MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Για δεύτερη χρονιά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝθΕΣΥ).

Monopoli Team

Με αυτόν τον τρόπο δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να έρθουν σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα θεατρικά θέματα και να γράψουν τα δικά τους πρωτότυπα και καινοτόμα έργα στο σήμερα. Το ΕΝΘΕΣΥ αναζητεί και φέτος ανθρώπους ικανούς να αποτελέσουν μια νέα γεννιά θεατρικών συγγραφέων και μοιράζεται μαζί τους την κάθε στιγμή της καλλιτεχνικής δημιουργίας, από τη σύλληψη της πρώτης ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της στο χαρτί.

theatro 28noembriou

Φωτογραφία από το 1ο Φεστιβάλ νέων θεατρικών συγγραφέων

Το ΕΝΘΕΣΥ απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να μάθει πως να γράφει ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο είτε έχει εμπειρία από πριν είτε όχι, σε όποιον μπορεί να μετατρέψει την φαντασία, τη ζωλη, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του σε λέξεις και να τις αποτυπώσει σε ένα θεατρικό μονόπρακτο τυπωμένο σε δίγλωσση έκδοση για την Ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά. Επίσης για όποιον έχει την επιθυμία και το όνειρο το δικό του θεατρικό μονόπρακτο να παίρνει σάρκα και οστά πάνω στη σκηνή ως ολοκληρωμένη θεατρική παραγωγή. Οι συμμετέχοντες λοιπόν εξασκούνται στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικόtraining) από διακεκριμένες προσωπικότητες όλου του θεατρικού φάσματος.

Πληροφορίες:

Εισηγητές: Ηρακλής Δ. Λογοθέτης, συγγραφέας, θεατρικός κριτικός//Παναγιώτης Μέντης, Θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός//Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, θεατρικός συγγραφέας, πεζογράφος//Εισηγητές ειδικών θεμάτων: Μηνάς Βιντιάδης, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας//Μανίνα Ζουμπουλάκη, συγγραφέας, δημοσιογράφος//Σοφία Παπαδοπούλου, ηθοποιός, σκηνοθέτις, καθηγήτρια υποκριτικής,συνεργάτις στο Beverly Play House//Το εργαστήριο διευθύνει ο Ηρακλής Λογοθέτης

Κατά τη διάρκεια του EΝΘΕΣΥ θα λάβουν μέρος ως επισκέπτες εισηγητέςσυγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και επαγγελματίες από όλο το φάσματης θεατρικής δημιουργίας για συμπληρωματική εξάσκηση στη σκηνικήσυνθήκη των έργων των συμμετεχόντων.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο EΝΘΕΣΥ

Για να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος στο εργαστήριο ακολουθεί την παρακάτω διαδικασία: Στέλνει στο theaterlab @mcf.gr ένα μήνυμα ενδιαφέροντος ώστε να του αποσταλούν οι όροι συμμετοχής.Μπορεί, εάν γνωρίζει τους όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΙΜΚ www.mcf.gr ,να στείλει απευθείας θεατρικό κείμενο που περιλαμβάνει μια διαλογική σκηνή (όχι μονόλογο) περίπου 500 λέξεων (με ελεύθερη επιλογή θέματος). Στην αρχή της πρώτης σελίδας του αποστελλόμενου αρχείου γράφει το ονοματεπώνυμό, με προαιρετικό τίτλο κειμένου (αρχείο word ή pdf).Επισυνάπτει επίσης σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (απαραίτητο τηλ. επικοινωνίας).

Διάρκεια υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017. Τα κείμενα που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν από συγγραφείς – εισηγητές του Εργαστηρίου. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο θα ειδοποιηθούν για την εγγραφή τους μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Πόσο διαρκεί το εργαστήριο/ Μέρες και ώρες: Δεκέμβριος 2017 – Μάιος 2018, σε εβδομαδιαία βάση.Κάθε Σάββατο 12:00-16:00, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΙΜΚ. Το Εργαστήριο είναι πεντάμηνο, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Πρώτη συνάντηση: Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 280€ σε δύο ισόποσες καταβολές, πριν από την έναρξη και στο μέσον του Εργαστηρίου.

Σημείωση: Το 2018 θα πραγματοποιηθεί Διαγωνισμός Σύγχρονου Μονόπρακτου Θεατρικού Έργου και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b