MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

λπ: Μια ταινία για την Λένα Πλάτωνος

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017 θα “τρέχει” η crowfunding καμπάνια για την ολοκλήρωση του “λπ”, μιας ταινίας για την πρωτοπόρο της ελληνικής electronica, Λένα Πλάτωνος, στην πλατφόρμα του Indiegogo.

Monopoli Team

Το “λπ” είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της Λένας Πλάτωνος, μιας από τις πιο ιδιαίτερες μουσικούς της  Ελλάδας. Έκανε γνωστή την ηλεκτρονική μουσική στη χώρα μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, με τρεις δίσκους (Μάσκες Ηλίου, Γκάλοπ, Λεπιδόπτερα), που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 80. Ο σκηνοθέτης μίλησε με όλους αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί της για την δημιουργία αυτών των πρωτοποριακών δίσκων αλλά και στους νεότερους καλλιτέχνες -έλληνες και ξένους – που εμπνέονται από την δουλειά της. Η ίδια η Λένα Πλάτωνος μοιράζεται τις αναμνήσεις της με το κοινό από εκείνη την εποχή με τον δικό της τρόπο.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η εταιρία παραγωγής Heretic οργανώνει crowdfunding καμπάνια στο Indiegogo, αναζητώντας πόρους που θα καλύψουν το post – production της ταινίας, όπως και τα μουσικά δικαιώματα του ντοκιμαντέρ.

Lena Platonos2 27noembriou2017

Έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει ριζοσπαστικές δουλειές, οι οποίες αποδείχθηκαν μπροστά από την εποχή τους, ακούγεται ολοένα και περισσότερο χάρη στην επανακυκλοφορία των δίσκων της, αλλά και από τα remix στα τραγούδια της. Επιστρέφει λοιπόν στην εποχή που πρωτοδημιουργήθηκαν αυτοί οι δίσκοι, με τη βοήθεια και την συμμετοχή φίλων και συνεργατών.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, RedAxes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος,Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ελλη Πασπαλά, Lena Willikens, ΣτάθηςΓουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.

Οι πόροι που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την εξασφάλιση μέρους των μουσικών δικαιωμάτων και την ολοκλήρωση της  post – production  της ταινίας. Οι υποστηρικτές της καμπάνιας θα έχουν την δυνατότητα, ανάλογα με το ποσό συνεισφοράς, να λάβουν αντίτυπα των επανεκδόσεων των δίσκων της Λένας Πλάτωνος από την δισκογραφική εταιρία Dark Entries Records, υπογεγραμμένα από την ίδια την καλλιτέχνιδα. Επίσης θα λάβουν το sountrack της ταινίας που περιλαμβάνει νέα remixes που έγιναν αποκλειστικά για την ταινία από τους Natureboy Flako, Coti K, Old Green Bros,Felizol και Larry Gus. Ακόμα, θα κάνουν δικά τους συλλεκτικά T-Shirts της ταινίας, προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και testing copies των επανεκδόσεων (βινύλιο) – επίσης υπογραμμένα από την ίδια. Τέλος, οι υποστηρικτές της καμπάνιας θα έχουν την δυνατότητα (μετά από περίπου ένα μήνα) να λάβουν ακόμα και credit executive παραγωγού στην ταινία.

Lena Platonos3 27noembriou2017

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στηΣτέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο πλαίσιο προβολών του Flix it. Ύστερα από την προβολή του “λπ” στην σκηνή θα ανέβει η ίδια η Λένα Πλάτωνος στο πιάνο, σε μια σύμπραξη με τον Philip Jeck. Ο Jeck αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού καθώς χρησιμοποιεί βινύλια, τα οποία λουπάρει δημιουργώντας μουσικά περιβάλλοντα που είναι δύσκολο να περιγραφούν. Οι συναυλίες του αποτελούν μουσικά γεγονότα. Στο live της Στέγης το concept είναι να παίξει χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα τρία βινύλια που είναι το θέμα της ταινίας “λπ” (Μάσκες Ηλίου, Γκάλοπ, Λεπιδόπτερα) , σε συνδυασμό με τους ήχους του πίανου, το οποίο θα παίζει η Λένα Πλάτωνος. Μια εμεπιρία που θα κλείσει με το dj set του Josh Cheon (Dark Entries Records).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της ταινίας στο facebook: https://www.facebook.com/lpdoc και τη σελίδα της καμπάνιας στο Indiegogo: https://www.indiegogo.com/projects/lena-platonos-electronic-music-comes-to-life#/.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b