MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ο Αδαής και ο Παράφρων του Τ. Μπέρνχαρντ στο Θέατρο Πορεία

Το έργο «Ο Αδαής και ο Παράφρων», που ξεκίνησε την πορεία του στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και χάρισε το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» στην Ανθή Ευστρατιάδου για την ερμηνεία της, κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιανουαρίου, στο θέατρο Πορεία.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

«Η ζωή είναι ένα μαρτύριο. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και δεν επανορθώνει αυτή την κοινοτοπία, την όντως οδυνηρή, δεν έχει αντιληφθεί τίποτα.»

Μια μεγάλη ντίβα της όπερας πρόκειται να τραγουδήσει στον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ για διακοσιοστή εικοστή δεύτερη φορά. Εξαντλημένη από την πειθαρχία που έχει επιβάλλει στον εαυτό της και από την επαναλαμβανόμενη έκθεσή της στην κρίση του κοινού, αποφασίζει να ματαιώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της και να αποσυρθεί με τον τυφλό πατέρα της στην εξοχή. Εκείνος όμως, αλκοολικός και φιλοχρήματος, έχει εναποθέσει όλη του τη ζωή στην τραγουδιστική καριέρα της κόρης του. Ανάμεσά τους βρίσκεται ένας γιατρός, «δόκτωρ» Ιατροδικαστικής, παθιασμένος με την ανθρώπινη ανατομία, αλλά αδιάφορος για την ανθρώπινη ύπαρξη.

IMG 2104.jpg.1920x1080 q85

Πώς επιδρά η τελειομανία, η στείρα εξειδίκευση, η υπέρμετρη συγκέντρωση, ο αυστηρός αυτοπεριορισμός πάνω στον καλλιτέχνη;

Η τέχνη, η επιστήμη, ακόμη και η σχέση γονιού και παιδιού, αποδεικνύονται ανεπαρκείς και καταστροφικές για την πλήρωση των ανθρώπινων αναγκών. Ο Μπέρνχαρντ μετατρέπει την ιατρική σε επιστήμη της αποσύνθεσης και τη μουσική σε τέχνη της αποπροσωποποίησης και της καταστροφής. Ο μεγάλος Αυστριακός συγγραφέας επιστρατεύει το γκροτέσκο και «χολερικό» χιούμορ του για να υπογραμμίσει το υπαρξιακό άγχος των ηρώων του. Μια άγρια κωμωδία για την τραγωδία της τέχνης, της επιστήμης και της γονεϊκής χειραγώγησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τόμας Μπέρνχαρντ
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας

Σκηνικά: Λουκία Χουλιάρα
Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Χορογραφία: Δήμητρα Ευθυμιοπούλου

Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Ιωάννης Καπελέρης, Χρήστος Μαλάκης, Γιάννος Περλέγκας

Διάρκεια: 180 λεπτά, με διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: κανονικό 16 ευρώ, senior (άνω των 65): 14 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 12 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: έως 03/04/2018
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Μάγδα Καυκούλα
Φωτογραφίες: Karol Jarek, Ιάσονας Αρβανιτάκης, Γιάννης Πρίφτης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b