MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τρεις πινακίδες γεμάτες εκπλήξεις

Σε άλλη μια χορταστική κινηματογραφική βδομάδα για όλα τα γούστα, τρεις πινακίδες κάνουν τη διαφορά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Το νέο φιλμ του ικανού θεατρικού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα – που αποδεικνύεται ικανότατος και στο σινεμά – με τίτλο «Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» είναι ένα εξαιρετικό πορτρέτο της «βαθιάς» Αμερικής και μαζί μια εκρηκτική, ανθρώπινη παραβολή πάνω στο τρίπτυχο «απώλεια- εκδίκηση – απολύτρωση», που πάει σφαίρα για τα Όσκαρ.

Δεν ξέρουμε αν και πόσα θα κατακτήσει αλλά το όσκαρ Α αντρικού ρόλου δεν δείχνει να ξεφεύγει από τον Γκάρι Όλντμαν, ο οποίος στην «Πιο σκοτεινή ώρα» του δεξιοτέχνη Τζο Ράιτ υποδύεται τον Τσόρτσιλ στην πιο κρίσιμη καμπή της πρώτης πρωθυπουργικής θητείας του.

Η ιδιότυπη γοητεία του «Zama» της αργεντινέζας Λουκρέσια Μαρτέλ θα αγγίξει εκείνους που αναζητούν τις πραγματικά πρωτότυπες ταινίες στον κινηματογράφο, ενώ η λάμψη της Κάλλας γεμίζει την οθόνη του ντοκιμαντέρ «Maria by Callas».

Η πιο mainstream «Ληστεία του αιώνα» με τον Τζέραρντ Μπάτλερ θα αποζημιώσει εκείνους που ονειρεύονται άλλα κόλπα, με ληστείες τραπεζών και ιδιοφυείς παρανόμους αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους «12 δυνατούς» που φάνηκαν αδύναμοι να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, ενώ το καθηλωτικό ντοκιμαντέρ «Mountain» διαθέτει σκηνές που κόβουν την ανάσα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=W3eGjD1cciQ{/youtube.com}

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b