MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τι μορφή έχει ο αληθινός έρωτας;

Το απόλυτο φαβορί των φετινών βραβείων Όσκαρ, «H Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έφτασε και στις δικές μας αίθουσες.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Έχοντας λάβει ήδη Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, 2 Χρυσές Σφαίρες αλλά και 13 οσκαρικές υποψηφιότητες, η νέα ταινία του δημιουργού του «Λαβύρινθου του Πάνα» είναι σίγουρα από τα φιλμ που θα συζητηθούν. Με τόσες διακρίσεις είναι λογικό ο θεατής να έχει υψηλές προσδοκίες από την ταινία. Σε μεγάλο βαθμό ο μεξικανός ανταποκρίνεται και με το παραπάνω αφού η «Μορφή» είναι φτιαγμένη από σπουδαία υλικά. Ο εμπνευσμένος συνδυασμός θεάματος και ιστορίας, η δηκτική πολιτική αλληγορία, το ιδιοφυές ταξικό υπόβαθρο του και κυρίως το απαράμιλλο love story που αφηγείται, προσδίδουν στην ταινία μια αφοπλιστική αγνότητα κι ένα άρωμα ρομαντισμού που δύσκολα μπορείς να τους αντισταθείς.

Μοιραία όλα τα υπόλοιπα νέα φιλμ μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα καθώς δεν μπορούμε να βρούμε ποια άλλη ταινία μπορεί να σταθεί δίπλα της.

Πάντως ο ιδιαίτερος «Black panther» της Marvel έχει τη δύναμη για να προσδώσει στην εταιρεία των υπερ-ηρώων τη χαμένη της αίγλη, ενώ οι σινεφίλ θα μοιραστούν μεταξύ του αλληγορικού «Φεγγαριού του Δία» (από τον ταλαντούχο ούγγρο σκηνοθέτη που μας χάρισε πριν από λίγα χρόνια τον υπέροχο «Λευκό Θεό») και της δραματικής «Κόρης της Απρίλ».

Τέλος όσοι γουστάρουν να τρομάζουν θα επιλέξουν την σιγουράντζα του «Winchester, το σπίτι των φαντασμάτων».

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b