MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O Χιονάνθρωπος: θρίλερ σε παγωμένο φόντο

Λένε ότι τα καλά θρίλερ είναι τόσο σπάνια ώστε βγαίνουν ένα κάθε 2-3 χρόνια. Ο «Χιονάνθρωπος» έχει τις περγαμηνές για να είναι αυτός που θα αφήσει πίσω του τα υπόλοιπα θρίλερ της χρονιάς αυτής. Αρκεί η συνταγή να δέσει καλά αφού τα καλά συστατικά υπάρχουν. Και δείχνουν ακαταμάχητα.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο σκηνοθέτης. Ο συγγραφέας. Ο πρωταγωνιστής. Τόμας Άλφρεντσον του «Άσε το κακό να μπει» και «Ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι». Τζο Νέσμπο της ακαταμάχητης σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας (τα βιβλία του νορβηγού στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχνιο) που βλέπει για πρώτη φορά μυθιστόρημα του να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Και φυσικά Μάικλ Φασμπέντερ. Εδώ δεν χρειάζεται συστάσεις παρά μόνο η επισήμανση ότι ο γερμανοϊρλανδός σταρ θα υποδυθεί τον αστυνομικό ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, μόνιμο πρωταγωνιστή στα βιβλία του Νέσμπο.

 SNOWMAN 2

Η ιστορία ξεκινά κάπως έτσι: Ένα αγοράκι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του αλλά το σπίτι είναι άδειο. Στον κήπο όμως υπάρχει ένας χιονάνθρωπος που έχει το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ευάλωτος αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του αναλαμβάνουν την υπόθεση για να ανακαλύψουν έναν ανησυχητικό αριθμό εξαφανισμένων γυναικών στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Η ύπαρξη ενός serial killer είναι γεγονός όπως και τα διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής που παίζει με την αστυνομία.

 SNOWMAN 3

Το βιβλίο γράφτηκε το 2007 και ήταν η τέταρτη περιπέτεια από τις συνολικά 10 του Χάρι Χόλε. Φυσικά έγινε αμέσως best seller ενώ χάρισε στο Νέσμπο το βραβείο του εμπορικότερου νορβηγού συγγραφέα της χρονιάς. Στη χώρα μας κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012 αφού είχε ήδη διαγράψει μια θαυμαστή πορεία παγκοσμίως πουλώντας 36 εκατομμύρια αντίτυπα.

 SNOWMAN 6

Την ταινία που είναι βρετανικοαμερικανική συμπαραγωγή αρχικά είχε εκφράσει την επιθυμία να σκηνοθετήσει ο Μάρτιν Σκορσέζε αλλά τελικά τον απορρόφησε η «Σιωπή» κι έτσι περιορίστηκε σε ρόλο παραγωγού. Εκτός του Άλφρεντσον ακούστηκαν διάφορα ονόματα σκηνοθετών όπως του Μπαλτάζαρ Κορμακούρ («Two guns», «Trapped») και του νορβηγού Μόρτεν Τίλντουμ («Το παιχνίδι της μίμησης») αλλά τελικά ο κλήρος έπεσε στον… Σουηδό.

Εκτός του Φασμπέντερ που δηλώνει ενθουσιασμένος με το χαρακτήρα που υποδύεται («είναι ένας άνθρωπος κανονικός, με ελαττώματα αλλά και προτερήματα» λέει για τον Χόλε) πρωταγωνιστούν οι Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Βαλ Κίλμερ, Τ.Κ. Σίμονς, Κλόε Σεβινί και Τόμπι Τζόουνς.

 SNOWMAN 5

Η διάρκεια της ταινίας που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου από τη UIP είναι 119 λεπτά.

Δείτε πού παιζεται

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/9K_vhU6UMvw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b