MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δύο χρόνια COSMOTE HISTORY: δυναμική συνέχεια

To δημοφιλές κανάλι της COSMOTE TV ξεκινά τη νέα χρονιά με πάνω από 40 νέες πρωτότυπες παραγωγές ντοκιμαντέρ και αναβάθμιση σε HD.

Μιχάλης Τσαμάζ: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ
author-image Μάρη Τιγκαράκη

Αφού Ιστορία γράφεται και έτσι. Με αληθινές ιστορίες, με σημαντικό αρχειακό υλικό, με συνέπεια και σοβαρότητα στην αφήγησή τους. Με ενδιαφέρον να υπάρχει συνέχεια. Και με ανταπόκριση στην εποχή που θέλει τον τηλεθεατή να κάνει επιλογές με απαιτήσεις. Και αυτό που έχει ως τώρα φανεί για το μοναδικό ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ, το COSMOTE HISTORY είναι πως μέσα στα δύο χρόνια που λειτουργεί, τα έχει καταφέρει.

Έτσι μεγαλώνει και δυναμώνει. Με πρόγραμμα έτοιμο για την συνέχεια – καθώς μέσα στο 2018, στο COSMOTE HISTORY θα κάνουν πρεμιέρα πάνω από 40 νέες πρωτότυπες εκπομπές ντοκιμαντέρ και συμπαραγωγές. Kαι από τις 14 Φεβρουαρίου το κανάλι θα μεταδίδεται σε υψηλή ευκρίνεια. COSMOTE HISTORY HD.

 https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=jwQAl-eCih8

Η σχέση του Έλληνα θεατή με το ντοκιμαντέρ φαίνεται πως αλλάζει, το ενδιαφέρον εντείνεται, παραγωγές όλο και πιο ουσιαστικές και άρτιες πληθαίνουν, η Ιστορία «διαβάζεται» /ή μάλλον βλέπεται ζωντανά. Πολιτισμός και Ιστορία σε πρώτο πλάνο. Το τόνισε, μιλώντας στη Συνέντευξη Τύπου για τα δυο χρόνια λειτουργίας του καναλιού ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, λέγοντας πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα με ανεξάντλητο ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο και στόχος είναι το COSMOTE HISTORY να αναδείξει αυτόν τον πλούτο και να φέρει τους συνδρομητές πιο κοντά στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου» και πρόσθεσε ότι «η υψηλή θέση που έχει κατακτήσει το κανάλι στην προτίμηση των τηλεθεατών δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση».


Η ιστορία του COSMOTE HISTORY ως εδώ «μιλάει» και με αριθμούς.

  • Μέσα στα δύο χρόνια της λειτουργίας του, το κανάλι έχει δείξει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή 24 ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV.
  • Έχει προβάλλει περισσότερους από 1000 τίτλους ντοκιμαντέρ που υπογράφουν Έλληνες και ξένοι δημουργοί.
  • Έχει εξασφαλίσει για την Ελλάδα μεγάλες διεθνείς παραγωγές από δίκτυα και εταιρίες διανομής, ανάμεσα σε αυτά το National Geographic, το BBC, το ARTE France, το CBS, το PBS.

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ άλλωστε έχει τη δυναμική που τού δίνει το γεγονός το ίδιο που παρουσιάζει αλλά και η αντανάκλασή του κάθε φορά στο παρόν.

Και τονίστηκε αρκετά στην συνέντευξη ότι στόχος των ανθρώπων που δουλεύουν στο COSMOTE HISTORY είναι ακριβώς να αφήσουν έργο, συνεχίζοντας και με το νέο εμπλουτισμένο πρόγραμμα και τον σταθερό ελληνικό προσανατολισμό του.

Τι θα δούμε μεταξύ άλλων στις οθόνες του COSMOTE HISTORY;

  • Την Αθωνική Πολιτεία. Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία των μοναστηριών και το σύνθετο έργο ψηφιοποίησης των θησαυρών και κειμηλίων της Αθωνικής Πολιτείας που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ.
  • Τους Θρύλους των Γηπέδων. Με τα πορτρέτα μεγάλων ποδοσφαιριστών που έγραψαν σελίδες στα γήπεδα και τις ιστορίες τους που συγκινούν ως σήμερα όχι μόνο τους πιστούς του αθλήματος αλλά ένα πολύ πιο ευρύ κοινό.
  • Την Κουζίνα του Θεού. Σειρά που είναι αφιερωμένη στην μοναστηριακή κουζίνα της Ελλάδας. Την σειρά Βιβλία και Βιβλιοθήκες επίσης, όλα αυτά παραγωγές της Cosmote TV, ενώ «παίζουν» και νέες συμπαραγωγές, όπως η σειρά ντοκιμαντέρ 1912- 1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδος, το Αναζητώντας τον Καζαντζάκη, τα Λάφυρα για αρχαιότητες που έχουν κλαπεί κα.

Κάτι ακόμη ξεχωριστής σημασίας που έγινε αναφορά στην συνέντευξη, είναι η ψηφιοποίηση του κινηματογραφικού αρχείου του σπουδαίου και βραβευμένου πολλές φορές Έλληνα ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρου. Ένα αρχείο που περιλαμβάνει περισσότερες από 30 ταινίες, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί στην Ελλάδα.

Το COSMOTE HISTORY πάει… σχολείο και συναντά τους μαθητές

Καθώς στα σχέδια του Ομίλου ΟΤΕ είναι το περιεχόμενο του COSMOTE HISTORY να διατεθεί για εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών στα σχολεία. Κάτι που ευθυγραμμίζεται με το όραμα που έχουν οι άνθρωποι του καναλιού – να γίνει δηλαδή «η παρακαταθήκη του Ομίλου ΟΤΕ για τις επόμενες γενιές».

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b