ο Αλ ΠατσίνοΤο παιχνίδι του δολοφόνου») βαριούνται ασύστολα αυτό που κάνουν – να κυνηγούν κακούς στα γεράματα- αλλά «είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

#8211;_d_pGA

Ο «Θάνατος του Στάλιν» θα εξοργίσει τους αριστερούς αλλά δεν παύει να είναι μια σπαρταριστή πολιτική κωμωδία.

Τέλος τα δύο παιδικά φιλμ της βδομάδας είναι το «Επιχείρηση μαμά» και η «Μεγάλη Κακιά Αλεπού κι άλλες ιστορίες».

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b