MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Χρυσός Φοίνικας πάει στο μουσείο

Ο σουηδός Ρούμπεν Εστλουντ κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα με το «Τετράγωνο», μια σατιρική ταινία πάνω στην έννοια της μοντέρνας τέχνης αλλά και την δικτατορία της πολιτικής ορθότητας που ορίζει τη ζωή των βορειοευρωπαίων – κι όχι μόνο.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Με το «Wonder wheel», την τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν συναντάμε τον 82χρονο δημιουργό σε μεγάλα κέφια συνδέοντας μοναδικά το δράμα, την κωμωδία, το ερωτικό πάθος και το Κόνι Άιλαντ του ’50.

Με αυτές τις δύο ταινίες να κλέβουν την παράσταση αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα μπαίνει η «Ζούγκλα» με τον Ράντκλιφ να συνεχίζει τους κόντρα ρόλους μετά την Χάρι Πότερ εποχή, ενώ το «Νήμα» του Αλέξανδρου – The Boy- Βούλγαρη αποτελεί μια ιδιαίτερη (πειραματικού σχεδόν ύφους) άσκηση πάνω στη σχέση μητέρας και γιου, με μια γενναία, βραβευμένη ερμηνεία της Σοφίας Κόκκαλη.

Με διάθεση αρπαχτής ο «Θησαυρός» του Στράτου Μαρκίδη διασκευάζει τον κλασικό «Θησαυρό του μακαρίτη» του Νίκου Τσιφόρου, το παιδικό κοινό θα απορροφηθεί στις περιπέτειες του «Εγώ ο κολοκυθάκης» ενώ το Χόλιγουντ της βδομάδας φέρνει πιο κοντά στα Χριστούγεννα κάποιες … κακές μαμάδες που έχουν άγριες διαθέσεις («Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου»).

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b