MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Προσφορά για την Ημέρα της Γυναικας στη “Φόνισσα” του Παπαδιαμάντη από το Σύγχρονο Θέατρο

Το Σύγχρονο Θέατρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (διεθνής ημέρα δικαιωμάτων γυναικών) στις 8 Μαρτίου – παρουσιάζει την παράσταση «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με σκοπό να τιμήσει όλες τις γυναίκες προσφέροντας ως δώρο 1+1 εισιτήριο.

Monopoli Team

Λίγα λόγια για το έργο

Νεοκλασικός χορός, θέατρο, πρωτότυπη μουσική με παραδοσιακά ακούσματα, εμπνευσμένα από το αριστούργημα του “Αγίου” των γραμμάτων μας. Η ευρηματικότητα της σύνθεσης αυτής από τη Δέσποινα Γιαννάτου μας μεταφέρει στην ανδροκρατούμενη κοινωνία της τότε εποχής. Η καταπίεση έχει τη μορφή του άνδρα (Θανάσης Κουρλαμπάς) και ζούμε τον πυρετό της γέννησης του έργου από τον Παπαδιαμάντη (Παναγιώτης Δέμος) επί σκηνής σε παράλληλη δράση.

Οι φόνισσες (Ομάδα χορού “Υπέρ Ορίων”) συμβολίζουν τις διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα της ηρωίδας, παλεύουν με το καθήκον και το χρέος, χορεύουν για τη λύτρωση «…μεταξύ της θείας και της ανθρώπινης δικαιοσύνης».

Λίγα λόγια για την Ομάδα Υπέρ Ορίων

Η νεοκλασική ομάδα «Υπέρ Ορίων» ιδρύθηκε το έτος 2013 και αποτελείται από επαγγελματίες χορευτές με ειδική και χρόνια κατάρτιση στο κλασσικό μπαλέτο. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στο φεστιβάλ νέων χορογράφων, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και σε πολλά Αθηναϊκά θέατρα.

Σκοπός της ομάδας είναι η σύνθεση διαφορετικών παραστατικών τεχνών με άξονα τον νεοκλασικό χορό δημιουργώντας παραστάσεις που ευαισθητοποιούν και αφορούν το ευρύ κοινό.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b