MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο ειρωνικός κύριος Χάνεκε

«Happy end» τιτλοφόρησε την τελευταία του ταινία ο κορυφαίος αυστριακός δημιουργός Μίκαελ Χάνεκε και με άλλη μια κυνική (και ύπουλα χιουμοριστική) ματιά πάνω στην απατηλή λάμψη της γαλλικής μπουρζουαζίας επιχειρεί να δώσει τον ορισμό της απόλυτης αναλγησίας και μισανθρωπισμού που απλώνεται σε όλη τη Δύση.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Την ίδια ώρα η DComics ψάχνει να βρει τρόπο για να σπάσει το μονοπώλιο των «Avengers» της Marvel στον κόσμο των υπερηρώων αλλά χρειάζεται να ενισχύσει κι άλλο την front line της «Justice League» που κατασκεύασε.

Δυνατό το πολιτικό μανιφέστο του ντοκιμαντέρ «Δεν είμαι ο νέγρος σου» γύρω από την αμερικανική ιστορία ρατσισμού που κάλπασε στα 60ς με τη δολοφονία 3 σημαντικών αφροαμερικανών ηγετών, ισχυρό το εκτόπισμα του βελγικού «Αρδέννες» και ενδιαφέρουσα η ανθρωποκεντρική ματιά του Βασίλη Μαζωμένου πάνω στην Ελλάδα της κρίσης με το «Lines».

Η βιογραφική «Stronger- Με τη δύναμη της ζωής» βασίζεται σε ένα πραγματικό περιστατικό από την τρομοκρατική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b