MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oscar 2018: 10 trivia για τις φετινές υποψηφιότητες

Πόσο φαβορί είναι ο Γκάρι Όλντμαν – Τσόρτσιλ; Θα υποκύψει η Ακαδημία μία ακόμη φορά (ίσως την τελευταία) στον αγαπημένο της Ντάνιελ Ντέι Λιούις; Aπό τη Μαρία Μαρκουλή

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Σε τι ποσοστό Μέριλ Στριπ θα κινηθεί η τελετή; Ποιοι είπαν “I will be back” πέρσι και το’ καναν φέτος; Ποια «ζευγάρια» θα παλέψουν για το αγαλματάκι;

Aυτά και άλλα διασκεδαστικά ή χρήσιμα (κουβέντα να γίνεται) για την βραδιά των Όσκαρ- ενώ το κόκκινο χαλί έχει στρωθεί, τα στοιχήματα πέφτουν βροχή και το καλαμπόκι ετοιμάζεται να γίνει ποπ κορν.

 daniel

1. Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις έχει ήδη ρεκόρ: αυτό των τριών Όσκαρ στην κατηγορία του Πρώτου Ανδρικού ρόλου (Το Αριστερό μου Πόδι, Τhere Will Be Blood, Λίνκολν). Θα πάει και το 4ο (υποψήφιος στην Αόρατη Κλωστή); Στις υποψηφιότητες πάντως έπιασε ισοπαλία με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον (έξι, για Πρώτο Ανδρικό ρόλο).

2. Στα 88 του χρόνια ο Κρίστοφερ Πλάμερ γίνεται ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που είναι υποψήφιος (για Δεύτερο Ρόλο στο All the Money in the World) ξεπερνώντας την Γκλόρια Στούαρτ του Τιτανικού (87). Ο Πλάμερ έχει και ένα ακόμη ρεκόρ- είναι ο γηραιότερος ηθοποιός με βραβείο δεύτερου ρόλου στο Beginners το 2011.

meryl-streep-the-post

3. Πιάστην αν μπορείς. Η Μέριλ Στριπ ανεβαίνει κι άλλο στη λίστα στην οποία είναι ήδη επικεφαλής, με τις περισσότερες υποψηφιότητες. 21η η φετινή για το The Post. Τρεις φορές νικήτρια. Ισως και αυτό το νούμερο σε λίγες ώρες αλλάξει.

john williams

4. Ο συνθέτης Τζον Γουίλιαμς έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες με τις μουσικές που έχει γράψει για ταινία, συνολικά 51, -σε αυτές μέσα και πέντε για τραγούδι. Τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο εν ζωή. Τον περνάει μόνο ο Γουόλτ Ντίσνεϊ με 59.

gerwig_greta

5. Η Γκρέτα Γκέργουϊγκ έγινε η πέμπτη γυναίκα που διεκδικεί Όσκαρ σκηνοθεσίας με το Lady Bird μετά τις Λίνα Βερτμίλερ (Seven Beauties, 1976), Τζέιν Κάμπιον (The Piano, 1993), Σοφία Κόπολα (Lost in Translation 2003) και Κάθριν Μπιγκελόου (The Hurt Locker 2009).

Octavia-Spenceroctavia spencer

6. Σα να μην πέρασε ένας χρόνος. Οι κύριοι και κυρίες που ακολουθούν ήταν και στην προηγούμενη απονομή υποψήφιοι. Η Μέριλ Στριπ (πέρσι με το Φλόρενς Φόστερ Τζέκινς φέτος με το The Post), o Ντένζελ Ουάσινγκτον (πέρσι με το Fences φέτος με το Roman J. Israel, Esq.) και η Οκτάβια Σπένσερ (πέρσι με το Hidden Figures φέτος με το The Shape of Water).

 woody-harrelson-sam-rockwell

7. Ο Γούντι Χάρελσον και ο Σαμ Ρόκγουελ (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) είναι και οι δυο υποψήφιοι για Όσκαρ Δεύτερου Ανδρικού Ρόλου, πρώτη φορά που δυο ηθοποιοί απ΄την ίδια ταινία διεκδικούν βραβείο σε αυτή την κατηγορία, από τις υποψηφιότητες Χάρβεϊ Καϊτέλ και Μπεν Κίνγκσλεϊ στο Bugsy toy 1991.

 jordan peele

8. O Tζόρνταν Πιλ είναι ο τρίτος που κερδίζει υποψηφιότητες για Καλύτερη Ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο με την πρώτη του ταινία σαν σκηνοθέτης. Το είχε πετύχει ο Γουόρεν Μπίτι (Ο Παράδεισος Μπορεί να Περιμένει, 1979) και ο Τζέιμς Λ. Μπρουκς με τις Σχέσεις Στοργής (1984)

agnes-varda

9. Αν και είχε πάρει ένα τιμητικό Όσκαρ το Νοέμβριο του 2017, η Ανιές Βαρντά γίνεται φέτος η μεγαλύτερ σε ηλικία υποψήφια- 89 ετών- που έχει ποτέ διεκδικήσει Όσκαρ.

lesli

10. Ο Γκάρι Όλντμαν που είναι υποψήφιος στην Κατηγορία Πρώτου Ανδρικού Ρόλου παίζοντας τον Γουίνστον Τσόρτσιλ στην «Πιο Σκοτεινή Ώρα» και η Λέσλι Μάνβιλ υποψήφια για Δεύτερο Γυναικείο στην «Αόρατη Κλωστή» ήταν, για ένα σύντομο διάστημα παντρεμένοι.

Yπενθυμίζουμε ότι και φέτος η λαμπερή 90η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα προβληθεί αποκλειστικά και σε απ’ ευθείας μετάδοση από την COSMOTE TV.

Η μετάδοση θα ξεκινήσει με τις εντυπωσιακές αφίξεις στο κόκκινο χαλί, τις αποκλειστικές δηλώσεις και τις εμφανίσεις των σταρ (στις 23:30). Θα ακολουθήσει το pre-show (01:30) και στις 03:00 η 90ή Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ, που θα μεταδοθεί με ελληνικό σχολιασμό από τον Γιώργο Σατσίδη και τη Χριστίνα Μπίθα στο COSMOTE CINEMA 2HD και με τον πρωτότυπο αγγλικό ήχο στο COSMOTE CINEMA1HD.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b