MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Welcome to Florida

Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς είναι το «The Florida Project», μια ανθρώπινη δραμεντί γύρω από την καθημερινότητα κάποιων νεοάστεγων του Ορλάντο, ειδωμένη μέσα από το βλέμμα μιας αφοπλιστικής 6χρονης, που δεν γίνεται ούτε για μια στιγμή μελό. Αντιθέτως έχει φρεσκάδα, χιούμορ, τρυφερότητα κι έναν εξαίρετο Γουίλεμ Νταφόε στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Δραμεντί- συμπαθής και δίχως σημάδια αρπαχτής- είναι και το ελληνικό «Τζαμάικα» με τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Φάνη Μουρατίδη να υποδύονται δύο αδέλφια που έχουν χρόνια να μιλήσουν λόγω μιας παρεξήγησης.

Η εποχή προσφέρεται για καλό animation και ο τεράστιος ταύρος με την χρυσή καρδιά «Φερδινάνδος» είναι βέβαιο ότι θα σας συγκινήσει, ενώ η ταινία «Τζάνγκο, ο βασιλιάς του Σουίνγκ» αφηγείται ένα άγνωστο στιογμιότυπο από την επεισοδιακή ζωή του βιρτουόζου τσιγγάνου μουσικού Τζάνγκο Ράινχαρτ.

Απρόσμενα καλός και ο τελευταίος Ρίντλεϊ Σκοτ. Το θρίλερ «Όλα τα λεφτά του κόσμου», βασισμένο σε μια πραγματική υπόθεση απαγωγής που σόκαρε την υφήλιο (το θύμα ήταν εγγονός του ζάμπλουτου Γκέτι που αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα) είναι ο ορισμός της καθαρής, απενοχοποιημένης ψυχαγωγίας με μια θαυμάσια ερμηνεία από την Μισέλ Γουίλιαμς και την υποσημείωση που γράφει ιστορία: εδώ αντικαταστάθηκε ο Κέβιν Σπέισι ύστερα από το σεξουαλικό σκάνδαλο που ξέσπασε από τον Ρόμπερτ Πλάμερ.

Καλογυρισμένο και με ιστορική σημασία ο «Στόχος» αφορά στην απόπειρα δολοφονίας του ναζιστή «Χασάπη της Πράγας» Ράινχαρντ Χέιντριχ στην Πράγα του 1943, ενώ το ελληνικό «Bachelor 2» περνιέται για κωμωδία αλλά που τέτοια τύχη.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b