MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Yerma: από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στο Μέγαρο

Η σύγχρονη προσέγγιση του σκηνοθέτη Simon Stone, βασισμένη στο αριστούργημα του Λόρκα, που που έχει σαρώσει τα βρετανικά θεατρικά βραβεία, παρουσιάζεται σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Young Vic Theatre του Λονδίνου με αγγλικούς υπότιτλους την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 21.00 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Τα εισιτήρια της παράστασης έχουν γίνει ανάρπαστα σε ολόκληρη τη Βρετανία για την «Γέρμα» του Simon Stone [Σάιμον Στόουν] που έχει χαρακτηριστεί “η παράσταση της δεκαετίας”.

Μια σύγχρονη εκδοχή του ομώνυμου θεατρικού (1934) του Federico García Lorca [Φεδερίκο Γαρθία Λόρκα] που ξεχειλίζει από πρωτόγονη ένταση. Ένας τεράστιος θρίαμβος όχι μόνο για το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και το Young Vic Theatre αλλά και για την πρωταγωνίστρια του έργου, την Billie Piper [Μπίλλι Πάιπερ] (Penny Dreadful, Great Britain), που καθήλωσε κοινό και κριτικούς με τη σπαρακτική της Γέρμα. Και μια πλειάδα σπουδαίων διακρίσεων για τη συνταρακτική ερμηνεία της, με κορυφαίο το βραβείο Olivier καλύτερης ηθοποιού για το 2017. Μια ερμηνεία που χάρισε στη νεαρή πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα –ηθοποιό, τραγουδίστρια, χορεύτρια– ουκ ολίγα θεατρικά βραβεία αυτή τη χρονιά: Evening Standard, What’s On Stage, Critic’s Circle, Broadway UK και Glamour.

Απεγνωσμένη Γέρμα του 21ου αιώνα, η Billie Piper ερμηνεύει με καθηλωτική δύναμη μια τριαντάρα λονδρέζα δημοσιογράφο που φτάνει στο έγκλημα από την απελπισμένη λαχτάρα της να κάνει παιδί. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνει τη μοναδική ευκαιρία στους θεατρόφιλους να παρακολουθήσουν στην Ελλάδα μέσω δορυφορικής μετάδοσης την περιζήτητη αυτή παραγωγή του National Theatre που θα προβληθεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (με αγγλικούς υπότιτλους). Η μετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Simon Stone αναφέρει: «Σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω μια τραγωδία γεμάτη ποίηση. Κάνουμε θέατρο για να δείξουμε στους ανθρώπους τις ζωές των άλλων. Κρυμμένες ιστορίες που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι συμβαίνουν στον κόσμο μας. Κάνουμε θέατρο για να μπορούμε να συμπάσχουμε με ανθρώπους που υπάρχουν γύρω μας, κι ας μην τους συναντούμε στον δρόμο». 

Συνολική διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά χωρίς διάλειμμα
(Το κείμενο της παράστασης περιέχει αθυροστομίες, ενώ γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών)

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά) και 15 €

Πληροφορίες : 210 72.82.333, 

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Cine News
10 ταινίες που δεν θες να χάσεις στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
Φεστιβάλ
Τι ετοιμάζουν Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Cine News
Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ ανοίγει αυλαία
Cine News
Coexistence, My Ass!: Φωτίζοντας με χιούμορ τα πιο σκοτεινά σημεία
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Οι αδερφοί Νάσσερ πιστεύουν ότι η κατοχή της Γάζας θα τελειώσει πολύ σύντομα
Cine News
Το 66ο ΦΚΘ βράβευσε τους πρωταγωνιστές της χρυσής εποχή του ελληνικού σινεμά
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Ο “Άμνετ” είναι ο καλύτερος “Αμλετ” που έχεις δει
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Τρία 24ωρα μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα
Cine News
ArtCinema Hydra – second edition: Για τρεις ημέρες η Ύδρα γέμισε τέχνη
Art & Culture
66o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: “Αυλαία και πάμε!” με Jim Jarmusch και Indya Moore
Cine News
Το 13o Chania Film Festival μετέτρεψε μαεστρικά την μνήμη σε εικόνα και μελωδίες
Cine News
66ο ΦΚΘ: Συναρπαστικά masterclasses και παράλληλες εκδηλώσεις