MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Χιονάνθρωποι και σίριαλ κίλερ

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 12 – 18 Οκτωβρίου 2017 με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Σε μια από τις δυνατές κινηματογραφικές βδομάδες, ο «Χιονάνθρωπος» του Τόμας Άλφρεντσον αναμένεται να κλέψει τις προτιμήσεις του κοινού. Βλέπετε δεν είναι μόνο το πρώτο βιβλίο του Τζο Νέσμπο που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, είναι και η παρουσία του Μάικλ Φασμπέντερ στο ρόλο του ιδιοσυγκρασιακού ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, που αρκεί για να δημιουργήσει ουρές από γυναίκες-σινεφίλ στα ταμεία.

Από τις πιο σημαντικές ταινίες τις βδομάδες αλλά καθώς φαίνεται και ολόκληρης της χρονιάς η «Άλλη όψη της ελπίδας» του Άκι Καουρισμάκι αναζητά το φως εκεί που δύσκολα μπορεί να το βρει κανείς: η ιστορία του σύρου πρόσφυγα που ζητάει πολιτικό άσυλο στην Φινλανδία είναι μια ωδή για την αξιοπρέπεια και τον ανθρωπισμό με όπλα της το μαύρο χιούμορ και το αξεπέραστο στιλ του σκηνοθέτη από το Βορρά, ο οποίος κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Βερολίνο.

Η πιο καινοτόμα ταινία της εβδομάδας πάντως είναι to «Loving Vincent». Animation φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τα χέρια 125 ζωγράφων που κατάφεραν να ζωντανέψουν διάσημους πίνακες του Βαν Γκογκ. Παρωχημένο και απλοϊκό μελό το φιλμ του Τέρι Τζορτζ «Η μεγάλη υπόσχεση» φέρνει ένα ιψενικό τρίγωνο στην καρδιά της γενοκτονίας των Αρμενίων. Βιογραφία με βαρύ συμβολισμό για τα ίσα δικαιώματα των δύο φύλων η «Μάχη των φύλων» ποντάρει στη δύναμη της αληθινής ιστορίας αλλά και στην ερμηνεία της Έμα Στόουν.

Διαβάστε πληροφορίες και κριτικές για όλες τις ταινίες που παιζονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b